CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9823|Reply: 81

Datuk Red Jual Biskut Raya, Raih RM78,000 Sehari

  [Copy link]
Post time 2-4-2024 10:47 PM | Show all posts |Read mode




Ahli perniagaan, Datuk Seri Adnan Abu atau lebih dikenali sebagai Datuk Red didakwa memperoleh pendapatan RM78,000 sehari hasil jualan biskut Red Velvet baru-baru ini.


Berdasarkan TikTok Shop, biskut itu yang dijual pada harga RM35 sebalang telah terjual melebihi 2,000 balang.


Menerusi perkongsian video oleh Soping, Datuk Red yang menjual menerusi platform live TikTok turut mendapat lebih daripada 15,000 tontonan.


Beliau yang sebelum ini kelihatan janggal untuk menjual di platform berkenaan kini sudah semakin petah apabila bijak mempromosikan barang jualanya selain rajin melayan dan menjawab setiap soalan daripada pengguna media sosial.


“Alhadulillah kali kedua live jual kuih raya baru nampak datuk expert dan selesa, first time nampak blur lagi,” komen Garlic.


Sebelum ini, isteri Datuk Red yang juga penyanyi terkenal, Adira tampil memberikan sokongan terhadap suaminya sekali pun nekad bercerai dengan lelaki itu.


Pemilik nama sebenar Siti Adira Suhaimi, 32, itu tidak lokek membantu mempromosikan biskut jualan Adnan atau dikenali sebagai Datuk Red dalam Instagramnya yang mempunyai 1.8 juta pengikut.


Sebelum ini, lelaki yang mempunyai 11 anak daripada tiga perkahwinan itu mendedahkan sudah lima tahun ditanggung dua isteri kerana muflis sehingga sukar mendapat pekerjaan.


Datuk Red kemudian membuat video dalam aplikasi TikTok sebagai usaha terakhir mencari pekerjaan untuk menyara keluarga dan melangsaikan hutang.


Sumber – KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Mimo.mimo at 2-4-2024 11:02 PM

Untung ler ramai2 support.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
kat malaysia ni memang ramai org bodo…
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
siapa je la yg support redflag ni
tgk pun adoiii
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah, satu berita yg baik, Sekurang2nya untuk diri DR  bangkit drp terpurukan nasib. Biar pun dgn berjalan kueh raya, itu hanyalah pembukaan jalan bgi dia mencari rezeki dn nafkah untuk diri dn keluarga. Semoga ada peluang lain lgi Allah tunjukkn jln, asal saja DR sedar akan khilafnya.    Netizen boleh menganggap kesusahan yg Dr hadapi kini sbg kifarah bgi dia namun itulah juga satu iktibar, teladn dn sempadan bgi kita yg lainya. Jgn sesekali menipu dn makan duit orang, tak akan selamat akhirnya. Hari ini kita menipu dn menzalimi orang, akan ada harinya kita akan tertipu dgn ulah kita sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
eizarz replied at 2-4-2024 11:01 PM
kat malaysia ni memang ramai org bodo…

Tq for this comment!!! Bencinya aku org mcm ni plak ramai yg suka. Lps tu jgn marah kenapa wujud org mcm ebit lew!!!!!
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-4-2024 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
netizen malaysia memang takde otak ke

patut la scammer senang membiak, enabler ramai kekdahnye
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
eizarz replied at 2-4-2024 10:01 PM
kat malaysia ni memang ramai org bodo…

Kan? Biskut entah timbang kilo dari mana.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-4-2024 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
heythere123 replied at 2-4-2024 10:53 PM
netizen malaysia memang takde otak ke

patut la scammer senang membiak, enabler ramai kekdahnye

Just sbb dia mengaku salah, minta maaf dan nak bangun semula ramai puji2 dia dan sapot.

Makcik iols gigih buat kuih sendiri pakai bahan2 terbaik cantik dan sedap kuih2 raya dia tapi dah berpuluh tahun niaga pun tak pernah dpt 78K satu musim raya pun.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
patut ler ramai terkejar nk kawen ngan retis.. senang popular senang jual barang.. untung la..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus lh boleh lh byar duit org yg dia scam tu sesikit
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 02:37 AM From the mobile phone | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 3-4-2024 01:53 AM
Bagus lh boleh lh byar duit org yg dia scam tu sesikit

Masalahnya

Dia bayor ke???

Silap2 tambah bini lagi..adei
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 04:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Bayarlah hutang. Jangan sampai di bawak mati hutang tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 04:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga cepat bayar hutang . Buatlah plan yg structured utk kembali kan duit orang. Ajal tak tahu dan jgn harapkan orang halalkan. Hutang jgn dibuat ringan tersangkut disana nanti. Biarlah org kenang masa hayat scam tapi berusaha bayar.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 05:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Senang je digula-gulakan scammer ni. Bodoh siapa yg support
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 05:15 AM From the mobile phone | Show all posts
pocongkiutss replied at 3-4-2024 02:37 AM
Masalahnya

Dia bayor ke???

ya, tak rasa pon dia nak bayar dekat mangsa2.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-4-2024 05:17 AM From the mobile phone | Show all posts
kenapa netizen boleh husnuzon dia nak bayar? dia siap tak ngaku pon dia scammer, what makes u think he will actually return the money to the victims?

dia viral sebab dah miskin, sebelum miskin ni heols takde bayar pon mangsa2. Apatah lagi bila dah miskin, lambert lagi nak bayar
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 05:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Sonneblume replied at 3-4-2024 05:10 AM
Senang je digula-gulakan scammer ni. Bodoh siapa yg support

ya, walaupun bulan pose tak baik carut tapi meols nak aminkan
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Senggama la pasni khuen
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 3-4-2024 01:53 AM
Bagus lh boleh lh byar duit org yg dia scam tu sesikit

Bayar dulu baru sembang..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 03:25 PM GMT+8 , Processed in 0.598581 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list