CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2393|Reply: 5

Blog X Lupa Dah Di Sekat SKMM?

[Copy link]
Post time 18-6-2013 01:29 PM | Show all posts |Read mode
Sapa ada pengalaman blog kena sekat oleh SKMM?
Hari ni dah 8 hari blog saya problem.Dah hantar report pada Unifi dan SKMM untuk penjelasan,tapi hingga sekarang mereka belum reply.Bila call skmm dia kata tunggu la bahagian tu balas emel.

BLog ni masih boleh diakses sekiranya change dns.Tapi masaalahnya ada pengguna terutama dari unifi,p1 dan streamyx tak boleh masuk.Dari celcom,maxis,umobile dan lain-lain je boleh.Mula-mula problem ni ada juga rujuk kat pihak hosting ..kalau2 sangkut kat firewall..tapi xde.

Rujuk dengan domain NetKL,mereka maklumkan domain tu dah dirediretkan ke SKMM.SO itu diluar bidang kuasa mereka.

Bila google ,kerajaan memang tengah cari blogger hantu yang menggunakan fake profile untuk sebarkan khabar angin.Adakah saya jadi mangsa keadaan?

Mediaperak.com juga pernah diblock oleh skmm pada tahun 2012.



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-6-2013 01:39 PM | Show all posts
Sekiranya ada yang dapat masuk dan tak dapat masuk,sila balas dengan beritahu masuk menggunakan internet apa,
coz saya fix masaalah ini dengan migrate host..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2013 02:21 PM | Show all posts
padan muka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2013 03:22 PM | Show all posts
pakweneelofa posted on 18-6-2013 02:21 PM
padan muka

napa lak kata mcm tu?


Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2013 03:45 PM | Show all posts
xlupadotcom posted on 18-6-2013 03:22 PM
napa lak kata mcm tu?

tujuannye nk menyakat..maaf
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 01:55 PM | Show all posts
http://xlupa.com?

ada je...mana disekat???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 09:19 AM GMT+8 , Processed in 0.095043 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list