CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2000|Reply: 9

Nak tumpang tanya 'Guard' untuk interior dan exterior kereta

[Copy link]
Post time 2-2-2014 10:09 AM | Show all posts |Read mode
Saya nak tanya ada tak sesiapa dalam forum ni yang menggunakan servis untuk lindung body kereta dan juga dalaman kereta.  Saya dengar ada macam-macam company yg offer servis ni tapi saya tak pasti mana yang reliable.  

Sila share pengalaman atau cadangan. Terima kasih.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2014 09:55 PM | Show all posts
Apa "guard" yg anda maksudkan? Blh x beri cth?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 12:03 PM | Show all posts
Guard tu kalau tak silap aku produk utk polish,wax,dsbnya..utk interior dan exterior..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 05:12 PM | Show all posts
sukuriti guard tau le

takpun blokguard



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-2-2014 02:26 PM | Show all posts
Oh sori-sori ..guard yang saya maksudkan kira macam pelindung interior dan exterior kereta.

Saya dah buat di Waxson Kota Damansara.  Hopefully berbaloi ler cubaan saya untuk protect sikit kereta saya tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2014 07:11 PM | Show all posts
meya posted on 19-2-2014 02:26 PM
Oh sori-sori ..guard yang saya maksudkan kira macam pelindung interior dan exterior kereta.

Saya  ...

berapa harga anda buat coating?

coating yg baik boleh tahan 2-5 tahun. Tu pun tengok macam mana anda jaga kereta anda.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2014 01:00 PM | Show all posts
Haritu dlm RM3k and so far okaylah.  Senang nak maintain.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2014 01:06 PM | Show all posts
Just want to share -  one night tu saya pergi McD Nilai and so happened masa nak ke kereta adalah sorang bapak ngan anak di sebelah kereta saya.  Anak dia sedang angkat kaki nak tendang bumper kereta saya!!! Saya tergamam dia pun tergamam...bapak dia ada aje dekat dengan dia buat tak reti saja...budak tu bukan budak kecik ..mahu dah Std 4 ke atas.

Apa punya perangailah????

Sebab tulah saya sibuk cari produk-produk ni eventho saya fahamlah kalau time tu kena tendang takdelah dapat menolong pun kan?

But at least kalau takat orang bukak pintu sampai kena body kereta kita maybe still boleh control lagi tapi tak tahulah jenis bahlol jakun buka pintu kereta sampai berdentum kena kereta sebelahkan...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-2-2014 01:09 PM | Show all posts
Waregem posted on 19-2-2014 07:11 PM
berapa harga anda buat coating?

coating yg baik boleh tahan 2-5 tahun. Tu pun tengok macam mana ...

Dah reply atas tu.  Maintenance guna produk Meguiar's saja.  Tapi haritu saya cuci hanya dengan air pun dah ok.  Water sheeting bagus ..water beading tak perasan pulak hehe.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2014 01:10 PM | Show all posts
dragger posted on 5-2-2014 05:12 PM
sukuriti guard tau le

takpun blokguard

Hehe


Tumpang tanya...itu apa dia? Macam gari orang aje.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 12:23 PM GMT+8 , Processed in 0.090169 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list