CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5096|Reply: 39

[Dunia] Pemandu Bas Menangis Dibelasah Nenek

[Copy link]
Post time 6-7-2015 08:53 AM | Show all posts |Read mode

FUZHOU - CHINA: Seorang pemandu bas menangis teresak-esak selepas menerima asakan pukulan dari seorang warga emas, lapor portal berita Shanghaiist.

Kejadian berlaku di Fuzhou, China baru-baru ini apabila seorang warga emas dikatakan menaiki bas yang salah.

Wanita tersebut kemudiannya memaksa pemandu bas tersebut memberhentikan bas tersebut sebelum membenarkan dia turun untuk mengambil bas yang lain.

Menerusi sebuah rakaman rakaman litar tertutup (CCTV) yang tersebar, pemandu tersebut dikatakan enggan memberhentikan bas dan hanya akan berhenti di hentian bas seterusnya.

“Pemandu tersebut yang enggan memberhentikan kenderaan tersebut memberitahu warga emas itu bahawa dia tidak boleh memberi arahan sesuka hati tanpa mengambil kira keselamatan dan keselesaan penumpang yang lain.

“Wanita itu mula berang dan mengetuk pintu bas menggunakan tongkatnya sebelum menghalakan tongkat tersebut ke pemandu bas itu.

“Tanpa belas kasihan, wanita yang merupakan warga emas itu mula memukul lelaki itu tanpa henti selain memberi amaran kepada penumpang lain supaya tidak menghubungi pihak berkuasa," kata laporan tersebut.

Insiden berkenaan dilaporkan berlaku sehingga 10 minit sebelum wanita tersebut diturunkan di hentian bas seterusnya.

Sebagai penamat bagi keseluruhan drama, wanita tersebut menujah bakul sampah ke muka pemandu bas tersebut; menyebabkan lelaki itu akhirnya menangis teresak-esak di steringnya.

-mD


*Samsengnya ahso.




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2015 08:56 AM | Show all posts
"Najib" sungguh pemandu bas itu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 09:04 AM | Show all posts
kakakaka.....

maklong kawasan..

only in china...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa dia tak mempertahankan dirinya?
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Nenek ni mesti ada menuntut kung fu shaolin
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 09:26 AM | Show all posts
pemandu 1 - 0 nenek
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 09:26 AM | Show all posts
malunya pemandu bas tersebut......
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 09:28 AM | Show all posts
kesiannya pemandu tu. nenek tu mesti takut sbb naik salah bas tu yang garang semacam je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2015 09:30 AM | Show all posts
hahaha........nyanyok kot........
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-7-2015 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 6-7-2015 09:07 AM
Kenapa dia tak mempertahankan dirinya?

Redha jela kena ketuk ngan tongkat. Maybe if dia bertindak boleh-boleh patah riuk ahso dikerjakan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-7-2015 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
zameyla replied at 6-7-2015 09:30 AM
hahaha........nyanyok kot........

Tak lagi kot, sebab dia sedar bila tersilap naik bas.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian drebar bas berjiwa sensitif... Nak pukul balik nenek dh taraf2 nk masuk kubur..hanya airmata yg mampu mengiringi
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 10:36 AM | Show all posts
alahai....sian nyer driver...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 10:48 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 11:04 AM | Show all posts
sakit kot kena tongkat tu... siap kena baling ngan tong sampah lagi... lelaki ni bukan nyer penakut ke apa... dia hormat org tua... tu pasal dia biar jer nenek tu pukul dia.....

samseng betul nenek tu...

respek aku kat mamat driver tu... klu kena kat driver kat sini abeh ler nenek tu.... dpn mata aku pemandu bas nak langgar org buta... sib baik aku smpt tarik....
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 11:08 AM | Show all posts
sian driver bas tu... aku gi jepun, naik bas local.. aku syak driver dia lembut2 gitu... emmm
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2015 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
WawaRaRa replied at 6-7-2015 11:04 AM
sakit kot kena tongkat tu... siap kena baling ngan tong sampah lagi... lelaki ni bukan nyer penakut  ...

Itu la...aku pun pikir yg sama
Masih ada lg org budiman di bumi tanah besar ni
Driver ni patut diberi pujian pasal masih cuba ikut peraturan demi keselamatan penumpang

Pasal ah so garang tu, sesetengah org tua mmg xnak ngaku kalah...degil yg amat
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 11:18 AM | Show all posts
ada tak mcm scene ala2 whiplash?



?sha=2d1444d2de91c808
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 11:37 AM | Show all posts
sukacactus posted on 6-7-2015 11:16 AM
Itu la...aku pun pikir yg sama
Masih ada lg org budiman di bumi tanah besar ni
Driver ni patut d ...

aku tgk igt la ada satu kes ini... ada benda melayang kena cermin bas pas tu tersusuk kena kat pemandu... pemandu smpt berhentikan bas kat tmpt yg selamat dan dia mati.... kat cina jugak rasanyer... masuk abuk la mata aku time tgk tu....

Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 11:39 AM | Show all posts
driver bas tu respect kat nenek tu...xkan la dia nk balas balik
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 11:59 AM GMT+8 , Processed in 0.145474 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list