CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6349|Reply: 29

[Tempatan] Ular Sawa Baham Rusa di Taman Rusa UTM Skudai

[Copy link]
Post time 11-1-2015 03:17 PM | Show all posts |Read mode
Ular Sawa Baham Rusa di Taman Rusa UTM Skudai

Johor Bahru, 11 Jan: Seekor rusa yang diletakkan di Taman Rusa Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Skudai Johor telah menjadi makanan seekor ular sawa sepanjang empat meter pada malam tadi.

Kejadian tersebut disedari oleh kakitangan ladang berkenaan pada pagi tadi yang telah melaporkan kejadian tersebut kepada Pengurus Taman, Mohd Sum.

Menurut Mohd Sum, dia telah menghubungi Jabatan Pertahanan Awam Malaysia(JPAM) bagi menguruskan ular tersebut.

Ketua Operasi JPAM, Noor Mohd Sufian berkata pihaknya telah menerima laporan pada jam 9 pagi dan kemudian bergegas ke tempat kejadian bersama empat anggota lain.

Pasukan kami tiba di lokasi pada 9.15 pagi dan berjaya menangkap ular berkenaan kira-kira 10 minit kemudian,” katanya memetik laporan dari Harian Metro.
Berikut adalah gambar-gambar kejadian : - Siakapkeli.com.my





















Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-1-2015 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Rusa kecik je kan, mcm anak kambing.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenyang setahun laaa ular tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 03:53 PM | Show all posts
jazaa replied at 11-1-2015 03:25 PM
Rusa kecik je kan, mcm anak kambing.....

ngerinya kak....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 03:56 PM | Show all posts
binatang2 pula dok dlm U..dah budak2 U asyik berpoya2...
hari tu babi kat perpustakaan tun siti hasmah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 03:59 PM | Show all posts
eeeeee... makanan utk bpre hari agaknye
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-1-2015 04:00 PM | Show all posts
Besau perut ulau tu kekenyangan tergolek bawah pokok besau.  Nak gerak jauh pun dah susah dek perutnya yang besau itu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa replied at 11-1-2015 03:25 PM
Rusa kecik je kan, mcm anak kambing.....

Yg kecik tu kijang. Rusa klu dah tanduk bercabang besar tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-1-2015 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Omong replied at 11-1-2015 04:45 PM
Yg kecik tu kijang. Rusa klu dah tanduk bercabang besar tu

Ooo.....iya ek...lupa le pulak..


Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
hampir sama pula skin color ular tu dgn pokok
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sembelih ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 05:40 PM | Show all posts

mereka takkan sembelih ular tu...tangkap pun sebab U tu bukan tempat dia

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 05:41 PM | Show all posts
Kenyang la ular ni setahun
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 05:55 PM | Show all posts
Uwaaa~~~ Kesian kat rusa tuh.
Nasib la rusa, dah mmg rantaian mknn mcm tuh.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 05:57 PM | Show all posts
primemova replied at 11-1-2015 05:41 PM
Kenyang la ular ni setahun

pi belajar bio balik la dol..


Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi dah berubah selera nampk...  Penat dah kot kejar vavi hutan.. Senang keje lepak situ jer...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-1-2015 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kittie replied at 11-1-2015 05:55 PM
Uwaaa~~~ Kesian kat rusa tuh.
Nasib la rusa, dah mmg rantaian mknn mcm tuh.

Ni rusa yg ada bintik2 tu tau kittie..rusa comey... Klu utm masih bela yg tu la....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
dah tabur garam??
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 06:03 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 11-1-2015 06:00 PM
Ni rusa yg ada bintik2 tu tau kittie..rusa comey... Klu utm masih bela yg tu la....

A'ah. Yg nih. Dah la mahal kos nk bela dia, sedap2 jer ular tu dpt mknn 5 stars.


Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kittie replied at 11-1-2015 06:03 PM
A'ah. Yg nih. Dah la mahal kos nk bela dia, sedap2 jer ular tu dpt mknn 5 stars.

Comeinyaaaa...

Ular tu jeles kot... Dia lonely xde org nk bela dia.. Rusa ni sedap2 jer lepak org bg mkan...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

30-11-2023 09:57 PM GMT+8 , Processed in 0.052848 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list