CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NagaVillage

[Cadangan] KAD KREDIT TERBAIK

[Copy link]
Post time 10-5-2013 04:19 PM | Show all posts
lostnfaun posted on 10-5-2013 03:49 PM
HSBC ok jgk ek?

pernah guna HSBC dan mmg ok...takder masalah besar....
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2013 09:30 AM | Show all posts
medangmru posted on 10-5-2013 04:19 PM
pernah guna HSBC dan mmg ok...takder masalah besar....

ooo.. guna yg islamic pnye ek.. xpe nnt sy try hsbc plak...

klu kita byr on time bleh ke nk guna cc yg konvensional?

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2013 10:59 AM | Show all posts
lostnfaun posted on 13-5-2013 09:30 AM
ooo.. guna yg islamic pnye ek.. xpe nnt sy try hsbc plak...

klu kita byr on time bleh ke nk gun ...

kalau bye on time tak kisah....sbb tak melibatkan interest ( riba )...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2013 01:12 PM | Show all posts
medangmru posted on 13-5-2013 10:59 AM
kalau bye on time tak kisah....sbb tak melibatkan interest ( riba )...

ok tuan, terima kasih atas info...

igt nk beli brg kawin guna CC bleh kumpul point byk2...hehe
Last edited by lostnfaun on 13-5-2013 01:50 PM

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2013 08:28 PM | Show all posts
wow, skang mmg dah ade byk jenis kad kredit dh.. pening lah nk pilih..
tp kad kredit ni mmg best, senang utk dibawa dan blh kumpul mata ganjaran utk tukar hadiah lg.
baloi jgk noh..
tp sebelum mohon, pon mesti kena pilih baik2, kena pilih yg paling sesuai sendiri dh..
sebab manfaat dr kad kredit tu x sama antara satu sama lain kan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 04:17 PM | Show all posts
ziezieqing posted on 13-5-2013 08:28 PM
wow, skang mmg dah ade byk jenis kad kredit dh.. pening lah nk pilih..
tp kad kredit ni mmg best,  ...

Memang setuju dengan kamu kena ada kad untuk kecemasan jugak….
Untuk I kalau ada travel reward untuk I beli ticket penerbangan tu alangkah bagus…
Tapi kebanyakan masa I guna credit card untuk membeli belah , makan minum, hiburan serta membeli barangan harian… Dalam pasaran sekarang ada tak kad yang dapat memenuhi semua keperluan saja???


Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 04:29 PM | Show all posts
haku skang hanya ada 3 kad....dan hanya guna satu kad utk minyak jah.....dan selalunya cukup bulan haku akan settlekan sumer perbelanjaan minyak tuh....

2 kad lagi utk kecemasan dan biler perlu....lega rsnya lepas mencaras hampir 5 kad lain...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 04:30 PM | Show all posts
dumyee posted on 14-5-2013 04:17 PM
Memang setuju dengan kamu kena ada kad untuk kecemasan jugak….
Untuk I kalau ada travel reward u ...

apa maksud 'semua keperluan saja" tu??rsnya agak payah.....

mebe boleh guna CIMB petronas atau Citibank Shell....ada rebet minyak...dan jika membeli belah...

bak skang ni byk wat promosi cash back pd kad mereka.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2013 09:30 PM | Show all posts
eh eh korang pernah dengar x kad kredit yg baru drp standard chartered. sy rasa kad ni ok jgk sebab bila sign up jer blh dpt 40000 air asia big points dh.. mmg baloi lah kalo mcm ni sebab yg points tu kan, kita blh tukar kpd tiket penerbangan.. sy mmg suka ni la sebab sy ni suka berlancong sgt.. hihi~ bila kita belanja guna kad tu pon blh collect mata ganjaran jgk.. oh ya, yg tiket penerbangan tu ade dr Mas, Airasia dan jgk Sia.. best kan?
I baru laman web mrk.... http://www.standardchartered.com.my/personal-banking/latest-promotions/credit-cards/world-miles/index.html Last edited by rainnyliao on 16-5-2013 06:42 PM

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 10:34 AM | Show all posts
rainnyliao posted on 15-5-2013 09:30 PM
eh eh korang pernah dengar x kad kredit yg baru drp standard chartered. sy rasa kad ni ok jgk sebab  ...

hahha, i sedang guna kad ni lah... boleh dapat points masa guna di luar negara jugak...
I plan nak pergi Singapore untuk membeli belah.. sana ada Mid Year Sales yang akan datang..
Point yang i dapat masa sign up membolehkan i tukar airticket untuk pergi Singapore....hehehhe
Siapa yang tau hotel singapore yang mana senang untuk i beli belah dan MURAH!!!


Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 07:32 PM | Show all posts
sy cadanglah YMCA hotel yg dekat one orchard sana.. tau x? die kat singapore center ajer.. jd best lah hotel ni
kat sana wak blh shopping byk dh.. huhu
oh ya jgn lupa, sebenarnya wak blhdpt 15% kat hotel kalo booking kat Asiatravel.com dgn menggunakan SCB kad wak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 03:32 AM | Show all posts
medangmru posted on 14-5-2013 04:29 PM
haku skang hanya ada 3 kad....dan hanya guna satu kad utk minyak jah.....dan selalunya cukup bulan h ...

gunala... satu kad dengan cukup cukup.. usah bersusah susah. untuk banyak kad tambah commitment sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 03:33 AM | Show all posts
rainnyliao posted on 15-5-2013 09:30 PM
eh eh korang pernah dengar x kad kredit yg baru drp standard chartered. sy rasa kad ni ok jgk sebab  ...

ei/ tak sedar la.. kad ini... one card... sudah cukup....
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2013 09:39 AM | Show all posts
longgab19 posted on 18-5-2013 03:32 AM
gunala... satu kad dengan cukup cukup.. usah bersusah susah. untuk banyak kad tambah commitment se ...

aku dah guna kad sejak dr tahun 1997...insyaAllah aku tahu manage beserta komitmen sendiri.....tinggal 3 kad ni pun haku rs dah cukup Ok....itupun sbb 3 kad ni Kredit limit yg tinggi....kalau ada apa2 hal....mcm admit hospital atau any unforseen emergency case yg lain...Insyaallah...boleh cover....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 08:56 AM | Show all posts
medangmru posted on 19-5-2013 09:39 AM
aku dah guna kad sejak dr tahun 1997...insyaAllah aku tahu manage beserta komitmen sendiri.....tin ...

apa 3 kad yg mod guna skang tue?

plan nak apply kad yg ada link dgn minyak & kad yg senang bt epp yg lg panjang tempoh lg bgs..

ada cadangan??

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 03:11 PM | Show all posts
lostnfaun posted on 21-5-2013 08:56 AM
apa 3 kad yg mod guna skang tue?

plan nak apply kad yg ada link dgn minyak & kad yg senang bt e ...

HSBC , RHB dan Public Bank.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2013 04:38 PM | Show all posts
mmg banyak credit card sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2013 05:02 PM | Show all posts
nak tanya...apa pendapat anda ttg citibank reward? entah bagus x? rasa nak apply satu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2013 05:17 PM | Show all posts
rosalinda9988 posted on 29-5-2013 05:02 PM
nak tanya...apa pendapat anda ttg citibank reward? entah bagus x? rasa nak apply satu..

Hari tu baru dengar dik cakap ttg kad ni...ni guna untuk collect point lah..boleh pilih category untuk dptkan point yg lagi banyak...mmg sesuai orang yg suka shopping dan melancong.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2013 05:32 PM | Show all posts
cabbagemint posted on 29-5-2013 05:17 PM
Hari tu baru dengar dik cakap ttg kad ni...ni guna untuk collect point lah..boleh pilih category u ...

oh macam tu...mmg banker tu cakap akan dpt point..tapi i x berapa percaya..tapi kalao u cakap macam tu..mungkin betul ni.banker tu cakap sekarang kebanyakkan stesen minyak jadi merchant partner ...oleh tu..dpt point juga kalao isi minyak kat sana...macam Petronas, Petron..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 01:26 AM GMT+8 , Processed in 0.090947 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list