CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 12145|Reply: 37

[TV Asahi] Doctor X ~ Gekai Daimon Michiko [Season 3] (2014)

[Copy link]
Post time 17-11-2014 12:40 PM | Show all posts |Read mode
Doctor X ~ Gekai Daimon Michiko [Season 3] (2014)







Broadcast period : 2014-Oct-09 Start
Air time : Thursday 21:00



Synopsis

Daimon Michiko is a freelance surgeon who does not belong to a university hospital’s medical department. She goes around various hospitals while affiliated with Kanbara Akira’s shady Good Doctors Agency. One day, Michiko is visiting a southern island when she encounters passengers who were injured in a luxury liner accident. One of them is Busujima Ryunosuke, the former hospital director of Teito Medical University’s Third Hospital, which she was sent to at one time. Michiko quickly attends to Busujima. That is when she notices something abnormal. Busujima is later admitted to the National Higher Medical Care Centre, a technologically advanced hospital which the country has staked its prestige on in order to show Japan’s medical technology to the world. He has a huge heart tumour as well as a ruptured hepatocellular carcinoma. There is a big upheaval regarding this surgery at a preoperative conference because a futile power struggle between the factions of Totei University Hospital and Saikyo University Hospital, which represent Japan’s east and west, is intensifying at the centre. This struggle for supremacy has reached the point that it makes even Tendo Yoshihito, the director of the centre, fret. The two factions naturally fight to be in charge of Busujima’s surgery and will not give an inch. Michiko suddenly shows up at this savage conference and boldly declares, “Let me operate. He’s my patient.” However, she gets thrown out unceremoniously. Right after that, the situation undergoes a complete change. The men of both factions hire Michiko and contemplate how to tip the power play in their favour. In the end, Michiko is employed as Busujima’s attending physician. But of all things, the man himself is dead set against being operated by her … … Following her own conviction to save the lives before her and to keep doing this as long as she lives, Michiko pushes on and starts to shake things up again.



Cast

Yonekura Ryoko as Daimon Michiko, doctor (38)
Endo Kenichi as Ebina Takashi (51)
Uchida Yuki as Jonouchi Hiromi (35)
Katsumura Masanobu as Kaji Hideki (50)
Watanabe Ikkei as Kato Mineji (51)

Makita Sports as Futaba Kenji (45)
Takahashi Kazuya as Ashigara Shintaro (39)
Kinoshita Takayuki as Achi Shozo (42)
Naito Risa as Sekigahara Tomoko (26)
Shonozaki Ken as Ikawa Masumi (29)

Matsushima Hana as Hashiguchi Aya (25)
Nakao Akira as Kurobe Tetsuya
Ibu Masato as Dangozaki Noboru (58)
Takahata Junko as Shiraki Junko (55)
Kishibe Ittoku as Kanbara Akira (67)

Kitaoji Kinya as Tendo Yoshihito (68)

Special Appearance

Nishida Toshiyuki as Hiruma Shigekatsu (63)
Furuya Ikko as Hachiya Shuzo (69)
Ito Shiro as Busujima Ryunosuke (70)




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-11-2014 10:46 PM | Show all posts
(sambung happy kt sini XD)

Okay serius..
Yg sbnrnya baru tgk 1st season, baru episod ke-6, setakat ni mmg sgt best.. Bg sy kekuatan sbnr cite ni terletak kt watak Daimon Michiko tu sendiri.. Kalau dia tak berkarisma, badass n unpredictable mcm ni cite ni mungkin takkan sehebat spt yg terhasil skrg imo.. Dahlah lakonan pun mmg awesome, actually (hampir) semua pelakon dlm cite ni mmg mantap lakonan dorg, best.. Tp dr segi watak selain Michiko, rasanya watak lain yg plg interesting semestinya Jonouchi Hiromi, selalu mcm ada something je dgn dia ni, hehe.. Ada tak sesapa lg yg rasa muka dia ni ada iras2 Izreen Azminda?

Feveret episod setakat ni, ep 5, sgt ketara passion n dedikasi Michiko terhadap tugas dia, walaupun bukan pesakit dia kan budak tu.. Plg menonjolkan aspek unpredictable dia kt situ.. ummm sambung lg tgk pasni..

Okay @Weller plz.. Ko lah yg buat aku terjebak dgn cite ni, dah aku jd addicted..
@HangPC2 tak tgk lg ke? =)

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-11-2014 10:48 PM | Show all posts
saya download tapi tak sempat tengok.. Season 1 dengan Season 2
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2014 11:03 PM | Show all posts
dah ada sampai ep 5.



tengah layan season 3 sp 3. huhu


banyak yang best happened. n power struggle yg banyak cabang.



mujur si eng subber dia si eric. cepat n konsistent. huhu


@AeriSha  
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2014 11:18 PM | Show all posts
Weller posted on 17-11-2014 11:03 PM
dah ada sampai ep 5.

Season 3 ni dah tau ke belum ada brp episod semua sampai finale?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2014 11:35 PM | Show all posts
AeriSha posted on 17-11-2014 11:18 PM
Season 3 ni dah tau ke belum ada brp episod semua sampai finale?

dekat d-addict sub katanya 8 eps.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-11-2014 12:08 AM | Show all posts
Weller posted on 17-11-2014 11:35 PM
dekat d-addict sub katanya 8 eps.

Aduhai pendeknya musim2 dia, 10 episod pun tak sampai, tak puaslah..

Aku baru habis 1st season, lambat siot aku.. Walaupun skt sgt episodnya.. XD

Season1 finale ada kejutan di hujung episod n aku suka hehe.. Walaupun tak suka part patients ramai2 tinggalkan hospital tu tp tetap best..
Salute utk keseluruhan team drama ni.. N aku suka lagu ending tu, Force nyanyian Superfly, segalanya dr suara/cara nyanyian ke muzik, rasa mcm fit sgt dgn Daimon Michiko.. Ckp psl muzik ni buat aku teringat kt main theme, best gile!!

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2014 09:10 AM | Show all posts
AeriSha posted on 21-11-2014 12:08 AM
Aduhai pendeknya musim2 dia, 10 episod pun tak sampai, tak puaslah..

Aku baru habis 1st  ...

season 3 nanti, akira-san kena tipu ngan hosp director.....huhu.


pastu dia buli daimon, kata xde duit......





sian dia....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2014 11:59 PM | Show all posts
Weller posted on 21-11-2014 09:10 AM
season 3 nanti, akira-san kena tipu ngan hosp director.....huhu.

Selicik2 dia boleh kena tipu? Haha..
Ko sian kt sape sbnrnya, Akira-san ke Daimon-san? Saje nak tau..

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2014 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha posted on 24-11-2014 11:59 PM
Selicik2 dia boleh kena tipu? Haha..
Ko sian kt sape sbnrnya, Akira-san ke Daimon-san? Saje nak t ...

Kat akira san aku kata padan muka



Kat daimon kesian dia....




Huhu....
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2014 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha posted on 21-11-2014 12:08 AM
Aduhai pendeknya musim2 dia, 10 episod pun tak sampai, tak puaslah..

Aku baru habis 1st  ...

Baru check kat d addict sub. Ada 11 ep season ni. Hurrrrah!!!!!!

Tgh tunggu sub utk ep 7. Hehehe....
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2014 12:14 PM | Show all posts
Weller posted on 25-11-2014 06:31 PM
Kat akira san aku kata padan muka

Aku pun nak kata padan muka gak nih, tp tak tgk lg hehe, tak sabar nak tgk (dah lama geram kt dia ni, sian sgt kt Daimon), mcmana rupa dia masa tau kena tipu?
Yg sbnrnya mcmana dorg agih upah2 yg Daimon dapat dpt drp setiap surgery? Daimon nampak mcm selalu pokai jah.. Last edited by AeriSha on 28-11-2014 12:15 PM

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2014 12:21 PM | Show all posts
Weller posted on 25-11-2014 08:38 PM
Baru check kat d addict sub. Ada 11 ep season ni. Hurrrrah!!!!!!

Tgh tunggu sub utk ep 7. Heheh ...

YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAYYY!!


Eh tp adakah ini bermaksud musim ni musim last Doctor-X?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2014 01:40 PM | Show all posts
AeriSha posted on 28-11-2014 12:14 PM
Aku pun nak kata padan muka gak nih, tp tak tgk lg hehe, tak sabar nak tgk (dah lama geram ...

amboi...mintak spoiler nampak. nak ke? karang tak best tengok citer pulak. huhu



bab upah tu aku tak sure. aku rasa utk kaver hutang daddy si daimon kot n cost of living daimon kat rumah akira-san. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2014 01:43 PM | Show all posts
AeriSha posted on 28-11-2014 12:21 PM
YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAYYY!!

tak tahu la final season ke kot2 ada lagi next year.....arap2 at leat 5 season deme buat. hehe



team medical dragon pun jarak each season dia makin lama, sekarang dh 4.



kinpachi sensei lagi la. dari zaman 70's sampai sekarang. berapa belas/puluh season dah tu? hehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2014 11:27 PM | Show all posts
Weller posted on 29-11-2014 01:40 PM
amboi...mintak spoiler nampak. nak ke? karang tak best tengok citer pulak. huhu

HAHA.. Spoiler? Aku sgt2 suka spoiler, tak kisah pun tahu camne cite lebih awal sblm tgk, soooo NAKNAKNAKNAKNAKNAK!!
Tp kalau takut org lain tgk spoiler tu, pandai2lah kot.. Eh kt sini takdek spoiler tag ek? -_- alaaahhh mcmmana ni? Ke nak PM?

Ohyelah.. hmmm tp kan ke best kalau Akira-san tu rupa2nya dok kumpul duit nak bina satu hospital utk doktor2 agensi dia.. Mesti ohsem nnt..
Last edited by AeriSha on 1-12-2014 11:29 PM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-12-2014 11:36 PM | Show all posts
Weller posted on 29-11-2014 01:43 PM
tak tahu la final season ke kot2 ada lagi next year.....arap2 at leat 5 season deme buat. hehe

...

Haaaa baguuuuusss.. Yg buat byk2 musim ni sbb rating tinggi kan?

p/s: Nampaknya angin kuskus website doramax dtg lg.. Baru nak sambung donlod lg drama ni..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2014 07:39 PM | Show all posts
AeriSha posted on 1-12-2014 11:27 PM
HAHA.. Spoiler? Aku sgt2 suka spoiler, tak kisah pun tahu camne cite lebih awal sblm tgk, soooo NA ...

nanti ka. dikala daku rajin utk menaip spoiler. hehe





rasanya duit tu utk bayar utang bapak si daimon n melon yg dia kasi kat bos2 daimon. melon dalam kotak tu mahal seh.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2014 07:45 PM | Show all posts
AeriSha posted on 1-12-2014 11:36 PM
Haaaa baguuuuusss.. Yg buat byk2 musim ni sbb rating tinggi kan?

p/s: Nampaknya angin kuskus we ...

tak tahu la jepun ni ikut apa. ada yg rating tinggi tp 1 season je. rating biasa buleh ada 2-3 season.






kalu doramax jadi angin kus2, ko try gi kat blog indon. ada 2-3 ketul yg buat link donlod utk daimon. nama site tu tak ingat pasal bookmark kat lappy no. 1. ni lappy no 2. hehe. ko google search [doctor x daimon michiko  free download].


hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2014 02:38 AM | Show all posts
Weller posted on 2-12-2014 07:39 PM
nanti ka. dikala daku rajin utk menaip spoiler. hehe

haha tunggu ko rajin dulu ke? Bilalah tu agaknya.. Jgn lama sgt beb, nnti bersawang aku kt sini..
(Tp yg sbnrnya aku dah nak habis tgk season 2 ni ha, dah ep 7, tgh download finale.. Kang aku dah tgk season 3 kang, dah takkan jd spoilerla kot utk aku..hehe)

Ni kan melon Akira-san kan?

Baca kt sini, rupanya mmg org bawa buah ni sbg hadiah utk melawat org kt sepital ek..
Sbnrnya selama ni aku cuma tau buah2an mmg mahal kt Jepun, tp tak sangka plak mahalnya sampai mcm tu sekali..>_<

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 03:07 PM GMT+8 , Processed in 0.083530 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list