CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6437|Reply: 23

vios trd problem wehh

[Copy link]
Post time 12-12-2013 10:10 AM | Show all posts |Read mode
Vios trd punye problem..

slm..nk mintak pdpt ni
aku dah dua kali kena
Tgh bwk laju keta ni tiba2 terus slow
dlm 20km/j je....
nape jadi gitu ye..
aku beli baru tau vios ni
trd putih thn 2012...
aku jd fobia plak nk bwk keta ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2013 10:23 AM | Show all posts
baru beli, baik hantar Service center...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2013 10:35 AM | Show all posts
Toyota pun ada problem? haaha

Aku suspect fuel line ada problem. Pi balik ke service ctr. Still under warranty...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2013 11:29 AM | Show all posts
uish, bek ko gi cek..aku bli thn 2012 gk..tp bukan trd la.so far ok lagi..takot gk kalau jadi cm tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2013 11:37 AM | Show all posts
Risau sgt..
bukan ape nasib baik 2 kali tu dkt ngan umah kena
kalo kt hgway xtau la cmana
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2013 12:14 PM | Show all posts
peliknya...setahu aku vios ni kereta plg sempurna segalanya. keh3..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-12-2013 12:57 PM | Show all posts
ECU kot.................................
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2013 02:02 PM | Show all posts
nasib baik tgh bw laju vios ko xterbang..hehehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2013 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Lampu check engine menyala x? Diagnos satu kali
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2013 04:10 PM | Show all posts
macam nak jatuhkan sale toyota je TT… toyota kan kereta paling sempurna didunia ketiga…. sentuhan jepun…  


Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2013 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu kancil aku jd cmni sbb wiring short.. kancil aku laa... vios aku x tau
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2013 01:00 AM | Show all posts
Xde niat nk jatuh2 ok
Dah kena cmni rasa serik nk pkai toyota
dahle first time aku pkai keta jepun
masa aku pkai myvi dulu x penah jadi mcm ni pun
ni kalo ada org toyota baca bagus jugak..
at least buat le betul2 masa sevis
aku dah penah bgtau masa jadi kali 1 dulu problem ni
tp katanya xde ape2..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 08:33 AM | Show all posts
no_el posted on 13-12-2013 01:00 AM
Xde niat nk jatuh2 ok
Dah kena cmni rasa serik nk pkai toyota
dahle first time aku pkai keta jepun ...

Vios jepun celup jer. Semua made in Thailand. Kat indonesia vios nie jadi teksi bajet ajer. Kat sini jer org kembang kempis pakai vios.

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 11:33 AM | Show all posts

Saya pun pernah kena kes mcm ni.  (2x)

Tgh syok bawa mcm biasa tetiba je kenderaan jadi slow, tak tau apa sebabnya.

Hantar pergi SC dlm dua2 incident tu; lepas tu dah Ok.   No explaination given by SC.

Problem mmg dah takde lagi, (setakat ini) tapi tu la, hilang dah konfident nak bawa kat highway, esp the fastest lane, takut jadi pulak lain kali.   Tak fasal2 kang kena sondol drp belakang oleh kenderaan lain.   Kalau yg sondol tu kereta mungkin masih OK kot, kalau lorry, bus ke, hmm ... tak tau apa akan jadi.

Btw, kenderaan saya adalah Hilux 2.5G (Manual),  masa kena tu mileage < 90K

Kenderaan saya yg lain (bukan dr jenama Toyota) takde pulak kena mcm ini.    Hmmm ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum ni pakai maivi, lepas tu pakai vios... Kalau offer preve nak tak???
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 01:39 PM | Show all posts
haha dh kena...tp tipu la ngko kata myvi ok lg dr vios..keta tu pakai stahun ja dh kna buang..lpas stahun gegar sana sini..lnggar lubang ja rasa mcm nk patah absober...serik gila aku nk guna berokdua yg berenginerkan mangkok ayun..proton persona bapak aku dh 6 tahun steady lg atas highway dengan pecutan180km/h..klau myvi 120km/h pun dh mcm nk reban kereta...bab vios dugong mmg msalah bnyak sikit bro..aku pnya tahun 2010 trd jugak bila coner habis ja bunyik kriuk, kriuk..seat kulit trd pun mcm cepat mreput ja, dh la x berapa selesa berbanding seat nissan latio adik aku..orang belakang asyik komen ja naik keta mahal tp bumping mcm naik hilux lg..bab engine pulak aku baru guna 5bln ja dh bunyi bising sgt..engine honda jazz I-vtec mmbr aku bnyi lemah lembut lg..tahun 2012 aku dh mula perasan yg keta vios ni mmpunyai design yg betol2 huduh dimata aku...terus aku nekad utk jual..last2 hrga maket ambil rm47-rm50k ja..beli dulu lebih rm90k...mmg bullshit la ini kereta..harga down mcm surat khabar...dengan marahnya aku jual jugak dekat kakak aku dgn harga yg agak tnggi dari market...buat masa ni dah setahun lebih aku guna peugeot 308 turbo tahun 2010 juga..aku beli secondhand ja, masa tu rm65k..mmg sgt2 berbaloi..ini baru org panggil kereta..naik mmg cukup2 sedap wlaupun pemandu bahkan penumpang sekali..aku berani bg lebih 5 bintang dari vios dan 20 bintang dari myvi@alza..lepas dh aku mula pecaya dgn kehebatan kereta conti ni terus aku sambar ford ranger xlt 2013 untk gantikan hilux aku yg dh mcm besi buruk tu..mmg superb jugak lah ford ni...dulu x penah terfikir nak try ford..tapi bila dah cuba aku rasa best lagi dari naik hilux aku mahupun triton vgt abang aku yg xda pickup tu..so aku harap bro cuba lah beralih kepada kereta2 conti ni..tapi apa2 pun fc vios mmg jimat walau pun x sejimat honda insight...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-12-2013 03:27 PM | Show all posts
Thanks bro..4 info
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 11:41 PM | Show all posts
sesama..juz kongsi pengalaman dalam bab auto ja...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2013 12:34 AM | Show all posts
ini masalah serius... mn bleh setel dgn tny kat forum jerk..  kalo masalah bonet x leh bukak ker, ada bunyi krek2 ke, bateri apa yg paling bagus ke leh la tny..

solution dia ialah ko g jer servis centre sementara masih dlm warranty. kalo warranty da abes pun hntr je ke workshop.

p/s: member2 aku yg pakai vios (selain trd) x penah dgr pun komplen masalah yg sama mcm ko ni. agaknya kete ko shift malam kot -> ayat standard.

aku cukup x berkenan org puji or compare produa dgn proton sbb produa bukan buat kete, just rebadge kete jerk... kalo setakat rebadge nenek aku pun bleh buat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2013 12:46 AM | Show all posts
otai_g posted on 15-12-2013 12:34 AM
ini masalah serius... mn bleh setel dgn tny kat forum jerk..  kalo masalah bonet x leh bukak ker, ad ...


ada lagi ka org yg masih puji perodua??
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 06:52 PM GMT+8 , Processed in 0.082527 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list