CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3602|Reply: 10

myvi or iriz

[Copy link]
Post time 18-6-2015 10:49 PM | Show all posts |Read mode
iriz dngn myvi yg mane lagi elok? performance , safety , harga , dll.  mohon sifu2 explain ye
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-6-2015 11:19 PM | Show all posts
iriz.

brg yg baik x perlukan explaination.

brg yg x berkualiti je yg perlu explain pnjg2 supaya org caya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2015 08:16 AM | Show all posts
secara rasmi dan amali, belum terbukti lagi iriz lebih baik dari myvi...
myvi dah bertahun tahun dipasaran...iriz pula belum smpai setahun..
camner boleh kata iriz lagi bagus????? nk tau bagus tak bagus tunggu la lepas 5 tahun nanti...
myvvi masih lg dlm kategori top sales smpai skang...dan yg fisrt model masih berdesup desup atas jalan tanpa major problem....
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 09:05 AM | Show all posts
zulka replied at 19-6-2015 08:16 AM
secara rasmi dan amali, belum terbukti lagi iriz lebih baik dari myvi...
myvi dah bertahun tahun di ...

Myvi top sales tinggi kerana jualan myvi bermula dari tahun berapa dan iriz plak bermula dari tahun berapa...argument tu tk konkrit.

Somehow, saya beli kereta, utk first priority adalah safety equipment offered dan atas kertas Iriz pada saya offer more on safety spec compare to myvi. RESS, VDC dan 5 star ANCAP rating tu boleh jd good offer utk dipertimbangkan. Kita boleh bercakap bab fuel consumption, stylish dll..so called engine reliable (?) tapi at the end nyawa juga yang jadi pertimbangan. Off course ajal maut ditangan tuhan, tapi kita perlulah berusaha sebaik dan semampu kita. So safety equipment menjadi best offer..seperti juga model model terbaru proton, preve, suprima, iriz..semua menawarkan safety sebagai best offer mereka.

Dr segi ketahanan enjin..personally saya berpendapat bahawa tiada beza ketara antara myvi dn iriz..jika alasan kata myvi dah lama atas jalan so called reliable, ianya berbalik pd tempoh jualan myvi yg dh bertahun2..dan sementara iriz baru lg dalam pasaran. Somehow berlambak jugak kereta proton lama diatas jalan.. bertahun tahun ..so that kita boleh kata sebagai reliable. Iriz pn akan lalui fasa tu bila dia dah lama atas jalan nnti...even ada kereta yg bukan dlm good perception pun (selalu kata senang rosak dll..) masih atas jalan..which boleh la kita kata reliable jugak la kan..

So, depend pd apa yg kita cari pada kereta tu..safety..stylish..design..fuel consumption..brand dll..kita just perlu arrange priority antara semua kehendak tu..then kita boleh decide dah kereta apa kita nak. Selalunya kita tak boleh dapat semua, tapi kalau semua in all package..biasanya negative side dia adalah harga yang lebih mahal..more package offered, more pricely..

Bukan nak menidakkan myvi..saya sekadar mencadangkan iriz..cuma menyatakan pendapat..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 09:47 AM | Show all posts
Edited by BaliSuam at 10-7-2015 09:49 AM

Proton Iriz, no need to explain why.

perodua axia, overprice meh, pay more get less.
perodua ni nampak top sebab myvi je pada pandangan aku. at that time masa myvi menapak kat tanah tumpah eh darah den dek eksiden, proton kaw2 lack of anything. too much problem. sebab tu orang sanggup bayar lebih untuk sesuatu yang kurang.

tapi bermula dengan Persona then Inspira then Suprima then Preve then the latest one Iriz, Proton the best beb.
support proton.


Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 11:15 AM | Show all posts
haji_one replied at 10-7-2015 09:05 AM
Myvi top sales tinggi kerana jualan myvi bermula dari tahun berapa dan iriz plak bermula dari tahu ...

ok...apa2 la  
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-7-2015 11:25 AM | Show all posts
Iriz offer more ! mestilah pilih Iriz!
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2015 09:59 AM | Show all posts
myvi, i lebih suka pattern dia.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2015 04:44 PM | Show all posts
Edited by lkick2113 at 5-8-2015 04:45 PM

baik beli kereta yang offer more with reasonable price......macam kereta conti, offer more with reasonable price...berbanding japan made car yang bagi aku kat malaysia ni jual jenama je kualiti hampeh dan harga mahal, bayangkan CKD punya hundaaaaaaaaaaaa boleh lagi mahal dgn CBU punya ford....walhal ford offer lebih, HP, handling, safety. what else???? hundaaaaaa???? sekadar jual jenama tapi made in melaka....fuck japanese car...


dalam hal TT aku nampak Iriz yang offer more with reasonable price....
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2015 03:11 AM | Show all posts
sedang pilih second car jugak..

iriz, axia o myvi

tapi rasanya more ti iriz lah
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2015 08:41 AM | Show all posts
Beli lah iriz, model baru. Myvi pandu tak syok, laju kurang stabil. Iriz lebih stabil pada kelajuan tinggi tapi pecutan agak lembab sikit (utk yg 1.3).
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 05:23 PM GMT+8 , Processed in 0.435421 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list