CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 17349|Reply: 279

[Tempatan] Mariyah Holding Hina Melayu sebagai Malas di TikTok dan FB. Mengaku dia Kemboja dan Rajin. Netizen Beretnik Melayu maafkan Demi Sesuap Nasi dari Tuan Kemboja.

  [Copy link]
Post time 18-11-2023 08:54 AM | Show all posts |Read mode
Edited by B40tastePosh at 18-11-2023 08:59 AM








Seorang usahawan wanita yang membuka butik pakaian telah berkongsi tentang kerajinan warga etnik Kemboja namun dalam masa yang sama menghina etnik Melayu dengan melabel sebagai pemalas di TikTok dan Facebook.

Netizen beretnik Melayu kelihatan amat marah dengan kelantangan usahawan itu semasa live di Facebook dan TikTok tetapi pada masa yang sama netizen yang beretnik Melayu berlapang dada dan memaafkan usahawan beretnik Kemboja itu seperti yang dianjurkan oleh Rasulullah.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-11-2023 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Mohon mendiang Pol Pot amik blk pelarian ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2023 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 18-11-2023 09:03 AM
Mohon mendiang Pol Pot amik blk pelarian ni

Bukan ke uols menyanjung tinggi Melayu Kemboja ke?

Hujung² Kemboja tak ngaku Melayu. Ape kes??
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat johor siap ada kawasan perumahan kemboja, pasar kain kemboja tapi dah lama tak pergi

Tapi memang laku keras ye baju2 kurung baju muslimah yg diorang jual kat sopi tuu, i kenal beberapa family kemboja sbb satu kelas/satu sekolah dulu

Yang kaya elok2 je perangai, yang semekin tu biasa la perangai budak kelas hujung
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2023 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by B40tastePosh at 18-11-2023 09:21 AM
miszclassique replied at 18-11-2023 09:14 AM
Kat johor siap ada kawasan perumahan kemboja, pasar kain kemboja  tapi dah lama tak pergi

Tapi ...


Kalau kat Sabak Bernam ramai Jawa je Jawa pun rajin.

Melayu memang kurang sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang le Kemboja rajin. Ko pun siap kena lari dari negara ko. Negara ko pun ada civil unrest. Malaysia mana ada gaduh2 ke hapa. Kerajaan bertukar2 pun takde gaduh pun. Who cares gitu.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-11-2023 09:22 AM | Show all posts
kelas gitu warga asing meniru pemikiran imam mahadir
maka kita hendaklah berhusnuzon
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 09:23 AM | Show all posts
marah2 syg gitu....marah anak sindir menantu konsepnya
xpelah serumpun juga keturunan bani Kentut-Ra
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-11-2023 09:24 AM | Show all posts
org2 pandai Polpot dah bunuh, dia tinggalkan yg bodo jer...ppuan nie salah sorang org bodo yg dia tinggalkan kot....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2023 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 18-11-2023 09:23 AM
marah2 syg gitu....marah anak sindir menantu konsepnya
xpelah serumpun juga keturunan bani Kentut-Ra ...



Hujung² Kemboja tak mengaku Melayu
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut masuk senarai boikot tak bisnes acik ni?
Alasan sebab beliau meniru perangai yahudi zionist yg menghina kaum di negara yg dia tumpang
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 09:58 AM | Show all posts
Nasib baik mokcik kemboja x cakap...manisfesto bukan kitab suci...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2023 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 18-11-2023 09:55 AM
Patut masuk senarai boikot tak bisnes acik ni?
Alasan sebab beliau meniru perangai yahudi zionist yg ...

Cuba tengok live dia kat TikTok sekarang...ramai je Melayu maafkan dan beli
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Merempat negara org mestilah kena rajin
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2023 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
ninja boy replied at 18-11-2023 10:00 AM
Merempat negara org mestilah kena rajin

Uols support la bisnes dia sikit
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 10:26 AM | Show all posts
aciik bingit...tak gemar aku.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-11-2023 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 18-11-2023 09:14 AM
Kat johor siap ada kawasan perumahan kemboja, pasar kain kemboja  tapi dah lama tak pergi

Tapi ...

sama mcm kat parit buntar...glamer hokay dikalangan penduduk situ pasar kemboja. iols masa kat usm selalu gak p riki2 tgk kawasan mmg meriahssss penuh dgn kain baju mcm2.
mmg penjual pun ummah sana kot sbb sepesen je pemakaian+percakapan
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 18-11-2023 09:55 AM
Patut masuk senarai boikot tak bisnes acik ni?
Alasan sebab beliau meniru perangai yahudi zionist yg ...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2023 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 18-11-2023 10:29 AM
sama mcm kat parit buntar...glamer hokay dikalangan penduduk situ pasar kemboja. iols masa kat usm ...

Pasar Melayu takde sebab Melayu pemalas
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 10:46 AM | Show all posts
ummah melayu terpaling boikot tamau boikot je acik kemboja ni??? yg ni kalau boikot beramai2 mmg 100% terus terjejas ekonomi dan kelansungan hidup acik kemboja tu. #justsaying

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

5-12-2023 08:33 PM GMT+8 , Processed in 0.149877 second(s), 52 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list