CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 13056|Reply: 88

Giliran ‘The Maembongs’ pula jadi program realiti?

[Copy link]
Post time 21-1-2015 10:06 AM | Show all posts |Read mode


PUTIH-PUTIH melati, merah-merah delima, siapa yang baik hati pasti kuterima...(nyanyi macam lagu Putih-Putih Melati dendangan kumpulan ST12).
Siapa bilang orang hitam tak cantik, kalau ada putih pasti ada hitam, sesungguhnya walaupun tak seputih melati, tak semestinya hitam itu tak cantik. Bukankah hitam itu menawan. Amboi! Bukan main berfalsafah pula Mizz Lahar, ala-ala ST12 pula kan.
Mizz Lahar bukan apa, masih terbawa-bawa dek iklan Qu Puteh, barulah putih. Kelakar juga sebab ramai yang beremosi dengan iklan, nama pun iklan. Rilek sikit, tak suka tutup televisyen macam Cef Wan. Melalut sampai kisah iklan kenapa pula? Lupa, sebenarnya Mizz nak cakap pasal pelakon putih melepak Emma Maembong dan adik-beradiknya yang 11 orang putih belaka, maklumlah maknya orang putih. Patutlah putih!
Semua orang tahu bahawa adik beradik Emma Maembong rata-ratanya terlibat dalam bidang seni. Emma, Cacha (adik), Shikin dan Yaya (kakak) terkenal sebagai pelakon. Abang mereka Bakri pula pemain muzik dan ramai lagi yang Mizz tak kenal. Pendek kata, walaupun tak semuanya popular macam Emma yang ada sejuta lebih pengikut di Instagram, keluarga pelukis negara Ismail Embung itu kira terkenal di Malaysia ini.
Alkisahnya, terkenal itu satu hal. Apa yang nak dijadikan ceritanya, Mizz Lahar ada dengar khabar angin, katanya ada sebuah saluran televisyen sudah merangka-rangka hendak membikin sebuah program yang ala-ala Keeping Up With Kardashians mengenai Emma Maembong dan adik-beradiknya. Cuba teka apa tajuk untuk cerita keluarga anak beranak Maembong itu.
Mizz Lahar dengar, tajuknya berbunyi ‘The Maembongs’. Hebatlah. Mesti banyak ragam dan drama dalam ‘The Maembongs’ nanti (kalau jadilah). Bukan sahaja Emma, Chacha, Shikin, Yaya yang selama ini pun sudah banyak drama, tambah pula dengan ayah mereka Ismail Embung yang semakin popular dengan status-status Facebook yang menaikkan bulu roma, mesti rancangan itu meletup-letup macam bertih jagung. Emma dan kekasihnya pun sudah berbaik semula, bolehlah masuk drama lagi nanti.
Tak sabar Mizz Lahar nak tengok. Drama sebelum ada program televisyen sendiri pun dah menarik, apatah lagi apabila memang khas kena bikin drama untuk televisyen!
Tapi, kalau fikir-fikir balik, betul ke ‘The Maembongs’ akan direalisasikan? Selama ini, bukan ke ayah Emma sangat sensitif bab-bab publisiti lebih-lebih atau mungkin program itu ada haluan yang betul, tak propa macam sesetengah program realiti tapi isinya lakonan.
Mizz Lahar: Suka tengok orang buta yang celik hati daripada orang yang celik tapi tak sedar diri

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 21-1-2015 10:09 AM | Show all posts
the maembongs?..hazabedahnya iols rasa..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:14 AM | Show all posts
plis jgn. sbb yg hot emma sorang je.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:15 AM | Show all posts
Nakhorom punya realiti tv kah?!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:26 AM | Show all posts
Tak rasa ayah dia akan setuju dengan mende ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:31 AM | Show all posts
Nexttttttt.....


Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Klo lah program ni mnjadi, korang satu family pasti akan jd hencapan org ramai.

Tak perlu ya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:35 AM | Show all posts
xperlu... malaysia xhadap ngan program realiti gitu... penuh hencapan je nanti
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 21-1-2015 10:37 AM | Show all posts
xyahla bt..menyemakje cite2 mcmni
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:37 AM | Show all posts
x menyumbang apa2 kpd negara, agama dan bangsapun
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:44 AM | Show all posts
a bunch of poyos huhu!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:45 AM | Show all posts
Tak payah kot. Pak Mail pasti hencap habis2an
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:57 AM | Show all posts
seswai laaaa.. mak derang pun kan katanye dah kawen lain dgn org muda yuolssss
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2015 11:03 AM | Show all posts
maplesue replied at 21-1-2015 10:26 AM
Tak rasa ayah dia akan setuju dengan mende ni

itulah.. mcm wartawan tu tulis. pokcik mael konpem x setuju ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2015 11:04 AM | Show all posts
cik_tonggek replied at 21-1-2015 10:57 AM
seswai laaaa.. mak derang pun kan katanye dah kawen lain dgn org muda yuolssss

x tahu pulak maknya dah menikah len
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 11:07 AM | Show all posts
Emma, Cacha (adik), Shikin dan Yaya (kakak) terkenal sebagai pelakon. Abang mereka Bakri pula pemain muzik dan ramai lagi yang Mizz tak kenal.


kalau ko selaku wartawan hiburan pun tak kenal kitorg rakyat marhaen lglah tak kenal
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 21-1-2015 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik plak kaler biru tu.. wat baju raye tahun ni pun ok gak...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 11:09 AM | Show all posts
abeslaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 11:15 AM | Show all posts
katakau replied at 21-1-2015 10:09 AM
the maembongs?..hazabedahnya iols rasa..

effa maembong cantik gaks.. tp bukan retis la..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 11:15 AM | Show all posts
tolonglahhhhhhh!!!

pprt family ni, siapa yang nak ambik tahu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 09:17 AM GMT+8 , Processed in 0.096886 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list