CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 16099|Reply: 136

motivasi kurus

[Copy link]
Post time 2-3-2015 11:07 PM | Show all posts |Read mode
Salam forummers semua.

Saje je bukak topik ni sebab tengok dalam board isu semasa macam laku je cerita gemuk2 ni + iols pon bambam jugak orangnya
So,rasanya memang semua orang tau nak kurus memang sangat2 kena jaga makan dan eksesais.topi,apa motivasi yg membuatkan korang berjaya fight ur fat ass to move and get badass body.

maybe ada sesiapa yg bole share kejayaan korang kat sini.sebagai sumber inspirasi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2015 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Bakal mak mertua tak suka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2015 11:24 PM | Show all posts
siputsedut replied at 2-3-2015 11:15 PM
Bakal mak mertua tak suka

calon takde lagi tapi bole tambah dalam list.bakal mak mertua tak suka

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2015 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tampal pic Britney spears time tgh hit I'm a slave 4 u kt dinding sebelahsebelah cermin fullbody
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 12:29 AM | Show all posts
Engko ajak kawan-kawan engko diet sama. Buat group kat wassap. Tetiap hari bincang menu diet yang korang makan haritu. Update la berapa kg korang berjaya turun tetiap minggu. pastu nak lagi fun korang lawan la sapa yang turun paling banyak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 12:40 AM | Show all posts
motivasi aku utk kurus adalah utk keyakinan diri. aku suka fashion. kalau gemuk nanti nak berfesyen x cantik.
aku jenis senang kurus, senang gemuk. kalau nk kurus diet nasik & workout dlm 2-3 minggu dah boleh kurus.

berat sekarang 47kg tinggi 151cm.

cara diet.
jaga makan. sarapan nk makan nasik lg bagus. lunch mkn nasik sikit je (segenggam/hujung senduk) tu pon kalau lapar sgt. kalau x lapar sgt makan roti for lunch.

mlm JANGAN makan nasik. amik roti or biskut. kalau lapar sgt mkn mee goreng kering jgn terlampau minyak.

malam before tido amik masa 30 min utk workout. boleh tgk kt utube kt channel FitnessBlender byk video how to burning fat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 06:31 AM From the mobile phone | Show all posts
setokinpurple replied at 3-3-2015 12:40 AM
motivasi aku utk kurus adalah utk keyakinan diri. aku suka fashion. kalau gemuk nanti nak berfesyen  ...

Setoken..
Ko ni mesti kemetot mini compo
orgnye kn ??,

Hihihihiiiii..

Jangan mara arr...

Lbih kurang je ngan aku ponn..

Tp aku tanak kuros, aku tringin
Nk berisi sket,

aku ni makan jangan cakappp lahhh...
Mmg gile makan kaki makan,
Pagi, petang, siang, malam, subuh, senja dinihari, sblom sbuh, sesudah malam, elak tido je xleh makan..

tp berat aku xjuge naik, xjuge
Naiknaik, hmmm..

Cemuh aihhh..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 08:15 AM | Show all posts
ahh good topic....aku dari tahun lepas nak kuruskan badan, tapi makin naik ada.....baju2 byk dah tak muat....last week part time cleaner aku pun kata aku dah gemuk....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2015 08:37 AM | Show all posts
Edited by tiramisuu at 3-3-2015 08:44 AM
Felycya replied at 3-3-2015 06:31 AM
Setoken..
Ko ni mesti kemetot mini compo
orgnye kn ??,

ko mesti x caya kan kalau aku cakap nk gemuk, kena exercise gak

kan kan kan

http://kevinzahri.com/health-fit ... o-gain-18kg-18month


Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 08:37 AM | Show all posts
Mkn dua kli sehri.jgn mkn sarapan,petang dan tengah mlm. thats it.

Takyahlah kurus sgt. syg, byk mknan sedap.nanti klo mknan kurang, baru kurus.kehkehkeh.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 08:39 AM | Show all posts
motivasinya ko target duit beli makanan tu simpan dlm tabung, pastu ko beli bende ko idamkan/melancong

ada org tu dia wat, utk each minuman manis/makanan x healthy..rm5 masuk tabung
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 08:55 AM | Show all posts
ni ikut pengalaman sendiri...actually kita nk start buat tu je payah..bila dah 2 bulan, badan dah terbiasa exercise dgn makanan healthy,kita dah ok..tapi kena tegas la awal2..jgn ari ni diet, esok melantak..lusa diet balik..kena ingt kita nk achieve something, kita kena let go something

tips aku, aku wat short term goal..aku target brapa sebulan..around 4kg ke..biasa dapat la 3kg turun..tapi bese 2kg sebulan...aku x set belas2 kg..sbb tu long term..kekdg kita dah patah semangat tgh2 jalan...

makanan dgn exercise aku adjust dgn life style sndr..contohnya tak mampu aku beli beras perang..so aku diet je dgn nasi putih..tak mampu ikan salmon, aku makan je ikan biasa..x mampu exercise sejam sehari, aku divide je half pagi,half petang..kalau kita addicted dgn satu makanan tu..sebelum tu hari2 makan..kita wat la seminggu sekali

lastly, please la read read read about healthy diet, jangan la wat diet ikut ikutan..

soklan peberet org bila tau aku berjaya diet..

tak makan nasi ke? padahal hari2 aku makan nasik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2015 09:14 AM | Show all posts
tiramisuu replied at 3-3-2015 08:55 AM
ni ikut pengalaman sendiri...actually kita nk start buat tu je payah..bila dah 2 bulan, badan dah te ...

nice sharing misu.......sudi tepek gambar tak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2015 09:19 AM | Show all posts
Esmiria replied at 3-3-2015 08:37 AM
Mkn dua kli sehri.jgn mkn sarapan,petang dan tengah mlm. thats it.

Takyahlah kurus sgt. syg, byk  ...

saya bukan gemuk sikit2,gemuk banyak. so,perlu kurus jugak.kang susah nak jalan2 window shopping,cepat pancit

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2015 09:20 AM | Show all posts
tiramisuu replied at 3-3-2015 08:39 AM
motivasinya ko target duit beli makanan tu simpan dlm tabung, pastu ko beli bende ko idamkan/melanco ...

bagus jugak ni.dia buat mcm denda

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2015 09:21 AM | Show all posts
Felycya replied at 3-3-2015 06:31 AM
Setoken..
Ko ni mesti kemetot mini compo
orgnye kn ??,

jelesnye,nak lemak pucca sikit tak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2015 09:44 AM | Show all posts
puccafan replied at 3-3-2015 09:14 AM
nice sharing misu.......sudi tepek gambar tak

tak sudi
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 10:16 AM | Show all posts
aaaaa, aku pon rasa memula kena set kepala kita duluk..
plan beriya2 pon tak guna kalau otak kita ni dok meracau nak makan itu ini
pastu malas nak exercise..
org kata..biar la 30min saja pon tapi konsisten..

yoyo la..ari ni kan main jaga makan..exercise
esok.. ngelat...

ni perangai aku la ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 3-3-2015 06:31 AM
Setoken..
Ko ni mesti kemetot mini compo
orgnye kn ??,

Hahahaha tu laa kalau kementot mini compo ni x boleh bambam nanti jd doremon

Aku mmg suka makan.. Tp akan pastikan diet blk pas makan byk

Syg baju tak padan. Baju aku dah 4 almari
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
tiramisuu replied at 3-3-2015 08:37 AM
ko mesti x caya kan kalau aku cakap nk gemuk, kena exercise gak

kan kan kan

Laa... Yeke ??.
Ketinggalan jamban btol la aku ni..

Toing.. Toing..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 12:27 PM GMT+8 , Processed in 0.093470 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list