CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 13725|Reply: 137

[Tempatan] Larangan ‘Couple Seat’ Untuk Pasangan Bukan Muhrim

[Copy link]
Post time 21-7-2015 12:47 PM | Show all posts |Read mode
Larangan ‘couple seat’ untuk pasangan bukan muhrim.

PETALING JAYA: Pawagam Lotus Five Star Cinemas (LFS) di Seri Iskandar di Perak mengambil insiatif melarang para pelanggannya menggunakan kerusi berkembar atau ‘couple seat’ jika mereka bukan pasangan yang muhrim.
Notis tersebut adalah arahan daripada pihak pengurusan pawagam atas nasihat Majlis Daerah Perak Tengah dan telah mula berkuatkuasa sejak pawagam tersebut mula beroperasi.
LFS merupakan satu-satunya pawagam di Daerah Perak Tengah.Bandar Seri Iskandar pesat membangun dan dipenuhi dengan golongan Generasi-Y yang menuntut di beberapa pusat pengajian tinggi sekitarnya.
Lazimnya, pawagam menjadi tumpuan pelajar-pelajar untuk berlibur untuk menghilangkan tekanan atau ‘stress’.
Pawagam LFS mempunyai 12 buah ‘couple seat’ serta tujuh bilik tayangan.

http://www.freemalaysiatoday.com ... angan-bukan-muhrim/



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2015 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Taliban wins yo..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:02 PM | Show all posts
Akibat takutkan bayang bayang, kerusi pun mampu mengugat akidah. PPRT sungguh tahap pemikiran ini. Melentur buluh biar dari rebung. Kalau didikan ugama sempurna, pi letak sofa pun tak jadi masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:04 PM | Show all posts
macam mana dia nk detect?
time beli tiket kah?
time nk masuk kah?
time dah duduk kah?

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:05 PM | Show all posts
eleh...byk yg naik motor picit2 je awat x sound?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk couple seat kene bw kad/sijil nikah eyh gitu??
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-7-2015 01:10 PM | Show all posts
ada dah praktik kat wayang area sri iskandar.

maybe kena tunjuk kad nikah dulu. baru leh bookin kapel seat.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:31 PM | Show all posts
pencegahan yg bagus......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2015 01:33 PM | Show all posts
Bagus lah,

Ada yang butthurt ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Apsal tak haramkan terus tengok wayang? Baru la rasa taliban.. ummah pasti suka
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by famri7 at 21-7-2015 06:20 AM

Gigeh la nk single seat dalam cinema,bus,flight,train,van ..semua lah sis yang x syaariah compliance...selama inni kita berdosa lah sis? Ya allah ampunilah kami.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:35 PM | Show all posts
sejak bersuami baru sekali tengok wayang.
itu pun anak2 yg ajak.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:36 PM | Show all posts
hakak xpernah berkapel seat dgn bapak gula hakak...skrg ni rasa nk gedik2 berkapel seat pulak la...tp xde citer best kat wayg skrg...sendu sgt....
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:36 PM | Show all posts
mungkin pasni lelaki dok skali kat kapel seat pun xleh..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:37 PM | Show all posts
Isle menang lagi!

Takbirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:42 PM | Show all posts
Bagus jugak.aku ok jah..kalau x mau tu xpyhla tgk kat situ...tempat len byk lg cinemas
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2015 01:47 PM | Show all posts
kalo yang mai booking kapel seat tu bukan orang islam, macam mana?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:50 PM | Show all posts
salah istilah muhrim tu laaa alien.. MAHRAM

muhrim tu oang pakai kat mekah tuh..ihram tuh

mahram ialah kelompok yang haram di nikahi..macam abang dan adik pompuan..so depa dua ni mahram

kalo abang tu dan nora danish..itu baru bukan mahram..depa dua boleh nikah nora dan abang tuh

tu aku tanya, kalo pasangan tu bukan oran islam..macam mana?

kalo di benarkan makna peraturan tu tak adil, oang bukan islam boleh berpasangan dan duduk sesama 1 kosi pun

tapi orang islam tak boleh..so nanti kene denda dan jadi miskin oang islam gak

dah ler miskin, bodoh lepeh tu wat peraturan bodoh.saling membodohkan..pasai pa oang islam mesia bodoh?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 01:57 PM | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 21-7-2015 01:50 PM
salah istilah muhrim tu laaa alien.. MAHRAM

muhrim tu oang pakai kat mekah tuh..ihram tuh

Orang bukan Islam tak apa aji sebab depa bukannya jenis yang bila duduk sebelah sebelah terus nak bermukah.....

Wallahualam.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2015 02:03 PM | Show all posts
Maideen. replied at 21-7-2015 01:57 PM
Orang bukan Islam tak apa aji sebab depa bukannya jenis yang bila duduk sebelah sebelah terus nak  ...

kenapa orang islam duduk seblah menyebelah lelaki perempuan nak bermukah?
kan ajaran islam dah ajar jangan bermukah... yang duduk couple seat tu mengikut ajaran islam atau tidak?
orang bukan islam yang nampaknya ikut ajaran islam
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Contoh Kegagalan...
imransulaimanContoh Kegagalan...
Views : 6304 Replies : 37
Teka teki botol
syidapink88Teka teki botol
Views : 73744 Replies : 325
Siapa lagi power...Kau jumpa Aku Kau Kena tunduk
tokchikSiapa lagi power...Kau jumpa Aku Kau Ken
Views : 8672 Replies : 45
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 207236 Replies : 4991
Merenung Ke Luar Jendela.
tomazMerenung Ke Luar Jendela.
Views : 10788 Replies : 60
DIKEHENDAKI!
KurexDIKEHENDAKI!
Views : 6314 Replies : 40
Ada Apa dgn Pen Dekat Bank
MistrezHermanazAda Apa dgn Pen Dekat Bank
Views : 14520 Replies : 54
Bila netizen bersatu
riena3321Bila netizen bersatu
Views : 8697 Replies : 37
JOM TEST MATA
Markonah_7JOM TEST MATA
Views : 5016 Replies : 30
Wow baju merah tu..
riena3321Wow baju merah tu..
Views : 12047 Replies : 88

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 11:33 PM GMT+8 , Processed in 0.082048 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list