CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 13206|Reply: 17

Memang Tiada Rupa Manusia Kalau Dapat Ini, Neelofa ‘Sembur’ Pengasuh Kejam

[Copy link]
Post time 2-4-2024 06:12 AM | Show all posts |Read mode






MEMANG tiada rupa manusia kalau dapat ini.”


Itu kata selebriti terkenal, Neelofa yang tidak dapat menahan amarah apabila anak kepada pempengaruh Indonesia iaitu Emy Aghnia didera pengasuh sehingga mengalami kecederaan pada kepala, mata dan telinga.


Meskipun berlaku di negara jiran, berita tersebut tular sehingga mendapat perhatian ramai termasuk pemilik nama lengkap Noor Neelofa Mohd. Noor, 33, yang turut melepaskan geram terhadap pelaku.


Dalam masa sama, pengacara Next To Neelofa itu turut mendoakan keselamatan setiap kanak-kanak supaya sentiasa dalam peliharaan Allah SWT.


Doa sentiasa anak-anak kita dalam jagaan dan lindungan Allah SWT di mana serta dengan siapa mereka pun,” katanya menerusi ruangan komen dalam Instagram Emy.


Baru-baru ini, Emy Aghnia mendedahkan anaknya yang berusia tiga tahun didera pengasuh yang sudah dianggap sebagai ahli keluarga sendiri.


Kejadian yang mengakibatkan kecederaan serta trauma tersebut telah dilaporkan kepada polis untuk siasatan lanjut.


Sementara itu, beberapa artis lain seperti Datuk Seri Siti Nurhaliza, Aeril Zafril dan Mira Filzah turut meluahkan rasa sebak selepas melihat keadaan anak itu diperlakukan sedemikian rupa.


  



Sumber – HIBGLAM
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 08:03 AM | Show all posts
ada empathy plak this time sis.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 08:24 AM | Show all posts
BoongaKertas replied at 2-4-2024 08:03 AM
ada empathy plak this time sis.

Ada makna la tu. Sheol bukan buat saja2. Sheol nak dikenali di indo sana la tu. Moga2 jemput bagi ceramah. Padahal kat Malaysia sebelum ni ada je budak kena dera, ada yang mati. Tak pernah pulak nampak sheol pos macam gini. Dasar sundel bolong
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 08:36 AM | Show all posts
Manusia terpaling! Nampak sangat takde keje sume benda ko nak mencapub.. Jagalah anak ko tu elok-elok, ko pun bukan ada keje takyah nak ada bibik pun sebenarnya.. Adik beradik ramai-ramai bergelimpangan takde keje tu boleh tengok kan sesama..  
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Berani pengasuh dera anak selebgram Ndog?

Ka ini suma content di dunia fana tipu bana ni? Sila siasat juga si Emy itu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
.
.
.
kalu xda bakat tp nk nama sentiasa disebut mmg kena selalu mencapap dan selit² semua isu viral kan?
mcm ex abam ipor dia tu la kan?

buat² la simpati pastu selit² sikit psl agama utk tackle netizen yg mudah kena scam kan cuolls?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-4-2024 08:44 AM | Show all posts
Cleocatra replied at 2-4-2024 12:24 AM
Ada makna la tu. Sheol bukan buat saja2. Sheol nak dikenali di indo sana la tu. Moga2 jemput bagi  ...

ada udang sebalik mee udang yach
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm biasa.. mula2 simpati kt nasib org..  ujung2 jual produk. Bantal zikir, kaabah zikir, kukote.... yg trbaru... buku karangan jah dgn setazah mana xtau.... mcm biasa... mcm biasa... terpaling simpati kt nasib onglen smpai kedut2 dahi... tunggang gais... tunggang... byk masa zoom org kt negara jiran.. kakak sndiri pakai baju nmpk lurah tetek xda masa pulak nk tegor.. adik lembam xsekolah, xpulak ada masa nk tegor... sick. Mmg jah btul2 sick
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 08:50 AM | Show all posts
penunggang terpaling kah
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Sibuk ank org si bilal tu bercakap pun tak pandai lagi dah 2 tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 12:52 PM | Show all posts
Cleocatra replied at 2-4-2024 08:24 AM
Ada makna la tu. Sheol bukan buat saja2. Sheol nak dikenali di indo sana la tu. Moga2 jemput bagi  ...

Kannnnn...1st attempt x menjadi, kena ada 2nd attempt..lagipun mak budak ni influencer kat Indo sana.. kalau tak, mana maunya dia nk komen kat ig mak budak tu... kena pandai cari lubuk untuk ambil perhatian gitewww
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 12:57 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 2-4-2024 08:37 AM
Berani pengasuh dera anak selebgram Ndog?

Ka ini suma content di dunia fana tipu bana ni? Sila sia ...

Ada cctv dlm bilik anak si emy tu..nmpk jelas babysitter tu ketuk kepala anak dia ulang2 katanya babysitter tu stress psl dia dh cerai kee or nk kena cerai ngan laki dia
tu yg dia stress..




Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Lailawati replied at 2-4-2024 04:57 AM
Ada cctv dlm bilik anak si emy tu..nmpk jelas babysitter tu ketuk kepala anak dia ulang2 katanya b ...

Itu lagi aku pelik tau ada CCTV, masih berani mendera. Ke pengasuh tak tau?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 01:21 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 2-4-2024 01:02 PM
Itu lagi aku pelik tau ada CCTV, masih berani mendera. Ke pengasuh tak tau?

rasanya bbysitter tu tak tau sbb kalau nk tgk dari rakaman tu, derang simpan kat tmpt tinggi
lgpun bbysitter tu x sampai 2 thn bekerja ngan si emy nih..
awal2 kerja tu, ok
lps dia kena cerai tu yg dia terus jadi mcm mudah triggered  
benda kecik2 pun dia mudah sentap



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 01:35 PM | Show all posts
Lailawati replied at 2-4-2024 12:52 PM
Kannnnn...1st attempt x menjadi, kena ada 2nd attempt..lagipun mak budak ni influencer kat Indo sa ...

Kheennn... nak berniaga ubat nafsu dia jual la tu kat indon sana. Kat malaysia ni ramai dah tahu dia anak beranak pedajal agent
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 11:00 AM | Show all posts
punyalah terdesak nak buat process pensucian supaya org boleh ckp dia ada empati ... anak org ntah sapa2 kat negara jiran pun dia sanggup komen masuk campur .... punya lah byk kes dera hari2 kat social media negara kita selama nih .. tak ada pulak dia nak komen!

sudahlah jahlop ... sekilas perangai ikanmu di air ... sudah ku tahu jantan betinyanya! manusia opportunist mmg tak ada empati ya fakta ... mereka akan sanggup buat APA SAJA demi keuntungan diri sendiri ...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-4-2024 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Minyakyuyi at 3-4-2024 05:19 PM
sofi_sofia replied at 3-4-2024 11:00 AM
punyalah terdesak nak buat process pensucian supaya org boleh ckp dia ada empati ... anak org ntah s ...


Ini pn proses mencuci...anak dia terpaling tu


  
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Minyakyuyi replied at 3-4-2024 05:16 PM
Ini pn proses mencuci...anak dia terpaling tu

Xada apa nak pelik..dah kalau makpak selalu perderngarkn ayt quran kat umah, bg tgk rncangan2 ugama..gitula acuan dia..pak dia plak so called ustat..menda la sume hal pun nak terpaling.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 08:03 AM GMT+8 , Processed in 0.492095 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list