CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 15801|Reply: 64

[Tempatan] Gudang diserbu, beribu alat mainan seks dirampas

  [Copy link]
Post time 2-12-2023 07:09 AM | Show all posts |Read mode
Edited by JoyahMengayah at 9-12-2023 02:50 AM

PETALING JAYA: Pihak berkuasa merampas 4,335 unit alat mainan seks bernilai RM122,000 dalam serbuan ke atas sebuah gudang di Sungai Buloh.


Setiausaha Bahagian Penguatkuasaan dan Kawalan Kementerian Dalam Negeri, Nik Yusaimi Yussof, berkata gudang itu dijadikan tempat penyimpanan dan pengedaran pelbagai barang, termasuk alat mainan seks yang diimport dari luar negara sejak tahun lalu.


“Alat permainan seks berkenaan diimport bagi memenuhi permintaan pelanggan dalam negara,” katanya menurut Harian Metro.


Beliau berkata alat mainan seks dilarang di negara ini kerana bertentangan moral dan budaya masyarakat Malaysia.


Katanya tindakan tegas akan diambil terhadap pihak didapati terbabit dengan elemen merosakkan moral dan menjejaskan keselamatan awam.


Beliau berkata, rampasan itu dilakukan mengikut Seksyen 7 (1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 serta Seksyen 292 (a) Kanun Keseksaan.


“Orang ramai diminta memberi kerjasama dengan menyalurkan maklumat berkaitan hasil penerbitan tidak diingini dengan menghubungi talian 03-80008000 /88893145.”

https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2023/12/01/rm122000-alat-mainan-seks-dirampas-dari-gudang/


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2023 10:45 AM | Show all posts
wow warna warni mcm blutut set untuk ponsel
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2023 11:26 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols konpius.. awat pelbagai bentuk? Dan awat poremer2 ni dok tepok2 tangan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 11:04 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 8-12-2023 11:03 PM
Iols konpius.. awat pelbagai bentuk? Dan awat poremer2 ni dok tepok2 tangan?

Kak tanye @ifanonline


Pakar sakit puan!
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
laqoyah replied at 8-12-2023 11:04 PM
Kak tanye @ifanonline



Ipan laki, mana tau menda2 mcm ni..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-12-2023 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa tu? 1st time iols tgk. Mcm termometer doktor check suhu pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
@green~tea mesti suka thread ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2023 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 8-12-2023 11:18 PM
@green~tea mesti suka thread ni

Wowwwww.. tak sangka ada kat malaysia darul hammas ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Aaa jangan tanya collection yg aku ada.. sbb itu hadiah2 yg kawan2 ofismet aku kasi tu byk dah expired.. jarang sangat pakai... so aku buang je mana yg dah rosak

Lebih focus tertumpu pada husband... Sbb  kontol husband ku dah cukup sedap dan menyenakkan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 9-12-2023 12:33 AM
Aaa jangan tanya collection yg aku ada.. sbb itu hadiah2 yg kawan2 ofismet aku kasi tu byk dah expir ...

X lama lg uncle stinger tu mesti masuk reply komen kak teh hijau
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 9-12-2023 12:37 AM
X lama lg uncle stinger tu mesti masuk reply komen kak teh hijau

Pakcik tua rogayah tu mmg rembes dgn jantan je.. dgn pompuan dia duk maki.. dia kemain terliur menjejes dekat ex husband i... dia ingatkan pakcik tu kaya, tp hakikat nya masih level exec walau dah 46 tahun...

Lupakan je la stingok pondan tua oi nak menggoda ex laki aku..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 02:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Watsons dulu ada jual kan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 8-12-2023 11:03 PM
Iols konpius.. awat pelbagai bentuk? Dan awat poremer2 ni dok tepok2 tangan?

Mainan dorang kot
Tetiba teringat kisah dildo meletop
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mainan kanak2 bwh usia 3 tahun je
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat Lazada shoppe bersepah knp x ambik tindakan?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2023 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tau pulak sex toys are illegal stuff.
Kat Shopee melambak ada.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
mawardia replied at 9-12-2023 07:24 AM
Tak tau pulak sex toys are illegal stuff.
Kat Shopee melambak ada.

Kat mesia mmg illegal.. sbb akta lucah tu..

Tapi ada jahh org juai.. dolu2 kat amcorp mall ada dijual.. luaran kedai baju.. dalaman, sapa yg tau bleh mintak katalog brg2 camni.. iols tau sbb acik tu sebelah kedai refleksologi.. acik refleksologi yg citer..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 9-12-2023 07:11 AM
Kat Lazada shoppe bersepah knp x ambik tindakan?

Kampeni mesia ka sumer tu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 9-12-2023 06:05 AM
Mainan dorang kot
Tetiba teringat kisah dildo meletop

Iols tak ingat pasai dildo meletup.. pengguna musti cedera..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 12:26 PM GMT+8 , Processed in 0.077104 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list