CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2684|Reply: 12

Car Boot Sale, Trend Baharu Beli-Belah

[Copy link]
Post time 4-3-2016 03:02 PM | Show all posts |Read mode



Artikel & Video: FirdausZ





Car boot sale kini semakin menjadi tumpuan dan trend orang ramai untuk berkunjung dan sekaligus mendapatkan barangan yang mereka inginkan dengan harga yang paling murah.


Selain itu, car boot sale juga memberi peluang kepada sesiapa sahaja yang ingin berniaga atau me njual segala barangan lama yang tidak digunakan lagi  di rumah.


Syaratnya pula tidaklah berat, malah tiada bayaran dikenakan. Asalkan barang yang ingin dijual mestilah dalam keadaan baik dan masih boleh digunakan.


Jika anda seorang pengumpul barangan lama, bolehlah tambahkan koleksi anda dengan bertandang ke car boot sale.


Jom kita lihat visual yang sempat Cari Infonet rakamkan! - CARI Infonet
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-3-2016 03:23 PM | Show all posts
bestnya video ini, best lagi carbootsales
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 05:54 PM | Show all posts
tapi jgn pulak jual barang buruk
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2016 06:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Bkn kne bayar ke tapak sales tu. Bese rm10
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2016 08:52 AM | Show all posts
mmg bagus konsep ni. Boleh bantu rakyat buat dua kerja atau lebih!
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2016 09:23 AM | Show all posts
One mans junk is another mans treasure
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2016 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
penah join cbs ni...
tp aku x jual.preloved..aku jual.cookies
saja try..hehe
penat la.hoi.. sebab aku bawak anak.skali kan..hahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2016 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Lama dh aih... tp i x pernah p jenguk pun..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-3-2016 01:48 PM | Show all posts
barang antik dah ssh dpt dah skng...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 12:25 PM | Show all posts
sini baru nak trending..
overseas sana berzaman2 dah orang dok buat..
teringat sorang anak kecil jual toys die..
die cakap 'please buy my toys, i dont need it anymore'
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 12:59 PM | Show all posts
Kalau matsaleh dorang buat garage sale utk barang terpakai. Car boot sale ni bukan je barang terpakai but barang baru2 pon jual skali. Jimat pon jimat xyah bukak kedai
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2016 11:22 AM | Show all posts
qronaldo7 replied at 6-3-2016 06:31 AM
Bkn kne bayar ke tapak sales tu. Bese rm10

ni free
memang free pon
setiap ahad 7 pagi
dulu mase aku pegi kt sini tak ramai
tp skang dah ramai sgt org niaga
siap 5 pagi dah ade org book tempat
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2016 11:29 AM | Show all posts
save pon save la kt sini
tp panas sket la sbb matahari terik bila sampai jam 9-10
mainan budak2 pon murah
kne pandai tawar ler
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 04:05 PM GMT+8 , Processed in 0.097581 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list