CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 7007|Reply: 48

hutang oh hutang.....

[Copy link]
Post time 1-2-2014 10:11 PM | Show all posts |Read mode
call tak angkat, sms tak reply, wassap tak response...... biler dah berbulan2 dia senyap dr aku, raya thn 2013 aku wassap dia.. aku tanya, ko bila nk bayar hutang aku? dia mmg ada hutang aku, dh masuk 2 thn tak berbayar ni ok.... haram dia langsung takde response mcm putus kawan gitu....

kdg aku fikir abaikan je la org mcm ni.....may be ada masalah mental kot ... tp aku kenangkan hutang dia kt aku yg dia buat2 lupa tu.... cara aku tiba2 tanya psl hutang tu hover ke?   Last edited by bidacool on 2-2-2014 01:04 AM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-2-2014 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha try ckp mcm ni..
"ko byar hutang ko..aku x contec dgn ex bf ko"
uwahaha gler kelako
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:25 PM | Show all posts
mcm tak kena jer heading dgn so-called problem hang ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 11:46 PM | Show all posts
Innrukia posted on 1-2-2014 11:25 PM
mcm tak kena jer heading dgn so-called problem hang ni

Aah.sbb nk fhmkn cite ulang blik aku bce atas..
so skng problem apa? Hutang ke, kwn ko jeles ngn x bf ke, or suami dia tua
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Pening....
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa kau nk crita ni aku x pham...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2014 12:33 AM | Show all posts
Innrukia posted on 1-2-2014 11:25 PM
mcm tak kena jer heading dgn so-called problem hang ni

ala tajuk tu sesaja aku nk letak,  sbb bengang dgn member ni la..... yg aku nk citer, aku marah ni dia tiba2 jauhkan diri dr aku hanya sbb sorang lelaki yg so-so je (ex BF dia la tu - ni aku speku sendiri sbb lps dia ty aku psl lelaki tu ajak keluar terus dia tak peduli kat aku) & at the same time dia ada hutang dgn aku.... masalah aku, cara mana paling sopan aku nk mintak duit aku ni.... haisshhh
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 12:37 AM | Show all posts
bidacool posted on 2-2-2014 12:33 AM
ala tajuk tu sesaja aku nk letak,  sbb bengang dgn member ni la.....  yg aku nk citer, aku marah ...

Kan senang direct gini....
Bg aku, takde cara yg sopan utk mintak hutang.... at the 1st place kalo berhutang prinsipnya wajib bayar....
So direct ja mintak, kalo dia x bagi saman jer dia.....psl duit, anak & bapak pun bleh bertelagah, inikan pulak cuma kawan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2014 12:41 AM | Show all posts
cuba mintak hutang tu hari2..biar kawan bida berada dalam tekanan dan stress...selalunya cara ni menjadi...bank selalu buat macam tu...huhu...pasal lelaki tu bida tak perlu explain ape2...dia kan dah bersuami...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2014 12:41 AM | Show all posts
naina posted on 1-2-2014 11:46 PM
Aah.sbb nk fhmkn cite ulang blik aku bce atas..
so skng problem apa? Hutang ke, kwn ko jeles ngn  ...


problem skrg....

mcm mana nk mintak hutang ni?

aku tak tau apa punca dia tiba2 lari dr aku.... aku speku, dia jeles sbb ex-BF dia ada ctc aku..  ikut hati abaikan je pompuan mental ni tp between aku dgn dia msh ada unfinished business iaitu duit yg dia pinjam dr aku tu..... nak mintak kena la aku start dulu kan tp bila dia senyap je, aku bengang la... takkan aku nk tanya, eh ko marah ke ex-BF ko ctc aku? oh aku rasa aib je dh umur mcm ni nk tanya soalan mcm tu.....

Last edited by bidacool on 2-2-2014 12:43 AM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2014 12:45 AM | Show all posts
nanacinta posted on 2-2-2014 12:41 AM
cuba mintak hutang tu hari2..biar kawan bida berada dalam tekanan dan stress...selalunya cara ni men ...

kiranya hari2 la aku kena wassap dia kan..... satu lg kawan aku ni mulut boleh tahan hazab.... klu org lain biasa dah dia perli dlm FB, kalu hari2 aku wassap mintak hutang, harus aku sekali di perli jugak.... nasib aku takde FB... tp mesti tahu jugak if kawan2 lain citer....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2014 12:48 AM | Show all posts
Innrukia posted on 2-2-2014 12:37 AM
Kan senang direct gini....
Bg aku, takde cara yg sopan utk mintak hutang.... at the 1st place kal ...

aku klu dia tak tiba2 lari dr aku, aku sebenarnya ok je kalu bertahun dia belum bayar hutang aku tu..... tp dah la hutang tak bayar, nak lari2 dr aku pulak... aku pasti sangat dia tiba2 senyap dgn aku psl hal ex-BF dia tu, sbb tu aku sakit hati... sakit hati sbb kawan aku tu kan berlaki tp kenapa masih terhegeh2 dgn ex-BF tu & nak jeles2 bila ex-BF yg dh status duda tu ctc kawan2 sekolah perempuan selain dr dia? sakit mental ke apa? dia bukan boleh kawin 2 pun...

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 12:50 AM | Show all posts
bidacool posted on 2-2-2014 12:45 AM
kiranya hari2 la aku kena wassap dia kan..... satu lg kawan aku ni mulut boleh tahan hazab.... klu ...

biar jer kena perli...janji dapat balik duit kita...dia yang patut malu sebab tak bayar hutang...strategi kedua kita cetuskan khabar angin yang dia susah bayar hutang...biar khabar angin bertiup kencang...huhu.....saya baca buku sun tzu cara nak kalahkan musuh kita...
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 12:53 AM | Show all posts
bidacool posted on 2-2-2014 12:48 AM
aku klu dia tak tiba2 lari dr aku, aku sebenarnya ok je kalu bertahun dia belum bayar hutang aku t ...

Biaq pi kat dia la nk terhegeh kat sapa pun....dah cukup dewasa kot utk pikiaq sendiri....
hang focus kat hutang tu jer la...dan kalo dia takmo kawan ngan hang dah pun make sure hutang tu dibayaq...
nak laser ker apa ker, hang hentam jer blk..........hutang.....hutang.....hutang...........
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2014 01:01 AM | Show all posts
nanacinta posted on 2-2-2014 12:50 AM
biar jer kena perli...janji dapat balik duit kita...dia yang patut malu sebab tak bayar hutang...s ...

mental betul ada kwn mcm ni kan.... aku kena persiap diri di perli & sedia dengar apa org cerita kt aku psl dia versus aku.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2014 01:02 AM | Show all posts
Innrukia posted on 2-2-2014 12:53 AM
Biaq pi kat dia la nk terhegeh kat sapa pun....dah cukup dewasa kot utk pikiaq sendiri....
hang f ...

iye la... aku edit tajuk & intro ni... aku rasa kurang skit sakit hati aku dh citer serba sikit psl hal ni..... tp hutang tu je yg payah betul aku nak buat2 terlupa dia ada hutang aku....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2014 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmglh kekdg org yg berhutg ni...
Mommy ada gakla..
Last2 halalkn jelah...
Dr bujg sampi da ada ank..
Pinjam duit nk bt kawen lak tu.biar jelah
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 02:43 AM | Show all posts
bukak akaun fb, add dia
pastu g mintak hutang ko kat wall dia
ckp la 'dah alang2 bila aku mntak cara baik, thru whatsapp ko buat derk jek
aku mintak kat fb la sbb aku tgk ko aktif jek hari2 kat fb ni. aku pk maybe phone ko prob or dah tukar no'

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 10:05 AM | Show all posts
Byk ke yg die pnjm kt ko..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 12:34 PM | Show all posts
gekkou posted on 2-2-2014 02:43 AM
bukak akaun fb, add dia
pastu g mintak hutang ko kat wall dia
ckp la 'dah alang2 bila aku mntak ca ...

Hahaha.. Good idea ni!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 06:17 AM GMT+8 , Processed in 0.108216 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list