CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: JokesCop

[Ultra Best][Siri Mari Tidur Bukak Lampu] #2520 Mean Girl 2 [12] - Page. 101

   Close [Copy link]
Post time 14-12-2013 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
x sbr tggu TT sambung..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-12-2013 03:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Layannn.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-12-2013 04:33 AM | Show all posts
TITLE: HOSTEL [4]
TEMPAT: Apartment University
LAIN2: cont. HOSTEL [3]

[QUICK RECAP]
Previously on HOSTEL.. Entiti dalam bilik mandi apartku, budak2 ketat borak2 dan lain lain...

[THAT FRIEND'S HOUSE: PART II]
Rupe-rupenye siang tue si Syeik dan Apis nie ade pengalaman mistik derang tersendiri kat rumah tue. Mase derang siap2 nak pi lunch derang dengar mcm ade suare orang dok kemas2 bilik dari bilik Apis. Derang ingat pencurik yg masuk tengah selongkar barang2, so derang pun siap sedia la nak letup sape2 yang ade dalam bilik tue, Senjata pilihan Apis adalah helmet dan Syeik pulak adalah kerusi makan kayu dan helmet dikepalanya.. Then, perlahan2 derang jalan ke bilik Apis nak sergah sape2 yg derang sangka pencurik tue. Bile masuk je bilik si Apis, xde sape2, lengang, empty and neglected.. Derang nampak mcm ade bende melintas laju keluar dari tingkap. So mcm biase lah, Si Syeik yg over paranoid nie ingat entiti and Apis ingat burung masuk.

Actualy, more information.. Suasana rumah aku tue kecuali mase matahari naik, memang suram dan kelam je.. Even mase tengah hari or Senja mmg kene bukak lampu, kalau x, hidup kami diselubungi kegelapan la jawapnye.. Selain perabot2 default dan kasut2 yang bersepah mcm ape, alat2 memasak cume ade cerek air dan rice cooker, pinggan dan gelas ade la dalam 2-3. Sebab kitorang jarang dilanda keadaan sengkek kecuali Anton, jarang yg masak kat rumah.

[THE FIRST TIME]
Then, lepas make sure xde ape2 pelik yg dalam bilik Apis, derang pun keluar tapau makanan and terus balik ke apart. Bile nak masuk rumah tue mase time nak bukak pintu. Pintu mcm stuck, x boleh nak bukak, puas dah derang pulas kunci rumah dalam tue.. Still x bole nak bukak, mcm stuck je tombol.. In which, kitorang mmg suke main2 mcm nie, hold tombol dari dalam, so, kalau pulas kunci mcm mane pun, memang x jalan.. And tepi pintu rumah tue ada tingkap 2 cermin yg pakai kunci selak and kalau nak bukak kene tolak ke luar rumah (read: aku x sure mcm mane korang bayangkan tingkap nie, tapi bukan tingkap yg ade cermin tindih banyak2 tue lah). Disebabkan kami lelaki, langsir?? pffff~~ perkara yg paling x munasabah bagi kitorang untuk pasang.. So dari cermin tingkap tue boleh nampak ke dalam rumah... Cube digest peta dibawah, mane tau korang bole agak2 mcm mane situasi Apis and Syeik..  



|              ___                   |
|             | W|                  |
|             | A |                  |
|             | L |      SINK     |
|__|D|__| L |___|  |  |__|
     /        |    |   / WIND \

Peta Ringkas:
D = Door
WIND = Window
SINK = Sinki rumah

Dari luar pintu Apis nampak mcm ade kelibat orang berdiri kat belakang tingkap tue, die pun ingat ade sape2 la kat dalam rumah nak ranjau derang.. Tapi kepelikan berkalu disitu adalah kerana 2 sebab:

Sebab 1 : antara tingkap dan pintu tue ade dinding, so adalah Impossible nak hold pintu sambil tersengeh2 kat belakang sinki. Melainkan ade 2 orang buat khianat or tangan si pengkhianat tue panjang mcm Nang Nak..
Sebab 2 : dalam rumah aku, xde sape2 yg mengamalkan budaya 80-an, di mana lembaga di belakang sinki tue rambutnye mengerbang. (mengikut kata Apis)

Disebabkan Apis dah rase lain macam je and nasib baik Syeik tengah sibuk pulas kunci tombol. Apis pun tepok bahu Syeik dan ajak pi makan tapau kat rumah Bad( apart yg depan lif tue).. Ekceli, Apis pun nampak macam sipi2 je lembaga tue, sebab keadaan rumah yg gelap.  

Apis: Syeik, aku rase, kite makan rumah Bad je lah..
Syeik: Pasaipa? Pasaipa? Depa tengah khianat kita nie. Sat, aku try test..

Haaaaaa, disinilah penggunaan "malaun" agak tepat dikenekan ke atas Syeik yer kawan2, ble xde ape2 berlaku, die lah orang yg paling sibuk. Tapi, bile tengah berlaku kejadian penampakan, die yg blur. So, disebab kan Apis x nak adegan pengsan+papah+lempang (read: 3 kali) berlaku keatas osmet sendiri, die pun cepat2 tarik belakang kolar baju Syeik untuk mengheret budak tue.. 2-3 tapak ke berjalan beredar dari rumah puaka niyang sari tue, Apis dan Syeik dengar pintu rumah diketuk bertalu2 dari dalam.. Aku quote ape Apis cakap..

"Kalau orang tua-tua panggil langkah seribu, kitorang level langkah sepuluh ribu" - En. Apis

[MUJIB]
Time tengah berbincang dalam rumah Bad tue memang masing2 dah agak cuak dah.. Yer la, selame nie dengar orang lain berlagak dengan ke"angker"an rumah mereka, tapi kali nie pengalaman tue jadik first hand kat kitorang. Actually second hand la bagi Apis, rumah kampung die mmg angker, hantu jamban katenye, maybe sebab nie lah die banyak pantang larang dalam jamban, tapi.. mcm aku cakap, masing2 punye kitab, masing2 punye pasal. So, kitorang amik keputusan nak panggil sape2 yang arif nak suruh tengok2kan keadaan rumah kami.

Occay, Kat sini, korang nampak x permasalahan di situ? Circle of friend kitorang, memang xde sape yg arif pasal bende nie. Memang la ade yg kuat solat, tapi bab2 mistik nie, orang yg kuat solat tue sendiri cuci kaki serrender nak jejak kaki kat rumah kitorang. Yang claim bole buat bende2 mcm nie pun dok x abis2 cite kisah die lawan entiti berupe lembu new zealand pakai loceng sambil mengeluarkan bunyik mcm kambing kene sembelih kat bukit belakang apartment. So korang nilaikanlah sendiri, adakah beliau orang yg reliable nak mintak tolong (actually, aku telepon mamat nie, die tgh pi dating dengan awek die mase tue, baru ade kete, senang la dapat awek kekdahnye). Nak mengadu kat Ustaz or Imam surau bawah mcm segan plak, yerla, even kalau kitorang kire pakai tangan sebelah kanan je pun, jumlah kami jejakkan kaki ke surau tue. Sure x terbukak2 gengaman tangan tue (read: x pernah pi surau).. So, kang free2 kene tauliah yg berbunyik ala2 "mu ble dah susoh baru nak datang surau, kalau tak jangan harap"..

Disebabkan ego kami terlalu besar mengalahkan king kong, kami terpakse mencari alternatif lain. Nasib la Bad ade sorang kawan yg die rase bole bersihkan rumah kami.. Bukan bersihkan mcm makcik cleaner tue ye kawan2, kalau makcik cleaner yang hari2 Anton dok menggatal, xde la masalah nak panggil. Bad kate die ade seorang kawan yg dinamekan oleh aku Mujib (aku biase namekan orang terrer bab2 mistik nie Mujib, xde special reason pun, name mujib nie mcm kuat je dan MBLBNS). So kitorang pun call la Mujib nie, call-call si Mujib nie trus cakap.

Mujib: Haa, Bad rupenye. Ade rumah kene kacau ke ?
(Hah ape lagi, terkedu la Bad, terrer sangat si Mujib nie, terus tau niat die call)
Bad: Mane ko tau? Humang haih, terrer sungguh ko nie..  
Mujib: Mu ble dah susoh baru nak call aku, kalau tidak jangan harap.

Rupe2nye eh yob, si Bad nie pun sepesen je dengan kitorang, cume ego die je x macam King Kong. Tapi Mujib kata malam tue x boleh, die kate nak buat preparation. Bukanlah preparation menurun ke ape ke. Nak study Quiz katenye.. Halau setan, halau setan gak, kalau fail karang, kene repeat sem, x ke payah nak menjawap dengan orang tua. Xkan nak cakap, fail sebab sibuk tolong halau setan, ye tak? Kang, x pasal2 orang tua Mujib halau Mujib dari rumah. So, kitorang yg sporting dan understanding nie pun kasik la Mujib chance nak study. And die kasik assurance akan datang melawat rumah kami esok.

So disebabkan rumah kami yg berkeadaan x berape nak senonoh tue, kami amik keputusan tido je lah rumah Bad ramai2, x mandi and gosok gigi semue.. Sape berani nak balik amik baju, towel dan toiletaries for sure la kene pegi sorang2. Walaupun aku yg agak berjiwa kental nie boleh je kalau nak balik rumah sejengkal tue, tapi, bak orang-orang tua cakap, "Kalau x nampak, lagi bagus". So aku amik keputusan untuk batalkan je lah niat pewira aku tue. Esok masih ada, esok je lah aku balik rumah.


Akhir kata..

TU BI KON TI NUW~~

[AFTERMATH]
Muke Syeik time nie memang kalau bawak pi hospital, sure kene tahan wad sebab mcm x cukup darah. Xpun jadik bahan lawak jenaka nurse2 kat hospital tue.. MWAHAHAHAHA~

Nota Kaki: Part pengalaman Apis and Syeik tue, derang citekan balik kat aku.. So aku olah dengan gaye sendiri.. Kalau nak cakap tepat 100% tue, mmg ade masalahla kan, tapi cite die lebey kurang la..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-12-2013 04:37 AM | Show all posts
izzarishaiqal posted on 14-12-2013 02:15 AM
TT aku suke style penceritaan ko sempoi je berjiwa remaja  
TT ko xtrauma ke bila ingat balik sua ...

hoh, cube bayangkan, ko baru lepas terantuk kepala kat pintu then lari, pastu ko dengar sore orang mengilai..
Ade 2 possibilities kat situ, sama memang bunyik orang mengilai atau kepale aku berdesing secara melampau.. 70/30 la...

kalau x mandi 3 hari lepas tue sebab takut nak masuk bilik air tue dipanggil trauma x ?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-12-2013 04:44 AM | Show all posts
clarizsa posted on 14-12-2013 03:03 AM
x sbr tggu TT sambung..

aku akan cube dumb sebanyak mane cerite yang bole, Sabtu Ahad akan berehat untuk berbakti kepada keluarga..
Kecuali kalau ade mase, aku hapdet.

Harap bersabar ye rakan2
Last edited by JokesCop on 14-12-2013 04:46 AM

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 05:59 AM From the mobile phone | Show all posts
bestnya citer ni... gud job TT...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-12-2013 07:50 AM | Show all posts
TITLE: HOSTEL [5]
TEMPAT: Apartment University
LAIN2: cont. HOSTEL [4]

[QUICK RECAP]
Previously on HOSTEL.. Pintu rumah kene kunci, ade lembaga di tingkap dan sebagainye...

[THE APARTMENT]
Pade mase yg dijanjikan, Mujib sampai kat rumah Bad.. Tersengeh2 mamat tue lepas bagi salam sebab tengok kitorang tdo bergelimpangan kat ruang tamu, dah mcm kem pelarian dah rumah Bad tue.. Bad bukanlah tuan rumah yg x beradab sebab x nak kasik kitorang tdo kat dalam bilik die yang ade karpet bagai, tapi die nie jenis kaki gayut phone, kalau bersembang dengan awek die, mmg mcm marathon, jenis yg lebih 5 jam on the phone.. So dari kitorang muntah darah dengan ayat2 berahi Bad tue, baik kitorang tahan sakit badan tido atas simen. Lagipun budak2 muda remaja kan, mane la paham erti tdo sakit pinggang. Kalau baye aku skarang nie tido atas simen, for sure esok bangun jalan membongkok. So, berbalik kepada Mujib, Mujib aku tgk mcm student2 lain yang biase2 je, pakai baju t-shirt, sluar jeans. Xde la pakai serban ke, samping dan tengkolok ke. Yerla, halau hantu katenye. Mestilah ade pakai uniform ke hape ke. (note: no offense kepada sesape yg terasa, aku naive mase tue ). Aku berbisik kat Bad,

JC: (bisik) Apsal pakai mcm aku je Bad, betul ke idak nie? Ke die jenis bunuh lembu loceng gak ?
Bad: Hish, ko kalau x nak bende tue duduk dalam bilik ko, baik ko diam je.

Lepas kitorang siap2 sume, (read: xde la siap2 mane pun, lap air liur je). Terus bawak Mujib pegi ke rumah, sampai je kat depan rumah Mujib pun cakap..

Mujib: Aku dah agak dah korang duduk kat rumah nie, kalau blok nie, meme xde rumah lain.
(tengok response Mujib tue, kami pun tanye kenape)
Mujib: Rumah nie memang dari dulu lagi mcm nie, dulu ade sorang (cina/india: aku x sure bangsa ape) duduk sini, derang try halau tapi pakai ilmu2 derang. bla bla bla bla...

In which, aku mmg x paham dan berape nak ingat ape bende yg Mujib nie cakap.. Die cakap mcm ade pasal puja or bagi makan bende tue la then something about bende kotor, sebab aku x paham, so aku x dapat pastikan ape isi yg betul2 cube Mujib sampaikan. Aku tanye Apis pasal bende nie, lepas die terangkan pun aku x paham jugak, so kesimpulannye aku xpaham. Yang aku sure, Mujib memang familiar dengan rumah nie. Mase tue tengah hari, dalam pukul 2-3 petang, so kami pun masukla ke dalam. Pintu tertutup, yg aku sedar semalam mase aku tinggalkan rumah nie, pintu memang terbukak luas. Maybe angin ke ape ke.. Bukan masalah besar bagi kami, ade masalah lagi besar yg kat dalam tue tengah cube buktikan yg rumah tue die yang punye, dan namenye yang aku sure, bukan Ahmad Albab.

Masuk je dalam rumah yg agak suram dan gelap tue memang sangat menyeramkan. Sekali-sekale aku jeling2 dekat sinki tue tengok2 kalau ade ape2 yg berdiri kat situ. Or aku Jeling kat bawah meja study tengok kalau ade ape2 yg mencangkung ke. Biase la, naluri manusia, x nak tengok, tapi gatal gak nak jeling2. Aku pun cuit bahu Syeik and tunjuk kat sinki sambil tersengeh2 dan aku tau pandangan Syeik tue maksudnye "Occay, x kelakar, ko x payah nak buat lawak". Tibe-tibe kami dengar bunyi mcm bunyik angin menderu2, x berape kuat, tapi mcm sayup-sayup.. Constant je bunyik die.. sekejap ade, sekejap xde.. Aku ingat aku sorang je yang dengar tapi lain2 pun dengar gak, muke masing2 time tue dah macam tapir tertelan buah kelape dah..

Mujib perlahan2 jalan masuk ke dalam rumah.. diikuti oleh Apis dan Syeik dan Bad.. Aku kat mane? Aku for sure la kat pintu.. No!! Bukan sebab aku nak lari ke ape, just aku lebih suke sandar kat pintu je kalau mengikuti pengalaman2 mistik.. (kononla kan)... MWAHAHAHAHAHA~~ Bende ble kite x tau ke x sedar ke, memang la kite x takut.. Tapi sebab dah tau dalam rumah tue angker, ko nak masuk dalam2 buat ape ? Tunggu kat pintu je dah la.. Kalau bende tue keluar, lari je la.. Lepas tue bole gelakkan kawan2 yg terperangkap dalam tue.. ye tak?

Sampai je kat depan bilik Anton, Mujib berenti, di pun tunjuk kedalam bilik tue menandakan bunyik tue datang dari bilik Anton. Mujib tolak pintu bilik tue perlahan2 untuk tengok ape yg ade dalam tue.. Dan bende yang memang x dapat disangka2 berada dalam tue... Anton tengah berdengkur~~ Yer la, x sangka la Anton bole tdo kat rumah niang rapik yang penuh dengan ganguan.. Tapi mamat gonjeng nie memang pesyen tido meninggal, kalau die kate nak bangun pukul 8pagi tue maknenye start kejut die pukul 5pagi.. Tue pun harapan die bangun 50/50.. Lepas kami buat beberapa siri bacaan Yassin (read: tdo meninggal kalu, nie je ubat die) dan tumbuk perut die bertubi2.. Baru la Anton dapat bangun.. Kami pun ceritakan la pasal ape yg terjadik.. Reaksi Anton mase tue adalah dengan ketawa terbahak2 tengok muke kitorang yg pucat lesi.. Cilakak punye beruang hibernate.. Aku x sure mase tue Anton dalam keadaan denial or die memang x percaye bende2 mcm nie.. Dah jenis hati kering (read: bukan bermaksud berani, sebab asap rokok banyak sangat), cite la bende mistik ape jadah kat die pun.. Memang xde percayekannye..


[THE CLEANSING]
Lepas tue Mujib pun round2 dalam rumah tue and tengok2 ape bende yg die bole buat.. Die cakap apart. tue dah pagar, tapi bende alah nie ade lagi kat rumah nie.. So die nasihatkan kite buat sesuatu seperti, semayang berjemaah ke.. Yassin ke.. Die nak buat semayang berjemaah mase tue pun x bole, air xde mcm mane nak amik air semayang sume.. (actually, bole je kalau nak pakai debu dinding, tapi ade la 2-3 orang antara kitorang kene amik lebih dari air semayang). MWAHAHAHAHAHA~~~ Anton still rase mcm bende2 tue x perlu sebab die sangat convince dengan pendapat die yg rumah tue xde ape2 and pasal bilik air aku tue, die cakap aku tdo petang sebab tue mimpi bukan2.. Pengalaman Apis dengan Syeik plak, die cakap tue bayang2 je.. 1001 bende die putar belitkan or carik mcm2 alasan..

So, with no further ado, kitorang pun plan la nak buat bacaan Yassin and solat berjemaah maghrib esoknye.. Sebab air pun dah ade, siang budak pegi school and dsb, so maghrib la paling sesuai.. Keluarlah kami2 nak beli air ke, makanan sikit2 ke nak jamu orang datang.. Memang mcm buat kenduri pun.. cume untuk mengantikan ayam masak merah dan nasi tomato, kami pakai jajan twisties dan air pepsi.. Asal ikhlas kan..

HOHHH, tidak sangka, sudah morning..

TU BI KON TI NUW~~

[AFTERMATH]
Aku terlalu penat nak tulis seksyen nie, so.. Long story short, Anton cakap besar mase tue, something between, kalau pompuan rambut mengerbang kluar aku iron rambut die kasik bonding or aku kiss pp die.. Bende nie jadik lawak kitorang sampai aku sendiri x tau mane satu version betul..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
macam tak sabar je nak tggu sambungannya. tp apakan daya kena tunggu hari Isnin. Kalau ada kelapangan silalh update ye TT.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-12-2013 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
kelakar la TT... adoi... best.. nnti sambung lg.. hv a nice weekend...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 12:34 PM | Show all posts
Ni lah first time aku nak habaq, "cepatlah weekend berlalu!".

Penceritaan yang menarik dan kelakar. Kipidup
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Best...check in..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 01:42 PM | Show all posts
tt... pop corn banyak lagi neh... sambung lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 03:10 PM | Show all posts
aqissa posted on 14-12-2013 01:42 PM
tt... pop corn banyak lagi neh... sambung lagi....

TT cuti sabtu n ahad... isnin dia smbung k.....

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 03:17 PM | Show all posts
best2...xsabo nak tunggu sambungann..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 03:22 PM | Show all posts
jefrilza posted on 14-12-2013 03:10 PM
TT cuti sabtu n ahad... isnin dia smbung k.....

bantai lah labu...haha
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 03:28 PM | Show all posts
JokesCop posted on 13-12-2013 08:28 PM
Yeker, name tertukar ke ? WAKAKAKAKAKAKA!!!!!

Ko memang bijak la sweetmi09.. aku edit balik..
...

eh? thanks..

apa pun u amazed me by writing 3 stories (read: ur posts ) straight in just one nite..
boleh tak kite nak cakap, cara TT tulis citer nih cam tulis diary.. easy to read.. easy to digest (except for certain youngster's langguage).. seram tapi lucu.. teruskan usaha TT.. u're da best!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-12-2013 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
x sabaq ahkak nak tau crita seterusnya...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 05:11 PM | Show all posts
best!
BTW sy bilik single gak kat apartment U. and i sleep with the lights on everyday since 2 years back
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 06:20 PM | Show all posts
terbaik laaa TT...mmg boleh buat aku gelak dgn cerita seram ko ni...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 07:52 PM | Show all posts
terbaik...tunggu sambungan ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 06:45 PM GMT+8 , Processed in 0.336156 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list