CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 27503|Reply: 171

[SBS/Disney+ 2024] FLEX x COP - Ahn Bo Hyun, Park Ji Hyun

  [Copy link]
Post time 25-1-2024 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 26-2-2024 10:08 PM


Profile
Drama: Flexx Cop / Chaebol X Detective (literal title)
Revised romanization: Chaebol X Hyeongsa
Hangul: 재벌X형사
Director: Kim Jae-Hong
Writer: Kim Ba-Da
Network: SBS
Episodes: 16
Release Date: January 26, 2024 --
Runtime: Friday & Saturday 22:00-23:10
Language: Korean
Country: South Korea
Genre: Action, Comedy, Crime, Romance
Content Rating: 16+

Plot Synopsis by AsianWiki Staff ©
Jin I-Soo (Ahn Bo-Hyun) is a 3rd generation member of a chaebol family. He has a childish personality and loves to have fun. Jin I-Soo becomes a detective for a police violent crimes team. He tries to wipe out criminals by using his enormous wealth, personal connections, and his brilliant intelligence. He works with Lee Gang-Hyun (Park Ji-Hyun), who leads the violent crimes team. She is a veteran detective and highly dedicated to catching criminals. She also has smooth social skills. Although Lee Gang-Hyun views Jin I-Soo as a thorn in her side, they begin to work together as partners. She experiences a big change in her deceptive life.

Synopsis from Wikipedia
The series narrates the romantic storyline of Jin I-soo (Ahn Bo-hyun), an immature third generation chaebol turned detective, and Lee Kang-hyun (Park Ji-hyun), a veteran detective in the violent crime department. Kang-hyun initially holds reservations about I-soo, seeing him as a disruption in her life. However, a pivotal moment in their relationship ultimately leads to them becoming partners.


MAIN CAST
Ahn Bo-hyun as Jin I-soo
An immature third generation chaebol turned detective who loves having fun. He catches criminals by mobilizing not only his enormous wealth and personal connections of the chaebol family, but also his brilliant brain power and various activity skills acquired while having fun.

Park Ji-hyun as Lee Kang-hyun
A veteran detective who loves risking her life during investigation, and apprehending criminals. She is the first female team leader in the violent crime department.

SUPPORTING
(GANGHA POLICE STATION)
Kang Sang-jun as Park Jun-young
Lee Kang-hyun's friend and a member of the violent crime department. He dreamed of becoming a soccer player but decided to join the police force to not burden his mother.

Kim Shin-bi as Choi Kyeong-jin
The youngest member of Gangha Police Station's violent crime department.

Kim Byung-chun as Hwang Sung-gu
Chief of Gangha Police Station.

Lee Do-yeop as Park Chan-gun
Chief detective of Gangha Police Station.

Kim Gyeol as An Byung Sik
Team leader of Gangha Police Station Strong Team 2.


(I SOO'S FAMILY)
Jang Hyun-sung as Jin Myung-chul
I-soo's father who is chairman of Hansu Group.

Kwak Si-yang as Jin Seung-joo
I-soo's older brother who is vice chairman of Hansu Group.

Kim Myung-soo as Cho Jung-hoon
I-soo's secretary who is honorary director of Hansu Group.

Jeon Hye-jin as Cho Hee-ja
Jin Myung-chul's wife and I-soo's step mother. She is the daughter of the Minister of Commerce, Industry and Energy.

(KANG HYUN'S FAMILY)
Kwon Hae-hyo as Lee Hyung-joon
Kang-hyun's father who is a former head of the criminal division at Gangha Police Station.

Yoon Yoo-sun as Ko Mi-sook
Kang-hyun's mother.

(OTHERS)
Jeong Ga-hee as Yoon Ji-won
An autopsy at the National Institute of Forensic Science.

Choi Dong-gu as Kim Young-hwan
Yi-soo's friend from middle school who is CEO of a movie production company.

Seo Dong-won as Lee Ki-seok
Team leader of SBC Investigative Reporting.

Jang Hyuk-jin as Wang Jong-tae
A third-term member of the National Liberal Party and candidate for the Seoul mayoral election.

(SPECIAL APPEARANCE)
Baek Jong-won as himself.

Yoo Hee-kwan as himself.

Lee Na-eun as a celebrity (episode 9–10)

Kim Eui-sung.

Choi Tae-joon.

Source: Asianwiki, Wikipedia

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-1-2024 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
TEASER TRAILER 1...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-1-2024 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
TEASER TRAILER 2...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-1-2024 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 27-1-2024 09:21 PM

Dah tengok episod 1... fun jugak citer ni... lawak betul Isoo dilantik jadi polis 2 bulan siap bentang red carpet... bengong betul...

Patutlah iols rasa pelik jer masa mula2 Isoo handle kidnap case tu... ramai pulak penculik tu... rupanya dia main survival game... kurang asam betul... chaebol main game sewa shopping mall... butler dia pun layan jer dia... masa ni dia belum jadi polis lagi...

Tapi Isoo ni walaupun dia tiba2 dilantik jadi polis dia still ada qualification... bukanlah sesuka hati lantik sebab nak cover kes dia tu...

BTW best tengok car collection dia... hopefully masa dia jadi polis tu dia guna kete2 tu semua...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-1-2024 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 27-1-2024 09:19 PM

Kwak Siyang pun best dalam citer ni... nampak berkarisma jadi chaebol... dalam family Chairman Jin dia sorang je yang sayang sangat kat Isoo eventhough Isoo ni nampak macam childish...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2024 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Adeh...disney plak ke...camno nak ngk ni...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-1-2024 04:04 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 27-1-2024 03:58 PM
Adeh...disney plak ke...camno nak ngk ni...

byk citer best kat disney skrg ni...
hehe install apps yg tak berapa nak halal tu kat hp...kalau guna android, install l*kl*k...kalau guna iphone install H*TV...

tapi risiko kena tanggunglah kot ada malware ke spyware ke...

tapi since apps ni ada kat Google Store & Play Store sepatutnya selamatlah...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2024 05:50 PM | Show all posts
xyla73 replied at 27-1-2024 04:04 PM
byk citer best kat disney skrg ni...
hehe install apps yg tak berapa nak halal tu kat hp...kalau g ...

Welcome to Samdalri and My Demon dh abis. Tgh layan Marry My Husband. U skang layan cite apa??? Cite apa yang best.

I tgk jap Knight Flower tp mcm tak best. Hero tu reaction muka sepesen je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-1-2024 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 27-1-2024 03:58 PM
Adeh...disney plak ke...camno nak ngk ni...

Tengok illegal... @xyla73 dah bagi apps tu... kalau tak subscribe iols layan illegal jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2024 06:43 PM | Show all posts
solarlunar replied at 27-1-2024 05:50 PM
Welcome to Samdalri and My Demon dh abis. Tgh layan Marry My Husband. U skang layan cite apa??? Ci ...

i tgh layan A Shop For Killers...
lepas Samdalri abis tak tau nak layan citer apa lagi...
i tak minat Park Shin Hye so tak tgk kot Dr. Slump...

Knight Flower tu heroin best tapi hero tak best...
tak sepadan dgn heroin...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2024 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 27-1-2024 06:13 PM
Tengok illegal... @xyla73 dah bagi apps tu... kalau tak subscribe iols layan illegal jugak... :lol ...

Iols cuba jaya carik kt fb dulu...hehe...semoga iols berjaya la kan...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-1-2024 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 27-1-2024 07:33 PM
Iols cuba jaya carik kt fb dulu...hehe...semoga iols berjaya la kan...

Oh ye kat fb ada jugak... Okay good luck...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-1-2024 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada je idea Isoo ni... dahla Ganghyun tu menyampah tengok dia...

Episod 2 ni panggil catering pulak kat Gangha Police Station sempena perlantikan dia jadi polis... plus bawak PC sendiri main game... sengal betul...

Ganghyun bagi arahan buat report dia suruh Chief ajar dia...

Tapi lepas tu baru Ganghyun suruh dia ikut bila ada kes orang hilang & kes bunuh... not bad jugaklah Isoo ni... sebab dia ada connection senang nak masuk club2 chaebol tu nak cari suspect...

Episod ni kete lain...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-1-2024 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kyung Jin sorang je yang suka Isoo... Ganghyun &  Junyoung tak suka... sebab ganggu tugas diorang...

BTW Kyung Jin ni berlakon citer Revenant jadi hantu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-1-2024 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols curious kenapa Isoo panic attack bila tengok mayat tu... ada someone yang nak bunuh dia jugak ke...

Lagi satu curious kisah appa Ganghyun...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2024 11:07 AM | Show all posts
yaaa... yg ni mmg wajib tgk ni tp kena tunggu dah byk sikit episode la br leh tgk. byk tul laaa drama2 baru nk tgk nih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2024 10:28 AM | Show all posts
br smpt iols tgk 2 episod drama ni...msk list sbb ABH..pastu lmbt tgk la sbb drama berderet2...smlm cuti dpt la pulun mana2 yang tertangguh...hehehe...

iols nak kelakar bile isoo jemput katering and ubah meja dia...eee..mentang2 kaya kan...haahhaha...tp bagus la dia ramai contact...so senang dia nak msk n tangkap penjenayah2 yg vip2 ni..sesuai la tajuk dia flex x cop

harapnya relationship dia n abgnya mmg baikla..jgn la ada dengki..bapak dia tu kemain ngn bini pun xnak senyum..hhahaah..chaebol kan..

x sabar episod baru mlm ni nak tgk characters development dalam team isoo ni..

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2024 10:46 AM | Show all posts
Rahah replied at 28-1-2024 10:50 AM
Iols curious kenapa Isoo panic attack bila tengok mayat tu... ada someone yang nak bunuh dia jugak k ...

dia mcm teringat mak dia mati ke ek? dia ngn abg dia tu kira adik beradik tiri la kan...mak lain...mak isoo skandal appa dia ke? sbb mak abgnya mcm tak suka je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2024 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 2-2-2024 10:28 AM
br smpt iols tgk 2 episod drama ni...msk list sbb ABH..pastu lmbt tgk la sbb drama berderet2...smlm  ...

Lawak betul la tengok peel Isoo ni kan... secretary dia tu layan je... siap order catering ada chef lagi... sempat pulak catering tu pasang bunga2 bagai...

Lagi satu yang kelakar masa dia flex naik bot tu...

Pendek kata Isoo ni membantu jugak dalam team polis tu... sebab connection dia... cari ahjussi hilang tu pun kejap jer dah jumpa...

Agak2 ada plot twist tak abang dia tu... iols harap dalam family tu at least abang dia ni betul2 ikhlas layan dia sebagai dongsaeng... lagipun Isoo tu tak mungkin nak rebut harta @ position dalam company... dia pun sedar diri...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2024 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 2-2-2024 10:46 AM
dia mcm teringat mak dia mati ke ek? dia ngn abg dia tu kira adik beradik tiri la kan...mak lain.. ...

Tak tau pasal mak dia mati ke apa... macam lemas dalam bath tub...

Yang iols faham diorang adik beradik 1 bapa... mak lain...

Iols speku bini bapa dia tu arranged marriage... yang dengan mak Isoo ni memang bapa dia suka... gitu spekuan iols... tapi pelik jugak kenapa bapa dia macam tak suka Isoo... macam disisihkan jer... tapi Isoo still dapat privilege jugak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 10:16 AM GMT+8 , Processed in 0.381903 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list