CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 4017|Reply: 5

komputer di makmal komputer

[Copy link]
Post time 3-4-2013 09:35 AM | Show all posts |Read mode
sori kalau dah ada or soalan ni 'lame' sangat.

aku jadi cikgu comp lab sekolah n nak buat sambungan main computer [comp guru] n 20 comps murid. cemana nak buat supaya comp guru buleh masuk n control comp murid dari depan? bukan sekadar share documents tapi comp guru boleh monitor n lihat apa yg comps murid buat. contohnya....bila murid bukak facebook, cikgu boleh tutup dari depan.


aku ada try google. dia tunjuk guna wayar. kalu wireless buleh dak?


tanya my friends, diorang belum reply lagi.



oleh itu, nak mintak tolong otai2 sekalian di sini. kalau benang ni dah ada, silalah kasi link dia.



sekian terima kasih.



huhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-4-2013 09:19 AM | Show all posts
try vnc or teamviewer
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2013 10:51 PM | Show all posts
cara yang paling mudah saudara boleh lakukan ialah 20 komputer sambung pada satu router kan ?
pergi ke setting page 192.168.1.1 dan kemudian pergi ke DNS settings atau configuration
* ini bergantung kepada provider yang digunakan contoh TM Streamyx..  dan kemudian saudara masukkan URL
yang hendak di blok contohnya www.facebook.com

kalau nak yang lebih senang.. cuba log masuk ke http://www.thewebblocker.com/ dan kemudian install untuk
web blocker application.. kalau nak guna window host 127.0.0.1 localhost agak rumit sikit..



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 10:09 AM | Show all posts
Guna Net Support School.

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 10:45 AM | Show all posts
yup, setuju..rasenye nss la paling sng kot..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2013 09:16 PM | Show all posts
ni sekolah tak dapat ganti pc baru lagi ke?
patut dah ada 40 pc
nanti akan di pasang HP classroom - situ semua leh control - maybe lom sampai giliran skolah tt buat pelupusan kot -
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 08:38 AM GMT+8 , Processed in 0.119708 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list