CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 13142|Reply: 86

Tahun Ini (Raya) Agak Mencabarlah Sebab Mengalah Dan Bahagi Dua,” – Madu Marissa Dania

  [Copy link]
Post time 21-2-2024 09:58 AM | Show all posts |Read mode






"KENA mengalah.”


Demikian antara yang dikongsi Umisya Mazlan iaitu madu kepada model, Marissa Dania Hakim mengenai perbezaan sambutan hari raya Aidilfitri pada tahun ini.


Menurutnya yang mesra disapa sebagai Misya, sambutan hari raya tahun 2024 juga disifatkan mencabar berbanding 2023.


"Tahun ini (raya) agak mencabarlah sebab mengalah dan bahagi dua,” katanya ringkas.


Jawapan tersebut sekaligus memberi bayangan mengenai status suaminya, Ahmad Aslam yang kini sudah berkahwin dua dan perlu beraya secara bergilir-gilir dengan isteri pertama serta kedua.


  



Dalam ruangan komen, rata-rata netizen sebak dengan jawapan yang diberikan Misya dan menganggap wanita tersebut sangat kuat menghadapi dugaan hidup.


Sebaknya dengar Misya luah tahun ini perlu banyak mengalah sebab berbagi dua. Kuatnya seorang isteri hadapi semua ini.


“Sakitnya hati dengar jawapan bahagi dua dan kena mengalah itu. Semoga terus tabah,” kata netizen.


Sehingga hari ini, Misya tidak pernah mengeluarkan sebarang pengesahan mengenai dakwaan suaminya sudah bernikah dengan Marissa di Songkhla, Thailand pada 27 Disember tahun lalu.




Perkara itu bagaimanapun disahkan oleh kakak Misya dikenali sebagai Nadiah.


Pasangan berkenaan dikatakan mendirikan rumah tangga tanpa diketahui oleh isteri pertama, Misya yang ketika itu sedang menunaikan umrah.


Lebih dramatik, pernikahan tersebut juga berlangsung tanpa pengetahuan keluarga Marissa.


Misya sebelum ini juga pernah memuat naik perkongsian memberi bayangan hatinya mula berada tenang apabila perlahan-lahan menerima takdir hidup yang sudah ditentukan oleh Tuhan.


Sementara, ibu bapa Marissa yang juga pelakon, Abby Abadi dan Norman Hakim masih kekal mengunci mulut tanpa mengesahkan mengenai dakwaan pernikahan tersebut apabila panggilan telefon serta mesej tidak dijawab.


Sumber – HIBGLAM
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2024 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi dalam kesedihan dia, tiba2 dapat jadi duta kan.. Blessing in disguise
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Alah selam tu bapa tahun je kot larat jaga dua households. Dasar budak ingusan lgi. Bulu kt telo pun jarang2 lg. Tak engko, meresah yg diceraikan nnt. Salah satu will go... tunggu la. Xlama pun nk share2 batang selam tu dik oi....

Notes. Budak ni mmg xlawa kan. Muka tepenyek mcm rempeyek... just skin putih sama putih mcm meresah. Raut wajah dia ni x menjadi. Typical muka melayu lelehur jawa yindon gitu. Sbnrya padan je tiga2.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh nk tmbh lg. Nape nth budak selam ni mcm aku sllu je nengok ada kt stesen minyak...rnr... staf DIY, cashier lotus.... tealive... level2 budak part time yg xda wawasan nk jd ceo pun
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat duit banyak banyak dik. Kumpul untuk diri sendiri. Jangan guna sikit pon utk lelaki tu. Tak lama lah dua tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Raya bergilir² kena mengalah tu ok lagi...jgn ko mengalah soal nafkah udah...tekan abis² suruh dia keje 24 jam utk cukupkan nafkah ko. Bior koneks dia lembik tiap kali nak beraksi
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-2-2024 10:33 AM | Show all posts
bagus ler camtu... boleh jadi ketua keluarga da....
cari duit sendiri.. tuk anak2 semua...
jangan lupa buat selam juga woeky...

selam boleh duduk senang da skrg..
isteri2 semua redho, dapat terima.. pandai cari duit pulak...
duduk diam mengankang jer pulak lepas nih.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 10:36 AM | Show all posts
kaya ke selam ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2024 10:46 AM | Show all posts
padan la muka kau.... elok2 orang dah kesian, kau hadap jugak ciknek selam tu rujuk balik.... kan dah bodoh kau jugak kena telan hati, kena keja keras....masing2 bodo...kawin sebab nak ngooongkkkkeeekk je.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ko yang masih hadap lagi laki ko pastu nak mengeluh pulak
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 10:55 AM | Show all posts
yih! cerita pasal diorang ni lagi
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 10:58 AM | Show all posts
kesian ko dikk
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 11:05 AM | Show all posts
Alahai ayat... "Lebih dramatik" apooooo
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyak pulak thread budak2 entah siape2 ni. Bukan retis pun.
Makin popular ke. Entah tak lama lg jd pelakon. Ade isu je terus popular.

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 11:19 AM | Show all posts
masalah nya bini aslam ngan aslam2 biasa je rupa nya. spesis 24 jam post pakai filter
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 11:27 AM | Show all posts
LembingDayanti replied at 21-2-2024 11:19 AM
masalah nya bini aslam ngan aslam2 biasa je rupa nya. spesis 24 jam post pakai filter

tak sampai hati aku nak sebut, tapi ko dah sebutkan hahahahah yer pakai filter..

walaupun si marissa tu penyondol, tapi bila netizen ckp bini dia berkali kali lagi lawa...aku mcm errrkkkkkkk....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2024 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Halo.
Ni retis ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 12:07 PM | Show all posts
Lpstu apa kelayakan dia smpai msuk bod ni? bukan artis pn...
Tiga3 org boleh pergi jalann da...duk kt tiktok sna je kumpul follower..dasar bbnu semua
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 12:12 PM | Show all posts
dia org ni artis ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Lol hadap jela kau juga yang hamak nak rujuk balik kan..
Tapi kalau bijak, harap² gunakan peluang ni tuk build kau punya kewangan dan brand tu dik..
Judging era sekarang punya pattern, ambil jadi Duta memana yang viral.. So gunakan jela peluang ni cukup² dengan bijak ye..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-4-2024 03:21 PM GMT+8 , Processed in 0.572462 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list