CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: leetaemin

kawan hipokrit

[Copy link]
 Author| Post time 27-5-2013 12:08 AM | Show all posts
cik_kiah posted on 26-5-2013 02:05 PM
kan
xsukanya kan org peel camni
kita kalo xsuka..buat la xsuka depan2

yup... xde masalah pada aku kalau die nk bashing aku ke ape..tp depan aku jangan nk berpura-pura sgt..kau tak suka aku buat cara kau x suka aku..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-5-2013 12:09 AM | Show all posts
aurelia posted on 26-5-2013 08:51 PM
Some ppl are just kebod warrior. Depan pijak semut pun tak mati. Ignore jer spisis ginih.

strongly agree..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-5-2013 12:10 AM | Show all posts
Pailang posted on 26-5-2013 05:16 PM
sama je perangai cam sepupu aku. tapi dia tak sindir, dia cuma perli. nanti aku nak terrrrrrrajang k ...

sindir dengan perli bukan maksudnya sama ke
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Ko jentik je telur dia.



Bak username nak folo
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:30 AM | Show all posts
aku pun ade kenal sorang malaun camni. colleague. aku kalau tak suka pape, it shows. aku memang tak suka dia. aku tak suka dia pun sebab dia yang carik pasal dengan aku, aku takdela lawan. just tunjuk tak suka je.

sekali eh minah tu nak bergurau senda ngan aku lepas sume dia buat kat aku, memang sorry lah. pastu dia pergi tweet kata aku ada attitude problem lah, things are not going to be the same pasni lah. pastu few days gak lah dia tak menempel (hobi dia memang suka menempel kat tempat orang, muka tak malu).

lepas-lepas tu kembali ke perangai asal, carik jugak aku yang kau kata ada attitude problem ni. hegeh sangat.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-5-2013 12:32 AM | Show all posts
SPACENUT posted on 26-5-2013 08:52 PM
So, I'm not sure, but with you not really showing your true feelings to him when he is around, doesn ...

i admit i'm not perfect but at least i'm not fake..kadang-kadang aku ade juga bashing org but in reality aku tak berpura-pura..aku tak suka aku buat cara aku tak suka .. tp dlm case nie die tuh kawan baik aku sendiri .. prinsip aku bila berkawan either good or bad he still my fren..baik buruk aku kena terima.. sebab tu aku stilll boleh lepak sama-sama dgn die...tapi smpai bila..i'm not an angel to be kind to unkind people...kalau die tuh nobody lama dah aku biar je die
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 01:00 AM | Show all posts
leetaemin posted on 27-5-2013 12:10 AM
sindir dengan perli bukan maksudnya sama ke

ntah.. tak silap aku sindir ni dia merendahkan orang tu secara direct kat orang tu. kalau perli maknanya orang tu akan cakap sesuatu kat orang lain, tapi sebenarnya dia tujukan benda tu kat kita. pepatah "siapa makan cili dia lah terasa pedasnya" kalau tak silap aku la... tak tau la betul ke idak









Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 02:24 AM | Show all posts
wa penah gak kena macam ni,
kawan baik kamceng jadi hanceng, bila dok bersembang, baik ke main,
kat belakang, macam-macam dia tabuh aku, hina, kutuk, malukan aku dengan kawan aku yang lain..
mula-mula aku perasan kawan-kawan aku mula berubah perangai dengan aku,
second, aku sendiri dengar dia kutuk aku, masa tu dia tak perasan aku kat sebelah diorang.

at last, dia buat perangai biasa dia, tegur aku bagai, senyum, dia tak tau aku dah tau belang dia,
wa terus tak layan dia.. bila dia ada, aku buat alasan ada kerja lah, sakit perutlah, yang penting tak mau ngadap dia.
kalau aku hentak kang, gerenti orang salahkan aku sebab mula pukul dulu, plus ramai dah termakan cerita dia ni.

sekarang, slowly, ramai dah mau kawan dengan aku balik, in fact, bertambah kawan dalam uni ni,
dia tu pulak, sekarang aktif dengan kelab-kelab politik aktivis bagai.. lantak kau ler labu, yang penting aku dah tenang sekarang..

buang masa layan orang macam ni, buat bodo je.
lama-lama dia boring la tu, kecuali dia memang aim ko macam aku kena, lama sikit nak baik, dekat setahun lebih gak baru orang perasan yang dia ni banyak menipu pasal aku..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-5-2013 08:37 AM | Show all posts
mungkin TT je kot yg terperasan lebih? Die tweet2 mungkin xde pk pasal TT pn....

(bersangka baik)
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 08:56 AM | Show all posts
ade gak kawan mcm ni... guess wat?..
aku IGNORE je die terus...
malas nak layan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 10:03 AM | Show all posts
leetaemin posted on 27-5-2013 12:32 AM
i admit i'm not perfect but at least i'm not fake..kadang-kadang aku ade juga bashing org but in r ...

I understand. But just my 2 cents, as his best friend, you should tell him how do you feel, because supposed best friend supposed to be able to speak their feelings freely to each other. If not, why are you become best friend?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 10:31 AM | Show all posts
kwn aku pn ade camni..
blkg kemain kutuk aku kaw2..taw la aku pn mlt jht gk..tp kat dpn mmg baik gler..ade je buah tgn bg aku..
tp die silap besar r..aku sound je bg dpn2 ats muka..puas ht..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2013 12:17 PM | Show all posts
ntah2 dia tak meroyan kat kau
kau je terasa hati
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2013 07:19 PM | Show all posts
yup2...stuju...

kite kalau berkawan..mesti nak yg ikhlas berkawan dgn kite..
sbb kalau kite x ikhlas masa berkawan..

jadi la kes..toxic friends..../ friendnemy..
spesis..toksik friends ni..mcm gini la..
spesis..talam 2 muke...& seangkatan dgnnye..

patut kalau kawan sejati..hati kite tenang & bahagia..
bile bersame..kawan2 ni...

tp toksik friends..ni sebaliknye..
mcm2 perasaan & fikiran toksik...yg kite alami..contoh: sakit hati,makan hati...dll....
bukan skali tp berkali-kali..(kalau skali..mungkin bleh dimaafkan..just mistake..but berkali-kali2 is never a mistake..!!)

soo..its just a waste...of time & energy..jek..layan..they allz..
toxic waste jek spesis mcm ni..tempatnye kat tempat pembuangan bahan2 toksik..
ahahhaha.....jauh kat bawah tanah...sbb ia membahayakan kesihatan mental & emosi kite jek...
kalau slalu berdampingan dgn..spesis mcm ni...

the end...

Last edited by manjalara_01 on 28-5-2013 07:25 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2013 07:31 PM | Show all posts
SPACENUT posted on 27-5-2013 10:03 AM
I understand. But just my 2 cents, as his best friend, you should tell him how do you feel, becaus ...

yea...btul jgk..tu...
kalau kawan rapat..sure bleh face2face benda mcm ni..
get in done with..kalau x ..TT jgk la yg rugi...
buang masa & tenaga..layan..
tp hati miserable....
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2013 08:49 PM | Show all posts
kalau kawan rapat, aku sound direct je. Lepas tu ignore terus. Takde kepentingan pun.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-6-2013 07:25 PM | Show all posts
inilah lumrah dunia...ko akan jumpe dengan berbagai jenis manosia... yg hipokrit... yang he pork it... dan mcm2 lagi...

nasihat aku..ko tabah la...dan lawan tetap lawan... kalau ko ada jumpa manosia hipokrit ni saorang sahaja..tu pun berkokok kat dalam twitter... ko tk rasa lagi teruk daripada aku...

aku ni lg..mmbe2 bangsa melayu sndiri dok pulaukan aku..dah tu he pork it dengan aku,....sjak skolah rendah sampai menengah.... yg heran..aku mmbe2 ngn cine ngn keleng tk de lak isu2 ni sme... hahahahahahahaha.. tk tau nk salahkan diorang ni sbb ketoronan atau salah ibu diorang yang mengandong kan mereka..atau mmg betul..salah bapak diorang yg tk nk mengandongkn mereka...

hinggakan skarang ni aku dah fobia nk baik2 ngn mmbe2 melayu ni.....

jadi..nasihat aku..ko pun kene hipokrit dan selalu piss off mamat tu...mamat tu msti kategori cepat sntap sbb kaki tweet2 menyentapkan orng.. hihihihihi

ok gud luck

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2013 09:44 PM | Show all posts
KumbangPolkaDot posted on 26-5-2013 12:32 PM
ada jugak kenal orang camni
kat belakang orang dia mengutuk kemain tapi japg orang tu datang siap t ...

org camtu kekawang aku panggil "siTalamCorporation"
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2013 10:55 AM | Show all posts
pakweneelofa posted on 1-6-2013 07:25 PM
inilah lumrah dunia...ko akan jumpe dengan berbagai jenis manosia... yg hipokrit... yang he pork it. ...

itulah.. aku sekarang ni asyik dok piss off kan die je.. biar die rase sakit hati sikit..kalau kami kawan-kawan plan nk wt trip ke ape ke mmg aku x ajak die pon .. balik dr kelas ke nk pegi rehat ke aku bla mcm tuh je.. kadang-kadang tuh aku tarik sekali dgn kawan-kwan yg lain.. biar die sorunk2..biar die cari sendiri kenape aku dan geng yang lain buat die mcm tuh.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2013 11:39 AM | Show all posts
leetaemin posted on 2-6-2013 10:55 AM
itulah.. aku sekarang ni asyik dok piss off kan die je.. biar die rase sakit hati sikit..kalau kam ...

ko nk piss off dia jngn libatkan third party....nnti backfire dowh...nnti mmbe2 ingt ko yg nak kenakan dia dowh...

ko nk piss off dia baik la direct to direct...biar benda tu datang direct free kick daripada ko...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 12:24 AM GMT+8 , Processed in 0.426965 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list