CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 26450|Reply: 42

[Tempatan] Kereta terjunam dari parkir bangunan, pemandu wanita cedera

  [Copy link]
Post time 1-3-2024 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Anggota bomba menjalankan kerja menyelamat mangsa dalam kejadian dekat sebuah bangunan di Jalan P Ramlee di Kuala Lumpur pada Jumaat. -Foto Sinar Harian

KUALA LUMPUR: Seorang wanita nyaris maut apabila kenderaan dipandunya merempuh tembok sebelum terjatuh dari ruangan parkir dekat sebuah bangunan di Jalan P Ramlee di sini pada Jumaat.

Komander operasi, Pegawai Bomba Kanan II Khairul Azha Rifin berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan memaklumkan mengenai kejadian pada jam 1.05 petang.

Sehubungan itu katanya, sepasukan anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jalan Tun Razak dibantu BBP Pudu bersama jentera digerakkan ke lokasi kejadian.


"Kejadian melibatkan sebuah kereta dalam keadaan terbalik dan bahagian bumbungnya remuk," katanya menerusi kenyataan pada Jumaat.

Katanya, kejadian dipercayai berlaku apabila kereta berkenaan melanggar tembok penghadang sebelum terjatuh.

"Kereta terbabit dipercayai terjatuh dari tingkat satu tempat letak kereta bangunan berkenaan melibatkan seorang mangsa berumur 28 tahun," katanya.

Akibat kejadian itu katanya, mangsa mengalami kecederaan di kepala dan lutut.

Menurutnya, mangsa diserahkan kepada pihak ambulans Kementerian Kesihatan Malaysia sebelum dibawa ke Hospital Kuala Lumpur untuk rawatan lanjut.

"Siasatan punca kejadian dan tindakan selanjutnya diserahkan kepada pihak polis," katanya. -Sinar Harian

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2024 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Driving sambil tgk hp ke
Selalu sgt tgk manusia leka + lalai bila ngadap hp
Ada tgk pic dinding yg dilanggar tu, kesan pecah tu nampak akibat dihentam dgn laju
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Trauma seumur hidup....
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Some people are not meant to drive.
Diorang punya reflect lambat. Kadang nak kluo simpang, terhegeh2, nak kluar taknak keluar, nak keluar taknak keluar. Kerana org otak lembap mcm ni lah penyebab accident. Kang dia ok, org lain pulak yg Innalillah
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 11:44 PM | Show all posts
Kenapa dia selamat?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik takde hempap kenderaan laib/orang.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-3-2024 03:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Kereta apa tu..mercedez kah
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 03:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Sheols nak bunuh diri ka?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2024 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 1-3-2024 10:35 PM
Some people are not meant to drive.
Diorang punya reflect lambat. Kadang nak kluo simpang, terhegeh2 ...

Saya rasa, saya dulu salah sorang mcm ni. Tak sesuai drive, kena ada driver. Heheh. Tapi, saya rakyat marhaein, kena hadap jugak memandu walaupun takut2, beberapa kali jugak accident kecil-kecilan. Dunia keras, mana boleh manja2.
Lepas da 10 tahun kot, barulah berani. Sekarang, da lebih 20 tahun pegang steering
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2024 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Bawa motor lg susahlah
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Bangunan mana ni? Tak mention. Nak pi tgk lah
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
drive dlm bangunan pun bwk laju ke..
apa yg dikejar. nasib tingkat 1 je.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak tekan brake tp tertekan pedal minyak agaknya + panik. Sbb tu laju sampai tembus tembok.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
pocongkiutss replied at 2-3-2024 03:06 AM
Kereta apa tu..mercedez kah

Accord
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
mujur takde org time kejadian kalau dak lempeng jadinya kat bawah kete
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kapel tuwe mati..  Malam tu ade gala or dinner.  Mungkin gak uncle tu ade minom2 siked..


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2024 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 1-3-2024 11:44 PM
Kenapa dia selamat?

Belum ajal sbb kereta bukan poton..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 03:11 PM | Show all posts
bedahmenjuyah replied at 2-3-2024 08:30 AM
Bangunan mana ni? Tak mention. Nak pi tgk lah

Nampak macam Menara TA One.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 03:25 PM | Show all posts
nw111 replied at 2-3-2024 11:00 AM
Belum ajal sbb kereta bukan poton..

so unfair.

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Few times la kejadian mcm ni kat parking bertingkat kat condo
Tgk komen kat fb built material parking tu tak ikut spec so mangsa boleh saman
Saman sape tak tau haha
Nasib rumah i parking bertingkat level 2 je and i hadap dinding
Antara kriteria duk rumah highrise is parking situation
Dpt parking kat basement pun pernah banjir
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 10:58 AM GMT+8 , Processed in 0.102693 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list