CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 26649|Reply: 283

perlu ke nak bangga dgn kisah silam??

[Copy link]
Post time 3-2-2013 02:43 PM | Show all posts |Read mode
assalamualaikum...

aku nk mtk pendapat korg sume..patot ke lelaki yg penah ada kisah silam dgn gf2 lama dan dah berjanji akan berubah, tp bila bertunang dia mula nak tunjuk belang nak cuba buat benda yg sama mcm dia penah buat dgn gf2 dia dulu atas alasan xnak sorok diri dia yg sebenar(konon2 nak tunjuk jujur tp aku rasa dia seolah-olah bangga dgn kisah2 silam dia........)





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-2-2013 02:53 PM | Show all posts
opkos laa x perlu n x boleh
janji je ke nak berubah tp x berubah?
It's not too late to dump him (assuming dia ada sejarah gelap dgn exes dia)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-2-2013 02:57 PM | Show all posts
kinki posted on 3-2-2013 02:53 PM
opkos laa x perlu n x boleh
janji je ke nak berubah tp x berubah?
It's not too late to dump him (a ...

aku mmg dah tahu sejarah silam dia before tunang lg..tp disebabkan aku pegang pada "semua manusia boleh berubah jd lebih baik",maka dgn konfidennye aku bg peluang pada dia..tp sejak bertunang,dia nak tunjuk blk perangai sebenar dia..siap ckp lg dia nak mengarut pon dgn bakal isteri dia..xde rasa bersalah lgsg ckp mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2013 03:03 PM | Show all posts
aku123 posted on 3-2-2013 02:57 PM
aku mmg dah tahu sejarah silam dia before tunang lg..tp disebabkan aku pegang pada "semua manusia  ...


brp lama korang plan nak bertunang?
Better cepatkan lah akad nikah kalau dia dah start nak wat kau mcm bini dia yg halal. Tunang jer, belum ade ikatan sah. Antara salah satu sbb aku xnak bertunang ini lah...selain dr membazir dsb. Lainlah kalau bertunang right b4 akad.  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-2-2013 03:10 PM | Show all posts
kinki posted on 3-2-2013 03:03 PM
brp lama korang plan nak bertunang?
Better cepatkan lah akad nikah kalau dia dah start nak wat  ...

ikut perancangan pertengahan tahun ni nikah..br tunang ujung tahun lepas tp aku rasa mcm tekanan sgt2..dia igt bila dah tunang dia bebas nak buat apa pon..aku lak xsuka mcm tu, selagi x akad selagi tu kena jg batas...sume org pon tau rasanya,benda simple...sbb aku xikut ckp dia,hari2 gaduh,hari2 dia akan kondem aku kaw2,komplen aku mcm2 smpai aku jd down sgt.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2013 03:17 PM | Show all posts
penah dgr tak 'leopard never change its spot?"
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 3-2-2013 03:20 PM | Show all posts
leylapple posted on 3-2-2013 03:17 PM
penah dgr tak 'leopard never change its spot?"

hmm...byk benda lg yg dia buat aku pk 10x utk nikah dgn dia.....adakah ni ujian org bertunang atau ni ujian utk aku atau mungkin Allah nak tunjukkan sesuatu utk aku berpikir......
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2013 03:22 PM | Show all posts
aku123 posted on 3-2-2013 03:10 PM
ikut perancangan pertengahan tahun ni nikah..br tunang ujung tahun lepas tp aku rasa mcm tekanan s ...


dugaan time bercinta pon kuat
apertah lg dugaan org yg bertunang (dah bajet2 nak kawen)
ko ajak dia kawen cpt2. bkn semua yg bertunang tu akan kawen akhirnya. doakan dia byk2, kalau dia x berubah jugak it's up to u...u know what to do..  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-2-2013 03:26 PM | Show all posts
aku123 posted on 3-2-2013 03:20 PM
hmm...byk benda lg yg dia buat aku pk 10x utk nikah dgn dia.....adakah ni ujian org bertunang atau ...

so kalo ko rasa hati gelisah jer tatkala meniti detik2 pertunangan dgn dia..so ko sendrik pikir ajer lah..samada nak ikut akal fikiran atau pun nak ikut rasa hati....

tak pun, ko buat sholat istikarah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-2-2013 03:29 PM | Show all posts
kinki posted on 3-2-2013 03:22 PM
dugaan time bercinta pon kuat
apertah lg dugaan org yg bertunang (dah bajet2 nak kawen)
ko aja ...

bknnya lama lg pon nak nikah, tp dia xboleh nak kawal diri dia..tiap2 pg call aku bercakap benda2 lucah..bila aku tak layan dia ckp aku tak sporting, org lain ok jek bile dia ckp2 lucah(fon sex)....apa perasaan ko kalo dok kat tmpat aku.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-2-2013 03:37 PM | Show all posts
leylapple posted on 3-2-2013 03:26 PM
so kalo ko rasa hati gelisah jer tatkala meniti detik2 pertunangan dgn dia..so ko sendrik pikir aj ...

aku dah tak rasa pape pon skrg ni..dah masuk 3mggu aku tak kontek dia.sepanjang masa tu jgk la aku buat istikharah..bila dah bertunang br aku nampak perangai sebenar dia..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2013 03:57 PM | Show all posts
aku123 posted on 3-2-2013 03:29 PM
bknnya lama lg pon nak nikah, tp dia xboleh nak kawal diri dia..tiap2 pg call aku bercakap benda2  ...


ko still nak consider ke lelaki mcm ni?
Kalau dia gatal dgn ko, aku blh terima sbb ko gf/tunang die, tp kalau dia melucah/fon sex dgn pompuan lain ko rs dia lelaki jenis yg mcm mana?

Besok2 ko dah kawen dgn dia, dia dok fon sex dgn org lain time ko piyed/peknen/bersalin kang lg haruuu



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-2-2013 04:05 PM | Show all posts
kinki posted on 3-2-2013 03:57 PM
ko still nak consider ke lelaki mcm ni?
Kalau dia gatal dgn ko, aku blh terima sbb ko gf/tunang ...

tu yang aku stress sgt skrg ni..dah la buat salah, bila ckp aku xsuka aku blk yg kena marah..dia rasa apa dia buat tu tak salah langsung..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2013 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
aku123 posted on 3-2-2013 04:05 PM
tu yang aku stress sgt skrg ni..dah la buat salah, bila ckp aku xsuka aku blk yg kena marah..dia r ...


aku paham....dia x sepatutnya marah ko.
apa yg ko buat tu dah betul dah. walaupun dia syg ko n ko tunang dia, yg salah tetap salah...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-2-2013 04:43 PM | Show all posts
kinki posted on 3-2-2013 04:24 PM
aku paham....dia x sepatutnya marah ko.
apa yg ko buat tu dah betul dah. walaupun dia syg ko n ...

aku tak tau mcm mana nak hadap org mcm dia..penah sekali,lepas dah tunang,dia dgn bangganya cite kat aku,dia reject 7 org pompuan utk tunang dgn aku..
nampak sgt la before tunang dia mmg dah berskandal dgn ramai pompuan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2013 04:50 PM | Show all posts
aku123 posted on 3-2-2013 03:29 PM
bknnya lama lg pon nak nikah, tp dia xboleh nak kawal diri dia..tiap2 pg call aku bercakap benda2  ...

dgn org len ok je ... adekah itu bmaksud dia bfon sex ngan pompuan2 len ... b4/after btunang ... tt rs x selesa sbb blm jd suami sah or mmg tt x suke style dia ... kalo mmg x suke, bile dah nikah nanti n dia nk bfon sex ... caner? ade org mmg suke menda camni, n wont change ... dah jd style dia ...





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-2-2013 05:02 PM | Show all posts
missus_meow posted on 3-2-2013 04:50 PM
dgn org len ok je ... adekah itu bmaksud dia bfon sex ngan pompuan2 len ... b4/after btunang ... t ...

bile aku dgr dia ckp dgn org lain ok je, aku mesti la terpikir mungkin selama ni dia dah terbiasa ber fon sex dgn org lain..aku mmg xsuka bab2 ni..mcm mana aku nak hormat dia kalau dia tunjuk benda yg x baik utk aku...

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2013 05:58 PM | Show all posts
aku123 posted on 3-2-2013 04:43 PM
aku tak tau mcm mana nak hadap org mcm dia..penah sekali,lepas dah tunang,dia dgn bangganya cite k ...


gebang je lebey kot...aku rs ko mmg baik sbb tu dia pilih ko.
bf/tunang blh bertukar ganti tp suami kalau blh sekali jer seumo hidup takmo tukar2.
Ko zikir byk2 bila ada masa terluang, n selalu berdoa lps solat or anytime yg ko teringat nak doa mintak diberi petunjuk siapa dia sebenarnya, adakah jodoh ko atau tak. Jgn bias time berdoa, nnt asyik nampak dia je n ko salah sangka ingatkan dia jodoh ko plak

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2013 06:15 PM | Show all posts
Contoh camne tu tt?
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2013 06:29 PM | Show all posts
aku123 posted on 3-2-2013 05:02 PM
bile aku dgr dia ckp dgn org lain ok je, aku mesti la terpikir mungkin selama ni dia dah terbiasa  ...

kalo tt rs ttx boleh hormat dia sbb kelakuan dia ... tanyelah diri tt ... lps nikah nanti boleh hormat ke x?

yg part dia rejek 7 org pompuan tu ...  kot2 dia yg kene rejek tp agak biasa lelaki yg ade skandal bderet2 ni x kan pilih skandal2 dia jd isteri ... yg x bape nk best tu, taste dia mmg pade pompuan2 skandal dia ... jd bile dah bgelar suami pon, dia akan cari skandal lama/baru or dia akan cube ubah perangai isteri dia jd  cam skandal dia ...

tt boleh bharap n bdoa supaya dia berubah, tp nk berubah or x ... yg tu his decision. maybe dia berubah. maybe not. maybe berubah forever, maybe ikut mood. ape2 pon, isu ni tt perlu bincang  ngan tunang b4 it is too late.  

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 12:53 AM GMT+8 , Processed in 0.069408 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list