CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 8139|Reply: 42

“Saya Saja Sakat, Untuk Korang Semua, April Fool” – Aliff Syukri

  [Copy link]
Post time 2-4-2024 07:11 PM | Show all posts |Read mode




Usahawan kosmetik kontroversi, Datuk Seri Aliff Syukri hari ini memaklumkan dia sebenarnya tidak mengeluarkan sebarang lagu raya pada Aidilfitri tahun ini.


Dia juga mengharapkan ibu dan isterinya tidak lagi marah di mana dia memaklumkan video promosi lagu raya baharu itu hanyalah sekara untuk menyakat netizen sempena hari ‘April Fool’.


  



"Lagu raya saya tak ada pun, saya saja sakat korang semua. Pada mak dan isteri saya, jangan marah ya. Untuk korang semua, april fool. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Yang baik datang daripada Allah, yang kurang daripada saya."


Namun, perkongsian tersebut tetap menjadi bahan kecaman netizen kerana hari April Fool adalah haram disambut umat Islam selain mendakwa video yang dimuat naik sebelum ini telah mengundang fitnah.


  



"April fool itu haram dalam Islam. Kau dah promo video yang mengundang fitnah dalam Islam dan bangsa. Kau macam tak bersalah langsung buat benda ni."


Terdahulu, usahawan itu ada berkongsi sedutan lagu raya yang dirakam dan telah mengundang pelbagai reaksi dalam kalangan netizen.


Ini berikutan rakaman itu dihasilkan di tab mandi dan usahawan itu juga tidak berpakaian diiringi penari-penari yang menjadi bualan warga maya.


Sumber : Beautifulnara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Boikot je la org yg nak membodohkan org lain ni…tak pernah aku berkenan!
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
P4kyu
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Mereng
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Benak ubi     
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah la prank kami semua, padahal nk viral kan
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-4-2024 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Retard.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 10:27 PM | Show all posts
Ale uto.
Mcm babeh la kau ni sekeluarga
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Alif ni mcm tak pernah cerdik ke apa. Awak tu dah jdi bapak orang, tapi perangai mcm OTC, otak tak centre. Kenapa tak fikir ttng nilai akhlak dn adab sbg melayu dn Islam malah megah mmbudayakn April fool. Bila nak cerdiknya ni Alif?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin kri bodoh benak tp netizen x bodoh kri
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 07:54 AM | Show all posts
mungkin menurun melalui genetic kebodohan beliau ini.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 08:12 AM | Show all posts
sengalllll....

yuccckkks.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Semak. Bila dah kena tegur nanti mula la tabur kisah ada dyslexia la, ADHD la, kemurungan la. Yg busuk nanti orang2 yg memang ada kelainan mental.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 08:25 AM | Show all posts
geli tgk dia ni!
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 10:35 AM | Show all posts
berapa la dia byr pelakon2 yg pegang placard and jerit2 nk lagu raya dia tu eh? especially pakcik yg dpn sekali baju melayu biru tanpa butang tu, beriya beno nak lagu raya si kri ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Eleh ayat cover takot kena boikot la tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-4-2024 10:49 AM | Show all posts
vodohh kau
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 12:14 PM | Show all posts
dah tahu dia ni otak x center...nitizen pun pulun gigih pi follow dia..usah di follow...usah di tgk.....huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 12:17 PM | Show all posts
Boikot je lah sheols dan family sheols ni, saja nak cari publisiti je.
Tergelincik pondan-pondan menari tu sekali patut diboikot.
Jijik sangat la, bulan-bulan puasa menggelupur mengalahkan setan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 12:25 PM | Show all posts
moroon
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 11:03 PM GMT+8 , Processed in 0.068158 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list