CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3050|Reply: 7

minta pendapat tentang panggilan telefon dr allience insuran.

[Copy link]
Post time 24-2-2013 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
salam aku muskil ni sbb dpt panggilan dr allience insuran mgatakan aku pelanggan celcom yg bertuah. kemudian setelah pomot insuran dia..dgn beberapa tawaran yg menarik. boleh plak minta no kad pada kad maybank aku..jadinya ini semua penipuan ke apa?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-2-2013 05:17 PM | Show all posts
jangan layan. no.hp segala maklumat ko? agent2 scammer ada.. dia org nak IC ko. nak no. kad kredit kau utk fraud ko. utk kepastian pergi ke branch alliance berdekatan. harap maklum..

aq dulu wat jualan insurans pun ada database customer. semua dapat dari pegawai bank.. contoh nak brape current account? brape saving bulanan? jenis kad kredit? dari situ blh dpt targeted customer..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2013 06:28 PM | Show all posts
hari tu aku kena. pelanggan bertuah maxis katanya. pastu aku cakap kat dia, "insurans ye...awak cakap ngan kucing saya la kalau gitu. dia xde insurans lagi." aku letak hp aku kat kucing aku. cubit telinga sket kasi dia meow. pastu aku disconnect hp.

huhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2013 12:12 PM | Show all posts
Weller posted on 27-2-2013 06:28 PM
hari tu aku kena. pelanggan bertuah maxis katanya. pastu aku cakap kat dia, "insurans ye...awak caka ...

kah kah..lawak giler..aku bayangkan kalau kucing tu yg beli insurans camne la dia nak bayorrr..mesti bengang agen tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2013 11:48 AM | Show all posts
biasala tu diorg dapat number ko drpd org celcom atau mana2 telco service provider ni. Cara yang ko perlu buat kalau ko malas dengar:

1. Cakap tak berminat pastu ckp terima kasih. Klu dia insist nak bercakap gak, ko boleh gunakan cara seterusnya
2. Lepas dia intro je, ko terus letak phone
3. Letak je phone dalam poket n biar dia ckp sorg2
4. Letak kat speaker radio kalau ko tgh drive hehehe



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2013 08:33 AM | Show all posts
Weller posted on 27-2-2013 06:28 PM
hari tu aku kena. pelanggan bertuah maxis katanya. pastu aku cakap kat dia, "insurans ye...awak caka ...

adoiii sian tinger kucing kene piyat

tp tak elok piyat tinger kucin situ area sensitip byk urat len kali tarik ekor..

kalo jantan pecet telor dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 04:55 PM | Show all posts
saya pun baru kena hari ni...
someone call ckp ttg prudential ansurans .. bla bla bla.. then minta ic no.. alamat... then no kad atm.... masa tu aku dah jadi ragu2 dah.. sbb dulu staff bank pernah ckp.. kalau org tepon tanya pasal no kad atm jgn layan... aku pun persoalkan balik la... pelik knp nak minta no kad atm... kalau nak debit terus dr account.. just amik no account la kan... bleh lak dia ckp... buat apa bank kasi no atm tulis besar2 kalau dia privacy... aku ask my friend.. kwn aku kata jgn layan... siap pass phone kat 4 org kwn2 dia yg lain siap mengaku diorg ni pegawai la manager la... last2 aku ckp.. kalau aku berminat aku cari diorg balik.... and aku ckp nak pi meeting.. busy... then ptg tadi .. call balik.. ckp aku ni special punya.. sbb org yg terpilih la apa la... aku tanya mana dpt info aku dia ckp.. someone kasi... and boleh lak ckp aku just boleh register melalui rakaman telefon je.. kalau aku nak cari diorg .. tak leh...

last2x aku sound kuat punye... kalau org taknak.. mana boleh paksa2 kan.. terus dia terkedu.. then aku letak phone.. geram gak....

so hati2 la.. aku ingat la kan... kalau nak sangat masuk insurans.. pi kat company tu sendiri.. sbb kita tak tau betul ke no phone tu yg diorg gunakan dr syrkt yg sama

no phone digunakan: 03-20366888
Last edited by Aisyazurina on 21-3-2013 04:58 PM

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 05:01 PM | Show all posts
Weller posted on 27-2-2013 06:28 PM
hari tu aku kena. pelanggan bertuah maxis katanya. pastu aku cakap kat dia, "insurans ye...awak caka ...

yg ni mmg best ... kalau dia guna lagi.. aku pun nak kasi kat kucing aku gak...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 01:00 PM GMT+8 , Processed in 0.095639 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list