CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5969|Reply: 89

Lima Baju Aina Abdul Berharga RM400,000, Fabrik Busana Queen Of Gold Hanya Boleh Dibeli Dari Luar Negara

  [Copy link]
Post time 21-11-2023 11:00 AM | Show all posts |Read mode
Aina Abdul mendedahkan lima busana yang digayakan menerusi konsert di Axiata Arena, Bukit Jalil pada malam Sabtu lalu berjumlah RM400,000.


Selain gaun berwarna biru yang mengeluarkan asap, busana keempat rekaan Ezuwan Ismail berkonsepkan ‘Queen of Gold‘ turut menjadi perhatian yang berharga RM120,000.


Ezuwan berkata, gaun seberat 40 kilogram itu memakan masa selama dua minggu untuk disiapkan dan diperbuat daripada fabrik emas yang hanya boleh dibeli di luar negara.


Foto: mStar




“Fabrik emas ni memang tak dijual di sini (Malaysia). Nak tak nak, kena beli dekat luar negara termasuklah batu-batu yang memenuhi busana tersebut.


“Antara batu perhiasan yang digunakan ialah mutiara, berlian serta dihiasi manik dan labuci. Selepas ia siap, berat keseluruhan kostum tersebut dianggarkan mencecah sehingga 40 kilogram termasuk cape,” katanya kepada mStar.




  



Menurut Ezuwan lagi, pakaian itu dijahit sendiri menggunakan tangan dan seluruh permukaan fabrik dipenuhi batu-batu hiasan.


“Baju ini adalah jahitan tangan sepenuhnya seperti mana diminta oleh Aina sendiri. Ini bagi memastikan kualiti jahitan terjamin,."


Ezuwan yang turut menyaksikan persembahan Aina semasa konsert menzahirkan kepuasannya saat melihat penyanyi popular itu muncul di pentas bersama busana rekaannya.


  



“Satu kepuasan apabila pakaian yang dihasilkan selama dua minggu ini dilihat gah dipakai oleh Aina. Saya anggap ini satu penghormatan dapat bekerjasama dengan Aina dalam konsert meganya,” ujar Ezuwan.


Aina atau Nurul Aina Abdul Ghani, 30, sebelum ini mendedahkan selain busana, dia turut menggunakan tiga mikrofon sendiri yang berharga RM120,000.


  





  





Untuk rekod, Aina ketika A Night With Aina Abdul 3.0 pada Sabtu lalu berlangsung selama tiga jam dengan menyampaikan sebanyak 34 buah lagu. -CARI


Sumber: mStar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-11-2023 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
agak agak baju dia leh wat museum…..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
400 000 eh...
Boleh dapat sebuah rumah mewah...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Entahlah. Tak impressed pun dgn benda2 gini.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 11:13 AM | Show all posts
LadyCarefree replied at 21-11-2023 11:11 AM
Entahlah. Tak impressed pun dgn benda2 gini.

sama la
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Time kawin nanti pakaila takyah tempah lain....jgn membazir...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-11-2023 11:16 AM | Show all posts
cantik baju baju dia.nampak elegant.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 11:18 AM | Show all posts
fabrik luar negara katanya.....
vietnam ke china?
btw selain kreativiti fashion pelik2 sheols takde ke benda lain yg menarik dlm konsert tu yg boleh dihighlight kan...


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-11-2023 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream: fabrik luar negara katanya.... ...

Duk ulang2 bab pakaian pelik sajm..lagu sebijik pun aku tak kenal..
Baju 40kg?? Macam nipu jer.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 11:29 AM | Show all posts
selain baju dan vokal terpaling??? still nothing ye. pondan nation je yang kemaruk semua page, semua video artis lain nak komen yenna bedul number one...yihhh..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 11:48 AM | Show all posts
x rasa wow pun.

dia ni selain suara dan baju pelik2, apa lg boleh dibanggakan? soalan jujur.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 11:48 AM | Show all posts
x rasa wow pun.

dia ni selain suara dan baju pelik2, apa lg boleh dibanggakan? soalan jujur.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Harga baju aina lagi mahal dari rumah aku
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
hello? baju2 tu boleh trade in? jual prelove? ada resale value tak? Cumq pakai sekali seumur hidup?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan sheols pergi gym ke? awat body sheols gundu & nampak non-flattering bila pakai kostum tu semua
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni baru betul2 artis. Utamakan kepuasan diri lebih dari buat untung.tak pe lah tak ada kereta mewah rumah mewah janji diri tu puassss sgt dpt buat apa yg diri sendiri suka. Road to penyanyi no 1 negara!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-11-2023 12:17 PM | Show all posts
pulang modal ker tuh
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
heythere123 replied at 21-11-2023 12:02 PM
bukan sheols pergi gym ke? awat body sheols gundu & nampak non-flattering bila pakai kostum tu semua

baru nak komen benda sama...nmpk bagak dgn kostum liplap2 lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 12:19 PM | Show all posts
mcm membazir jek baju sampai harga itu...
berapa bayaran dia tuk konsert tu...?

manusia mmg pelik2...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 21-11-2023 12:18 PM
baru nak komen benda sama...nmpk bagak dgn kostum liplap2 lagi.

memang tak lawa kan body petak gitu dengan kostum yang seberat lori.

sherry al hadad yang lagi besar dari sheols pon boleh nampak flattering, tapi sheols gagal
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 11:47 AM GMT+8 , Processed in 0.073473 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list