CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4464|Reply: 6

Lisa Blackpink Suka Makan Telur Dadar, Permintaan Melonjak Naik

[Copy link]
Post time 21-11-2023 08:31 AM | Show all posts |Read mode
Selepas penyanyi Lisa Blackpink mendedahkan telur dadar yang dikenali sebagai khai jiao adalah makanan kegemarannya, permintaan terhadap menu itu melonjak naik.

Lisa berkongsi perkara itu menerusi sesi temu bual bersama Spotify baru-baru ini.




Kata Lisa, dia menyukai hidangan itu sejak kecil serta menyifatkan makanan tersebut enak walaupun ringkas.



Salah seorang peniaga di Thailand memberitahu hidangan itu mendapat permintaan tinggi daripada pelanggan selepas Lisa membuat pendedahan itu.



Malahan, peniaga tersebut terpaksa mengupah pembantu tambahan bagi memenuhi permintaan pelanggan.



Bersyukur dengan keadaan itu, dia turut menjemput Lisa untuk makan di restorannya.





Sumber: mStar




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-11-2023 12:07 PM | Show all posts
apa lah manusia ni, tak rasa kartun ke engkorang pun
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2023 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KikiHadid at 23-11-2023 03:40 PM

Hari tu lisa ni share psl somtam kemain kalut netizen thai cari smpi sold out somtam dkt kdi2..la ni dia sebut psl telur dadar pun sama msg2 nk menggelupur cari telur dadar..mcm x pernah mkn padahal makanan harian korg
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2023 04:19 PM | Show all posts
Thai style Omelette or Khai Jiao in 2 minutes

Ingredients:
3 eggs
1 tsp of fish sauce
1 tsp of chicken powder
1 spring onion
1 tbsp of organic water
1 tsp of lime juice

To garnish:
Chili oil
Spring onion

Steps:
* In a pan, heat the oil over medium-high heat.
* In a bowl, combine eggs, fish sauce, chicken powder, spring onion, organic water and lime juice.
* Check if the oil is lightly smoking. Then, pour the egg mixture into the oil and fry each side until golden for 1 minute.
* Once it is done, serve with steamed rice, chili oil and spring onion.


**credit ig @geniuseatss
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2023 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
sdapnya telur dadar mkn dgn tomyam
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2023 12:42 PM | Show all posts
Sedapnyaa telor dadar.. boleh pelbagaikan mcm2 cara.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-12-2023 10:32 PM | Show all posts
There are so many ways to make eggs.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 04:37 AM GMT+8 , Processed in 0.055684 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list