CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 26520|Reply: 18

[Politik] Kerajaan “islei” apa ni? Sampah melimpah, berlonggok di tepi jalan!

  [Copy link]
Post time 17-12-2023 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by pengecattaik at 17-12-2023 11:55 PM

Kerajaan negeri Kelantan yang diterajui Pas buat kesekian kalinya dikecam penduduk tempatan apabila gagal menjaga kebersihan.

Menerusi kumpulan Facebook IRDK Kelantan, heboh dikongsikan beberapa gambar memaparkan timbunan sampah yang sudah melimpah ke jalan raya akibat banyak hari tidak diangkut.

Menurut Amir Harry Fiyn, lokasi timbunan sampah itu terdapat di Bunohan dan Jubakar dalam jajahan Tumpat, Kelantan.

“Lori sampah mogok ke ni? Tak datang ambil tiga, empat hari dah,” beritahunya.

Rata-rata orang ramai menyelar kegagalan pihak kerajaan negeri dalam mengurus sampah.

“Kerajaan Isley dan ulamak nak jaga kebersihan pun tak mampu tapi dalam ceramah berapi cakap pasal Isley, menate walaun bodo.

“Dah nampak (timbunan beg plastik sampah) melimpah ke atas jalan dah tu.

“Harap walaun-walaun sekalian buat gotong-royong demi kebersihan negeri kita di bawah kepimpinan ulamak,” demikian antara sindiran warganet.

Kegagalan pihak berkuasa tempatan (PBT) di Kelantan untuk membersihkan kawasan kerap berbangkit sebelum ini.

Pada Mei lalu, Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan Kelantan Datuk Dr Izani Husin memaklumkan pembuangan sampah harian di seluruh Kelantan adalah kira-kira 1,200 metrik tan sehari.

Bukan sahaja masalah timbunan sampah tidak diangkut oleh lori PBT, kawasan sekitar Pantai Tok Bali di Pasir Puteh juga pernah tular kerana dipenuhi sampah sarap.

https://harapandaily.com/kerajaan-isley-nak-jaga-kebersihan-pun-tak-mampu-heboh-sampah-melimpah-ke-jalan-raya/
Multiple Polls: ( Max 3 choices ), Total 27 Users voted

Count down: 151 Days21 Hours21 min.

Your User group have no permission to vote

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-12-2023 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2023 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kutip sampah tu dan longgok depan rumah wakil rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2023 05:32 AM | Show all posts
ish kotor benar
dah lah system bus service pon tak ada
org2 kampung nak keluar jual barang, cari rezeki pon susah
byk kepincangan pemerintahan itu
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2023 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkn warga sskjp tk kisah kotor2 gini
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2023 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 18-12-2023 05:32 AM
ish kotor benar
dah lah system bus service pon tak ada
org2 kampung nak keluar jual barang, cari rez ...

Public transport yg bagus aku cuma nampak di klang valley aje. Di kawasan lain memang perlu ada transport sendiri untuk bergerak ke mana-mana. Lagi-lagi di kawasan kampung.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-12-2023 07:41 AM | Show all posts
ultra78 replied at 18-12-2023 07:26 AM
Public transport yg bagus aku cuma nampak di klang valley aje. Di kawasan lain memang perlu ada tr ...

tapi kan, dulu kelantan ada bus2 service antara bandar tau eg Pasae Mah ke KB, Pasae Mah ke Tanah Merah, Gua Musang etc etc.
Malah, ada bus mini tau dulu2: seronok sy naik sebab dia pergi masuk kemana2 pun..

now takde apa Ultra kat situ.. sedih fikirkan pada org2 yg tidak mampu
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2023 08:15 AM | Show all posts
nak tengok kualiti walaun tengok ex muntri pasir berdengung

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-12-2023 08:23 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2023 08:55 AM | Show all posts
what to ekspek...undi parti sampah,dapat sampah lah dekk
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2023 09:47 AM | Show all posts
Takpe sskjp pakat dok shah ale...bangi, putrajaya....pitih belaka boh. Tinggal la org tua kt kg....
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2023 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Depa sebok jaga orat pompuan dgn sebok andartu tak kawin...mana ada masa nk cara ke sampah...
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2023 06:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa tuuuu???? Apa punya mentaliti lah!
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2023 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
PBT takde bajet ke?
Tak bayo ke kontraktor ke mcmana?
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2023 09:25 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2023 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
kerajaan Kelantan ni kena contohi Kedah... walaupun sesama Pas tapi bole nmpk jauh beza kualitinya... Kedah tu nmpk la agak terancang...dan bnyk taman2 perumahan yg sistematik... kampung2 pun mostly nmpak ok
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-12-2023 05:06 PM | Show all posts
lahhh sana mmg pengotor
contractor PBT pun mcm takde
eh lupa mmg duit takde cane nak rolling kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2024 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
OshinDaSolja replied at 19-12-2023 03:27 PM
kerajaan Kelantan ni kena contohi Kedah... walaupun sesama Pas tapi bole nmpk jauh beza kualitinya.. ...

Kedah sejak dulu bn yg jadi krjn.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2024 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 18-12-2023 05:32 AM
ish kotor benar
dah lah system bus service pon tak ada
org2 kampung nak keluar jual barang, cari rez ...

DUNIA ADALER SYURGA BUAT ORG2 KAPIR...TAPI PENJARA BUAT ORG ORG MUKMIN...


KO APA TAHU IPIN?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 02:34 AM GMT+8 , Processed in 0.076690 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list