CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 177464|Reply: 1584

MEMORI CINTA SURAYA [ANZALNA NASIR DAN HISYAM HAMID]

  [Copy link]
Post time 21-8-2015 07:44 AM | Show all posts |Read mode
Edited by shiraloveyou at 21-8-2015 07:51 AM




Astro akan menyiarkan sebuah drama yang diadaptasi dari telenovela Mexico berjudul 'A Love To Remember'. Drama nafas baru itu diberi tajuk 'Memori Cinta Suraya' menampilkan gandingan pelakon Hisyam Hamid dan Anzalna Nasir sebagai peneraju utama. Drama berdurasi 148 episod ini diarahkan oleh Feroz Kader dibawah terbitan Global Station Sdn Bhd kerjasama bersama Astro dan Azteca. Selain Malaysia, drama ini juga akan dipasarkan ke luar negara. Drama Memori Cinta Suraya bersiaran mulai 17 Ogos, pada setiap hari Isnin hingga Jumaat pada pukul 6.30 petang di Astro Bella & Astro Mustika HD.

JUDUL : MEMORI CINTA SURAYA
EPISOD : 148 episod
TARIKH / MASA : 17 Ogos 2015 (Isnin-Jumaat, 6.30pm)
SIARAN : Astro Mustika HD (134) & Astro Bella (133)
SKRIP : Rozie Rashid
PENGARAH : Feroz Kader
TERBITAN : Global Station
PELAKON : Hisyam Hamid, Anzalna Nasir, Afiq Muiz, Marisa Yasmin, Miera Leyana, Iqram Dinzly, Syafnida Shuhaimi, Kay Khydir, Nafiez Zaidi, Nazeera Sardi, Syuhaida Abraz, Arash Mohd, Watie Sadali, Kufrida, Zarynn Min, Riezman Khuzaimi, Liza Abdullah, Tunku Hanis, Mahmud Ali Bashah, Zila Bakarin, Farid Wari, Aleza Shadan

WATAK PELAKON
Hisyam Hamid sebagai Megat Rayyan
Anzalna Nasir sebagai Suraya
Afiq Muiz sebagai Megat Haikal
Marisa Yasmin sebagai Tengku Elina
Miera Leyana sebagai Irina
Iqram Dinzly sebagai Rizal
Syafnida Shuhaimi sebagai Mariana
Kay Khydir sebagai Naufal
Nafiez Zaidi as Tariq
Nazeera Sardi sebagai Vanida/Rozana
Syuhaida Abraz sebagai Cici
Arash Mohd sebagai Datuk Amran
Watie Sadali sebagai Datin Raziah
Kufridah sebagai Nenek Nona
Zarynn Min sebagai Zulaikha
Riezman Khuzaimi sebagai Darwis
Liza Abdullah sebagai Shamsiah



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-8-2015 07:49 AM | Show all posts


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2015 07:56 AM | Show all posts

SINOPSIS MEMORI CINTA SURAYA
Mengisahkan Suraya yang menjejaki semula cinta Rayyan yang sudah pulih ingatan. Rayyan merupakan seorang arkitek daripada sebuah keluarga yang kaya. Pesawat peribadinya terhempas di hutan namun dia bernasib baik dan telah diselamatkan oleh Suraya.

Akibat kemalangan itu, dia mempunyai amnesia dan tidak mengingati identitinya sendiri. Semenjak itu dia dijaga oleh Suraya. Mereka mula jatuh cinta dan berkahwin

Semuanya berjalan dengan lancar sehinggalah pada suatu ketika Rayyan menuju ke bandar. Rayyan mendapat semula ingatan lama beliau dan lupa tentang isterinya, Suraya. Sebaliknya, dia mengigati yang dia telah bertunang dengan Irina.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2015 10:00 PM | Show all posts
aku tak suka drama melayu episod berjela-jela ni. nanti mesti melalut punya. pengarah tempatan dah terpengaruh dgn sinetron indon,drama sampai seratus lebih episod ni. hmm heroin mcm tak sempoi ja
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 01:49 AM | Show all posts
tgk 2-3 epi lepas....sikit bosan....sbb asyik ulang tmpt yg sama
harap next ok laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 03:56 AM | Show all posts
Aku rimas dgn make up2 tebal utk pelakon2 pompuan tu.. Pastu Si anzalna asyik mengerbang rambut.... X rimas ke panas2 tu?????
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 03:56 AM | Show all posts
Aku rimas dgn make up2 tebal utk pelakon2 pompuan tu.. Pastu Si anzalna asyik mengerbang rambut.... X rimas ke panas2 tu?????
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Layan juga la cite ni. Tp mungkin x larat nak mengikuti sampai akhir.
Bingit ngan watak makcik shamsiah tu. Asyik nak cari salah orang aje..
Yg jd mariana tu adik eira syazira kan. Muka mcm kakak dia.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-8-2015 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
I suspek arash ni ada kena mengena ngan suraya..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 03:03 PM | Show all posts
suraya tu anak arash bersama adik samsiah

tu yg samsiah asyik marah2 aje
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2015 09:19 PM | Show all posts
nnt tunku hanis kluar bgtau boley tak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2015 01:51 AM | Show all posts
setakat nih follow tgk...tp tak tau nak kata tp....mcm kureeeng jeee
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2015 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
mnaa replied at 25-8-2015 01:19 PM
nnt tunku hanis kluar bgtau boley tak?

Kenapa nk tunggu tunku hanis keluar?
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2015 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Okla cite ni tp kelakar tgk lipstik masing2 sama code MUA yg sama katakans
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2015 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka gak citer ni..Anzalna cantik sngt
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2015 11:21 PM | Show all posts
setokinpurple replied at 26-8-2015 08:16 PM
Kenapa nk tunggu tunku hanis keluar?

dah beratus2 episode, kang jadi indonesia punya storylak, pusing sana pusing sini n diaorg lom abih shooting lagi, hadoiiii.. pelakon kita minat sorang je, tunku hanis.. huhuhu. dengar kata dia jadi model & wife pada iqram tapi terlalu pentingkan ketrampilanla sampai laki dia cari lain kot....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-8-2015 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mnaa replied at 26-8-2015 03:21 PM
dah beratus2 episode, kang jadi indonesia punya storylak, pusing sana pusing sini n diaorg lom abi ...

Oohh peminat ke... ingatkan nak hencap sebab mael. Rasa2nya memang panjang la episod MCS ni, adaptasi telenovela katakans
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2015 11:41 PM | Show all posts
setokinpurple replied at 26-8-2015 11:25 PM
Oohh peminat ke...  ingatkan nak hencap sebab mael. Rasa2nya memang panjang la episod MCS ni, ...

eh apsal ngan mael la plak? cinta iris? sakit jiwa aku tengok diaorg dua tu, saiko giler. tapi mmg aim nak tgk dua org tu jugak..   
hencap tu makna apa?? sori wehh, aku vocab bebaru aku baru nak belajar sikit demi sikit..

aku suka tunku hanis ni coz so far arr.. dia berlakon cite ape pon, jaat selalula.. tapi satu pon takde scene atas katil, peluk sakan pon tarak..paling jauh pon pegang tangan je.. sekali je kot aku tgk dia dulu masa berlakon ngan beto dolu2 ada scene atas katil.. kalau artis lain tu guling2 dah tp tak tau kot lepas ni ada la plak

MCS ni satu je aku suka tengok team mate diaorg mmg rapat giler.. selalu lepak bersama walaupon xde shooting..dari mak, bapak, hero, heroin, jaat, baik semua rapat giler.. tapi tak tau diaorg ni watak ape..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2015 08:14 AM | Show all posts
kire watak si watie elite tu jd mak tiri anzalna lah..
aku minggu ni x sempat nak tgk sbb cenel astro free kan so duk tgk cenel lain..
donlod jelah nanti..
tapi kan amerika latin sgt citer ni.. tdo pun mascara tebal.. sabor je lah.. dgn rambut lepas lagi..
mmg la telenovela sana mcm gitu gayanya..
jual bunga kat tepi pantai langkawi tu.. pantai chenang ke?
panas gile tu bakhang..
tapi aku layankan aje..

shafnida shuhaimi yg wata mariana - sepupu anzalna tua dik Ira Shazira ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2015 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
dalam ig anzalna  upload gambo mention suraya jadi gilo..adeh kesiannya suraya kalau betul2 jd gilo.. geram tgk watak samsiah tu .padan muka kena halau jugak dgn bapak dia.. pastu x habis menyumpah org je kejenya..layan ajelah cite ni..watak mmg banyak sbb episod pun panjang berjela..smpi satu tahap mesti merapu2 macam cinta ibadah dulu .. awal2 macam dah ok tetiba muka sama la.. tukar pelakon la.. aduhai sinetron sunggoh..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 05:16 AM GMT+8 , Processed in 0.089957 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list