CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2161|Reply: 16

[Tempatan] Pendaftaran Haji paling agresif sejak 5 tahun kebelakangan ini

[Copy link]
Post time 6-6-2014 04:22 PM | Show all posts |Read mode
http://bm.harakahdaily.net/index ... u-tambah-kuota-haji

Adakah ekonomi makin baik atau bank kasi loan khas utk pergi haji?

50 tahun tunggu turn. Gila gila!!!

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2014 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tu.., anak sekolah rendah pun fi daftarkan.. gila ke x gila?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 05:03 PM | Show all posts
buat dekat indon lah, dekat indon majlis fatwa halalkan kalau nak pergi haji buat pinjaman bank berserta riba bayar bulanan
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Takat daftar tunjuk statement epf pn dh bleh..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 05:12 PM | Show all posts
ghjhgjgkjgfhkfh Last edited by shazman73 on 6-11-2014 02:09 AM

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
So u r one of them la...
Turn dia thn bila?
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 6-6-2014 05:16 PM | Show all posts
theotherfriend posted on 6-6-2014 05:00 PM
Dah tu.., anak sekolah rendah pun fi daftarkan.. gila ke x gila?

Nak daftar kena ada RM1300. So org skrg byk duit laa..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2014 05:18 PM | Show all posts
shazman73 posted on 6-6-2014 05:12 PM
Zaman sekarang ni semua kena cepat n tangkas..anak aku lahir ari ni..pas daftar kelahiran.esokny ...

Nak daftar kena ada RM1300. So betul la org skrg byk duit. Anak lahir jer terus bubuh RM1300 dlm akaun.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-6-2014 05:20 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu posted on 6-6-2014 05:03 PM
buat dekat indon lah, dekat indon majlis fatwa halalkan kalau nak pergi haji buat pinjaman bank bers ...

Sepatutnya tak boleh. MAMPU salah satu syarat wajib. Berhutang bermakna tak mampu. This is an abuse to the banking system. Bank nak buat duit cara mudah.

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 05:21 PM | Show all posts
ghjhgjgkjgfhkfh Last edited by shazman73 on 6-11-2014 02:08 AM

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
shazman73 posted on 6-6-2014 05:21 PM
Lama lagi x silap umur dekat 50 baru leh pergi...50 tahun lagi la kot.

Gosh...
sangatla lama...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 05:23 PM | Show all posts
Bell posted on 6-6-2014 05:20 PM
Sepatutnya tak boleh. MAMPU salah satu syarat wajib. Berhutang bermakna tak mampu. This is an abus ...

mampu hanya ada dekat syafie sis, mazhab lain okay jah kumpul duit kot cara mana pun, lagipun semua memang mampu pun bayar bulanan, tak ada yang tak mampu bayar bulanan pinjaman bank nak pergi haji
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 05:23 PM | Show all posts
haji wajib pada mereka berkemampuan. kalau tak wajib jangan paksa diri.

tp nak usahakan tu satu usaha terpuji.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Bell posted on 6-6-2014 05:18 PM
Nak daftar kena ada RM1300. So betul la org skrg byk duit. Anak lahir jer terus bubuh RM1300 dlm a ...

Ni soalan tau...
iols daftar haji bila dah dewasa n masa tu betul2 nak sgt buat rukun ke 5.
i wonder, kot org parents yg daftarkan, ada x perasaan eksaited nak lgkapkan rukun tu wujud.

soalan ye... bukan nak menyakitkan hati sesiapa.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2014 05:31 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu posted on 6-6-2014 05:23 PM
mampu hanya ada dekat syafie sis, mazhab lain okay jah kumpul duit kot cara mana pun, lagipun semu ...

Consider this situation: ambik personal loan dgn tempoh bayaran balik 5 tahun. Straight away lepas ambik loan pergi haji. Balik haji tiba-tiba jatuh sakit atau ditimpa kemalangan - tak boleh kerja dan tak boleh bayar loan. Apamacam!??

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2014 12:22 AM | Show all posts
Baru ni terbaca kat fb, hamba Allah ni gi daftar haji untuk anak dia, tahun 2071 baru dpt pergi kalau ikut queue
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2014 12:48 AM | Show all posts
byk daftar skang sebab senang x yah bersesak kat Tabung Haji lagi....gi kat ATM daftar pon bole
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 01:04 AM GMT+8 , Processed in 0.282700 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list