CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 19874|Reply: 213

Kes Saman RM2.5 Juta Siti Nordiana Terhadap Lima Sekawan Akhirnya Berakhir Dengan Bermaaf-Maafan

  [Copy link]
Post time 5-12-2023 12:34 PM | Show all posts |Read mode
Dua tahun naik turun mahkamah, saman fitnah sebanyak RM2.5 juta yang difailkan Siti Nordiana terhadap lima sekawan berakhir apabila kesemua mereka saling bermaaf-maafan.


Peguam Siti Nordiana, Abang Azlan Abang Ariffin berkata, perbicaraan kes itu tidak diteruskan selepas terdapat perbincangan di antara penyanyi itu selaku plaintif dan lima defendan untuk menyelesaikan isu di antara mereka dengan baik.


mStar melaporkan, persetujuan tersebut adalah mengikut terma dan syarat yang telah ditetapkan iaitu kedua-dua pihak bersetuju ia dilaksanakan di hadapan Hakim iaitu Dr John Lee Kien How @ Mohd Johan secara terbuka.


Foto: IG




Katanya, permohonan maaf tersebut dibuat atas dasar persahabatan yang telah terjalin sebelum ini.


"Kami berharap agar persengketaan terhenti di sini dan biarlah menjadi sejarah pahit yang tidak berulang lagi," katanya di hadapan Joh Lee.


Sebelum persidangan tamat, Joh Lee sempat menitipkan pesanan supaya selepas ini semua pihak lebih berhati-hati dalam setiap kenyataan atau ucapan yang dikeluarkan.


Plaintif juga tidak ada kebebasan memfailkan semua tindakan saman terhadap defendan.




Foto: mStar




Sementara itu, lima sekawan iaitu penyanyi Lan Solo, Syura Badron, Nur Sheila, Sam Musyadzafar dan Raziah Ahmad membuat permohonan maaf selain memaafkan Siti Nordiana di hadapan hakim.


Siti Nordiana atau Nana, 39, turut membuat permohonan maaf kepada lima individu berkenaan selain menyatakan dia telah memaafkan semua tindakan mereka sebelum ini.


Isu membabitkan penyanyi Siti Nordiana bersama lima sekawan termasuk penyanyi Lan Solo dan Syura Badron bermula apabila selebriti tersebut memfailkan saman berjumlah RM2.5 juta pada 3 Ogos 2021.




  



Nana memfailkan saman itu menerusi Tetuan Abang Azlan & Associates pada 30 Julai 2021 di Mahkamah Sesyen Sivil Kuala Lumpur, dengan menamakan Lan Solo, 36, isterinya Nur Sheila dan Syura, 35, masing-masing sebagai defendan pertama hingga ketiga.


Dua lagi defendan iaitu keempat dan kelima ialah Pegawai Perhubungan Awam Syarikat Rakaman FMC Music, Sam Musyadzafar, 43, dan jurusolek artis bebas, Razidah Ahmad, 42.




  



Dalam saman tersebut, Siti Nordiana telah menuntut penerbitan permohonan maaf menerusi siaran akhbar, Instagram dan Facebook live serta RM500,000 daripada setiap defendan.


Selain itu, terdapat juga tiga lagi tuntutan iaitu ganti rugi teruk, ganti rugi teladan dan ganti rugi khas yang akan dinilai serta ditentukan oleh pihak mahkamah.




  



Untuk rekod, kontroversi tercetus selepas penyanyi Lan Solo dan Syura membuat pendedahan mengejutkan berkaitan konflik yang berlaku antara mereka dengan Siti Nordiana menerusi sesi Instagram live pada 20 Julai 2021.-CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2023 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang kata kena santau tu betul ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 12:42 PM | Show all posts
alaaa....nape tetiba setel maaf jeeee
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 12:52 PM | Show all posts
gitu je.. kalau berbaik mesti tak sama mcm dulu dah. mesti ada titik hitam dah antara mereka ni walau konon dah maafkan
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
""Katanya, permohonan maaf tersebut dibuat atas dasar persahabatan yang telah terjalin sebelum ini.""

dasar persahabatan? pergh mcm tu je..tgk muka senyum syura bini lan dgn lan kat atas  tu pn nampak mcm sesuatu je
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok iols tak expect akan berakhir dengan maaf je tapi bagus la. Merasa kena saman la tapi mujur takda kena bayar ganti rugi. Jangan membongak sangat lakibini karatz tu
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-12-2023 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaa patut bg lg 3 ekor tu bankrup
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Buang masa aciks porem sokong nana saman 5 ekor tu sudahnya bermaafan jurrrr
Berdegar2 nana marah sbb byk kontrak kena batal rugi byk

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2023 12:55 PM | Show all posts
so duit nana je la kuar ni..alahai gitu je
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 12:55 PM | Show all posts
i expect nana kena santau tu yang tiberrrr terima permohonan maf..gittuhhh
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala rugi la nana.ke betul yg kata kena buat org tu??
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 12:57 PM | Show all posts
kesian nana. takpa nana maafkan ja dan jangan rapat macam dulu lagi.
jauhkan diri dari 5 parasit tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak dah lah tu nana rujuk sebelum settlekan cara baik macam ni. Msti geng2 tu gi ngadap n cakap diorang memang dh tak mampu bayar kalau kena bayar. Kos peguam pun msti dh tak mampu jugak.

Kalau semua bnda nana dh pertimbangkan smoga semua amik iktibar.

Walaupun tak expect, tp still nana org yg "terjaga" dan mulia dgn jadinya benda gini...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Baiknya hati nana ..bahasa pun baik..org mcm ni lah yg hidup dia akan sentiasa rasa bahagia dlm khidupan.

Dah expect pun akan berakhir dgn bermaafan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
5 sekwn tu bawalah insaf...mengata hentam org..berani buat kat org mcm nana sbb nana tu baik.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
La maaf aje.Lepas tu apa perlunya Nana pun mintak maaf & group tu maafkan dia.Siapa yang perangai hantu?

Baik sangat Nana. Harap group ni at least kena la bayarkan cost + lawyer’s fee Nana
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2023 01:09 PM | Show all posts
Tak memasal je Nana kena bayar kos guaman smua tu bukan posen2.. huhu..
takpela.. kejadian ni.. and perbuatan nana maafkan dorang.. akan naikkan imej Nana jugak.. semoga dapat balik rezeki yang melimpah ruah.

Buat kawan2 lama tu.. entahla.. kalau aku.. walau kata dah bermaafan.. tapi hubungan tu takkan sama.. kita akan lebih berhati2 nak berkawan semula dengan dorang.. Dah terbukti kan sesedap mulot je mengata belakang kita.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sachacha at 5-12-2023 01:19 PM

Nana malas nak melayan peel org² bodoh pakej dengan hodoh tu lagi² si karat tu selalu menyindir di ig..
Janji nana job lebat ramai org sayang..
Moga nana dimurahkan rezeki berlipat ganda lagi..jalan terussss nana
Gituh ai mengefan ct nana..muah ciked
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
I pulak rasa nak nangis untuk nana ..semoga nana sentiasa diberikan rezeki berlipat kali ganda dari apa yg dia hilang
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 01:16 PM | Show all posts
turun naik mahkamah bukan mudah
mungkin Nana pun dh penat
move on jah, tak yah kwn rapat lagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

15-4-2024 05:00 AM GMT+8 , Processed in 0.391708 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list