CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: IceCream_Soda

minta org bayar balik hutang

[Copy link]
 Author| Post time 10-5-2011 09:27 AM | Show all posts
sebenarnyer aku ni agak la hati kering nak kasik org pinjam duit.. laki aku tu haa.... pantang org mintak pinjam, laju jer nak kasik...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-5-2011 09:43 AM | Show all posts
aku pun ramai org yang berhutang ngan aku..
bila kira2 org punya hutang adalah nak dekat 13k org utang ngan aku..
smpai satu tahap sgtla fedup nak mintak ..
tpi kalau aku tensiion x de duit... mmg aku mintak jer..tapi x penah dpt...  
sampai aku cakap ... "kalau korang x nak byr x perla.. tapi aku x penah halalkan duit aku tu dunia akhirat.. kat akhirat sok jawabla.. "
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 10:00 AM | Show all posts
aku pun xtau camana cara nak mintak hutang..
dari kwn skolah..
xtau la dia masih ingat lagi ke x dia ada hutang aku masa dia study dulu..
skg dia dah keja senang..
aku jugak yg x keja2 lagi..
walaupun jumlahnya x banyak sgt,tapi cukup utk bekal aku mkn sebulan
aku pkir kalau betul dia x ingat,memang aku halalkan je kot..
tapi aku pulak yg tringat2 kn duit tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2011 10:07 AM | Show all posts

br dapat call dr abg ipar, mintak bank in rm700 sbb dia tersadai kat Jakarta xboleh balik, terlepas flight.. xder duit nak beli ticket

ni aku hangin satu badan nehhhhh :@
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 10:16 AM | Show all posts
kat sini takde ke forumer yg suka berhutang? semuanya mengaku jadi pemberi hutang..........
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 10:20 AM | Show all posts
pergh..sama la..
walaupon x byk RM300 tp..time2 sesak duit itu amat berharga tau
ai mesti tanya dia every month..
jnji demi jnji..tp byg duit x nmpk gak
siap pesan jgn bgtau suaminya..aiyoh
cmno nih
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-5-2011 10:53 AM | Show all posts
kat sini takde ke forumer yg suka berhutang? semuanya mengaku jadi pemberi hutang..........
MinyakAngin Post at 10-5-2011 10:16 AM


sape yg nak ngaku ada hutang dgn org?

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 11:02 AM | Show all posts
Reply 25# MinyakAngin

byk terhutang budi dgn orang... tapi kan org ckp hutang budi dibawa mati
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-5-2011 11:51 AM | Show all posts
Reply 24# IceCream_Soda


    huhu
    hello..aku g oversea dah fikir dah risk2 tertinggal flight,etc by activating my credit card, spare ringgit money,etc
    dia xde kedit kad ke nak pinjam kat ko gak?
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 12:42 PM | Show all posts
Reply  MinyakAngin

byk terhutang budi dgn orang... tapi kan org ckp hutang budi dibawa mati :lol ...
awan_kelabu Post at 10-5-2011 11:02


avatar awak berhantu ke?

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 12:43 PM | Show all posts
br dapat call dr abg ipar, mintak bank in rm700 sbb dia tersadai kat Jakarta xboleh balik ...
IceCream_Soda Post at 10-5-2011 10:07


mesti keje best ni
sebab tu sedara mara berani nak pinjam duit

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 12:43 PM | Show all posts
avatar awak berhantu ke?
bronok Post at 10-5-2011 12:42


scary kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 12:44 PM | Show all posts
scary kan
awan_kelabu Post at 10-5-2011 12:43


baik tukar

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 12:47 PM | Show all posts
baik tukar
bronok Post at 10-5-2011 12:44


ada sesetengah orang je nampak mcm berhantu... org lain x rasa apa2 kot
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 12:50 PM | Show all posts
ada sesetengah orang je nampak mcm berhantu... org lain x rasa apa2 kot
awan_kelabu Post at 10-5-2011 12:47


yeke?

errrrrr
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2011 02:18 PM | Show all posts
Reply 29# InVendeTTa

tu pasal... aku nak pegi KL from Penang ni pun pikir 3x cukup ker duit, mana tau kang xcukup duit nak isi minyak.. paling kurang make sure CC tu bleh guna.. ni boleh pegi tanpa back up apa2.. setakat bawak cash utk cukup2 stay sana
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-5-2011 02:19 PM | Show all posts
mesti keje best ni
sebab tu sedara mara berani nak pinjam duit
bronok Post at 10-5-2011 12:43


huhu setakat engineer kilang, brapa sgt.. bukan engineer Oil & Gas...tapi jimat cermat amalan saya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2011 02:21 PM | Show all posts
ada sesetengah orang je nampak mcm berhantu... org lain x rasa apa2 kot
awan_kelabu Post at 10-5-2011 12:47


erkk tang mana berhantu?? ok ajer aku tgk... anggun menawan
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 02:24 PM | Show all posts
Reply 1# IceCream_Soda

mintak tu kias2 la, pastu wat la alasan tengah sesak nak pakai duit..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 02:37 PM | Show all posts
br dapat call dr abg ipar, mintak bank in rm700 sbb dia tersadai kat Jakarta xboleh balik ...
IceCream_Soda Post at 10-5-2011 10:07


so en suami bagi pinjam ke?
kalu ai xde duit...mmg terus terang ckp xde duit
kalu ai xmo bagi..ai hati kering..mmg xmo bagi
dh terkena byk kali..lantak la
pandai la dia cr org lain nak mengadu nasib

ok back to TT..sila keraskan ati..pandai2 la apsal terlepas flight dh tahu kan kt tiket return balik jam baper
nmpk sgt kecurigaan itu..
ada berbau 'ikan' skit..fishy..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-5-2023 04:38 AM GMT+8 , Processed in 0.086863 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list