CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7302|Reply: 83

“Penat Cari Duit Untuk Dia” – Suami Kerja Offshore Kecewa Lihat Isteri Tunang Dengan Lelaki Lain

[Copy link]
Post time 7-6-2024 04:11 PM | Show all posts |Read mode
Gambar sekadar hiasan





Tular di aplikasi TikTok, suami yang bekerja di offshore kecewa dengar isteri mahu mulakan hidup dengan lelaki lain. Hmm.. gaji banyak pun tak dapat jamin hidup harmoni.


Menerusi video yang dikongsi oleh seorang peguam syarie, dia berkongsi tentang seorang suami yang difahamkan pekerja offshore terpaksa menerima hakikat apabila isterinya sudah bertunang dengan lelaki lain.




Tapi yang lagi mengejutkan adalah pertunangan itu diadakan ketika perkahwinan mereka masih berstatus sah sebagai suami dan isteri.


"Saya kerja kapal, balik 6 bulan sekali… Penat cari duit untuk dia, macam ni dia balas kita."


"Keluarga mentua tahu dan siap suruh saya ceraikan isteri ada la."


Lelaki tersebut berkata dia tak sangka perkara yang haram ini disokong oleh keluarga walaupun perkahwinan mereka sudah 12 tahun dan dikurniakan 3 orang anak.





"Depa kata saya tak layak masuk keluarga depa sebab saya anak tak sah taraf."


Alasan ini digunakan oleh keluarga mentua untuk mendesak lelaki tersebut menceraikan isterinya dan berkeras tak nak keturunan dari orang yang berstatus sebegitu.


Walau bagaimanapun, selepas pergi ke sesi kaunseling, si isteri masih tidak mengaku perbuatan haram yang dilakukan itu.


Kesiannya si suami ni, dah lah pergi kerja untuk cari rezeki buat keluarga tapi lain pulak jadinya. Apa-apa pun, semoga tabah hadapi ujian ni.


Kredit: TikTok @HairiMustafa_Associates/OhMedia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2024 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
"kita xde jodoh bang...andai abang keciwa..mohon..janganla abang terjun ke laut"-pompuan
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 04:26 PM | Show all posts
Edited by midori888 at 7-6-2024 04:37 PM

kerja kapal patut lah...kalu kerja kat offshore platform or rig takde nyer balik 6 bulan skali...standard 2 weeks on, 2 weeks off jer kat Msia nie...paling tinggi 28 days on off...

btw org kerja kapal nie dipanggil kerja offshore jugak ke? sbb kalu sebut offshore biasa org ingat kerja pelantar minyak..kerja kapal bukan panggil sailor ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 08:11 PM | Show all posts
isteri pun kelaku tak patut... laki ko jauh ko bleh buat perangai. duit dia ko kaut
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertunang cara barat, boleh plak terima lamaran lelaki lain semasa masih sah jadi isteri orang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
laaaa dah nikah 12thn ada anak bagai tup2 suh cerai sbb suami anak tak sah taraf. samdol ke apa???

ye ke dak cite ni???
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-6-2024 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
"Depa kata saya tak layak masuk keluarga depa sebab saya anak tak sah taraf."

......apa citer sebenarnya? Tok laki ni anak luar nikah ka atau isteri kegersangan 6 bln cari laki lain tu yg mentua  mintak cerai
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 09:16 PM | Show all posts
ni contoh lelaki yg baik

ayuh yg pmpn bujang , sila lamarla laki cmni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2024 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh, sejak bila pompan yg masih isteri bleh bertunang dgn laki lain?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 04:07 AM | Show all posts
awak terlalu baik untuk saya..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 05:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa pompuan tu fikir ek...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 05:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Offshore ke kerja kapal? Setahu aku offshore ni refer kerja kat pelantar .

Jangankan kerja kapal 6bulan, kerja pelantar minyak offahore 2minggu pun ada bini bawa laki lain masuk rumah. Ni kisah kat tempat aku.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 05:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Peguam ni x boleh simpan rahsia org lain...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 09:43 AM | Show all posts
anak 3 tamau r
kalau duda x de anak
or bujang belum kahwin tapi tunang curang

meh aku lamar

bagi duit cukup untuk aku travel
tak balik umah pn aku okay
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Skrg ni semua kerjaya x kisah la professional ke apa semua dah prangai caprut.. semua benda pnc nk citer kat tiktok.. demi viral katanya
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Cerita macam versi hasanah ni ingatkan dari konoha tadi.

Yang loyer pun apo screenshot ws buat content?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-6-2024 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
midori888 replied at 7-6-2024 04:26 PM
kerja kapal patut lah...kalu kerja kat offshore platform or rig takde nyer balik 6 bulan skali...sta ...

Seafarer. Dia sign on berapa bulan kemudian sign off boleh balik rumah lama juga sebelum sign on lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Peguam ni mcm makcik2 kampung kepochi...

X minat aku nk baca kisah hidup rumahtangga org yg aku x kenal mcm ni..euwww ..peguam tahap makcik2 kampung kepochi
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
admin, asal keje laut je, offshore.
Apo!
Ni sah-sah la crew kapal.
Belayar.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 12:05 PM | Show all posts
batmana replied at 7-6-2024 01:16 PM
ni contoh lelaki yg baik

ayuh yg pmpn bujang , sila lamarla laki cmni..

Pompuan bujang pon pikir 2-3 kali ni. Laki balik 6 bulan sekali oiii. Tak semua pompuan mental deyols boleh tahan terima jumpa laki 6 bulan sekali. Kalau boleh nak laki doplohpatjam depan mata
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 03:46 AM GMT+8 , Processed in 0.062109 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list