CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ss82

GEMUK ATAU KURUS

    [Copy link]
Post time 26-2-2011 11:42 AM | Show all posts
betul tu, deit bukan tak bermaksud tak mkn..

tp mengurangkan kuantiti ...
limau Post at 26-2-2011 11:35



    nak lagi best..join herbalife..gerenti kurus
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 11:51 AM | Show all posts
kurus sgt x cantik gak, cam kat opis aku ader minah nie muka lawa cun melecun tapi papan sekeping. bila aku tanya bila nak kawen dia cakap semua kapel dia putus sebab dia kurus sgt. bagi aku pun yg berisi skit2 tu cun. tapi kalau gemok sgt x cun la plak
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 11:51 AM | Show all posts
Reply 21# melinda_gordon

MOD tolong cantas kredit mel sebab dia mempromosikn produk



























































taw la bentuk badan dia menggiurkan
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 12:01 PM | Show all posts
Reply 23# kegimaru


    hampes...mana ade promosi..org ckp benda yg betul je..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 12:02 PM | Show all posts
Reply 21# melinda_gordon


   dengan join jer boleh jadi kurus ker? tapi betul juga sebab bila join orang tu akan:
- tak cukup duit sebab banyak beli makannya idak
- susah ati modal x pulang lai
- kat mana nie nak cari downline?
-bla bla bla
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 12:20 PM | Show all posts
Reply  melinda_gordon


   dengan join jer boleh jadi kurus ker? tapi betul juga sebab bila join ...
kau244 Post at 26-2-2011 12:02



    menipu la kalo aku ckp join je otomatik leh jadi kurus..
azam dan tekad kena ade jugak..exercise tu penting..
kalo ko duk balun herbalife tu hari2 pun..tapi mc donald ko lantak..pizza ko lantak..
pastu benda lain yg kalori tinggi ko bedal pun tetap tak kurus jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 05:28 PM | Show all posts
tak semua laki camtuh mungkin dia jumpa orang yang salah....saya ade dengar ramai jugak ckp mcm husband TT...bukannye nk kurus melidi...yang sedap2 dipeluk pon OK..cuma takmo besar sangat..takut penyakit..

TT just nasihatkan adik..amalkan gaya hidup sihat..tak semua lah laki camtuh
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 05:53 PM | Show all posts
ni ayat klasik.. gemuk kurus bkn ukuran yg penting hati
kalo dh syg gemuk mne pun tetap syg...
ada gak kwn aku kurus & ada rupa gak dia ni tp awek dia chubby n biasa je, ;)
lawa lg aku
kurus sgt pun x best gak, mcm kurg vitamin je huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 06:24 PM | Show all posts
Reply 25# kau244


   btul tu... aku dah pernah kena... huhuhu... padam muka kau sendri...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 08:21 PM | Show all posts
cinta itu buta... hehehe contohnya member aku kurus ada rupa la skit2 bini chubby ada sedikit gemuk bahagia hidup.. tepuk dada tanya hati :-D
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 08:21 PM | Show all posts
wa nak gelak guling2 lagi lu punye statement
melinda_gordon Post at 26-2-2011 11:14 AM


jgn la berguling guling...kan abes terselak u punya kain
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 08:38 PM | Show all posts
TT...masalah utama kat sini ialah keyakinan diri adik TT, sebab if someone does feel good ttg diir sendiri..bentuk badan, rupa, rambut atau apa2 pun tidak menjadi masalah

tetapi jika perubahan bentuk badan dpaat membantu dlm meningkatkan keyakinan diri adik TT, sila melakukan diet secara yg betul...jika perlu minta bantuan pakar pemakanan ke, sebab mcm kritikal betul sebab adik TT berdiet sampai pengsan2 which is not good.

dan kalo nak berdiet mestila dgn niat yg betul...seperti utk improve kesihatan, keyakinan diri dan bukan utk memuaskan hati pihak lain...sebab kadang2 tu kiter buat apa pun org lain tetap rasa tak cukup bagus...yg penting kena tanya diri sendiri.  adakah kiter gembira with apa yg kiter dh achieve?

ttg lelaki..berlambak je kes...pompuan punye la boom...lelaki dier alamak eh...atau pun lelaki dier hensem giler...tapi awek nye adeh (ni pada pandangan aku la)...so apa yg lelaki atau org lain minat tu subjektif..selamat berjaya!
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 08:40 PM | Show all posts
Reply 1# ss82


kebanyakan org nak pasangan yg cntik...atau yg paling kurang pun,sedap mata memandang
special case,mngkin ada sesetengah yg jenis tak kesah langsung,ada mcm ni tp bilangannya sedikit



kalo rasa diri tu gemuk/obes,kenapa tak diet?nak buat apa2 pun,kena la study sikit...jgn la main diet je...

tak mkan langsung 3-4 hari bukan cara yg betul utk diet...mungkin utk permulaan,kena amalkan pemakanan low

carb(karbohidrat)..jgk,kena calculate dulu brapa kandungan kalori yg perlu dlm badan...let say maintenance kalori 2200,so kalo

nak diet  turunkan la dlm 500-600 below that maintenance need..google utk tau mcm mana nk kira...

bykkan makan makanan yg serat tggi..sayur..buah2han etc2....kurangkan makan nasik,tp kena ganti dgn makanan lain...

dan jgn lupa kardio..


so,common sgt la soalan lelaki suka ke tk prempuan gemuk etc2 ni...da mmg lumrah manusia nak yg cntik2
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 08:49 PM | Show all posts
xjadi lah nak kuruskan badan!...gemuk pun seksi
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 08:51 PM | Show all posts
xjadi lah nak kuruskan badan!...gemuk pun seksi
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 08:54 PM | Show all posts
xjadi lah nak kuruskan badan!...gemuk pun seksi
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 10:45 PM | Show all posts
Post Last Edit by card_reader at 26-2-2011 22:59

gemuk ka kurus ka kalo dah jodoh x kemana jugak.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 11:10 PM | Show all posts
Post Last Edit by card_reader at 27-2-2011 00:34



lu slim la beb.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2011 07:13 AM | Show all posts
aku xkurus,xgemuk.chubby je la
akak aku kurus tau,body ala2 model tp da buncit sket sbb peg kenduri byk maklumla rmai org kawin lately
aku salu ckp kt ex ex aku(da break pggl ex la kan)ckp aku nk kurus cm kkk aku
then dorg cm ckp xyah kurus,bdn cmni da sdp da.bdn kering mcm akak tu x syok
tp aku still nk kurus jgk sbb aku nk pkai bju lawa,pkai bju fit2 nmpk body curve
kan cun?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2011 11:09 AM | Show all posts
kurus atau gemuk terpulang pada individu tu sendiri, yg penting kesihatan kena jaga

kawan iols mmg dikategorikan terlebih "comel", laki dia kiranya suku bdn dari dia, alhamdulillah dah 10 tahun kawin anak pun dah 3, happy je walau dia kdg kala rasa rendah diri tp asben dia selalu ckp jgn sibukkan org yg penting kita happy
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 04:24 AM GMT+8 , Processed in 0.076831 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list