CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 41007|Reply: 198

Gambit hangeennn ngan bini Aziz M Osman......

  [Copy link]
Post time 1-2-2011 01:29 PM | Show all posts |Read mode
Isteri Aziz M.Osman Tidak Professional - Gambit

Gambit

PETALING JAYA: Pelakon Gambit Saifullah,26, kurang senang apabila dituduh besar kepala termasuk meletakkan harga tinggi iaitu sebanyak RM50,000 untuk membintangi filem Azura 2011 arahan Aziz M. Osman.

Sebaliknya pelakon itu mendakwa isteri pengarah tersebut iaitu Puteri Lily Lokman tidak bersikap profesional kerana gagal memberi sebut harga yang sebenar ketika menawarkan dia watak Zack untuk filem itu.

Kata Gambit, dia terkejut apabila perjanjian harga yang sepatutnya dianggap sulit, telah didedahkan kepada heroin filem tersebut iaitu Neelofa dan menganggap cara Lily bekerja adalah tidak matang.

"Saya tak mahu panjangkan isu ini dan dengan penjelasan yang diberi, saya harap semua pihak faham dengan kedudukan saya yang sebenar.

"Perbincangan dibuat antara Lily dan pengurus saya iaitu Nor pada 16 Januari lalu. Pada mulanya kami telah mencapai persetujuan apabila pihak Lily bersetuju dengan bayaran RM40,000 untuk saya membintangi filem itu.

“Kemudian tidak sampai satu jam selepas persetujuan itu, pihak Lily memaklumkan harga diturunkan kepada RM35,000.

"Lebih memeranjatkan pada keesokan harinya saya menerima panggilan telefon daripada Neelofa yang memujuk saya agar menerima tawaran RM35,000 itu. Saya tertanya-tanya mengapa Lily boleh mendedahkan bayaran berkenaan kepada pelakon lain?" soalnya ketika dihubungi mStar Online di sini, Isnin.

Tambah pelakon itu, dia menerima harga tersebut selepas Aziz menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) untuk mendapatkan persetujuan sama ada dia menerima ataupun menolak tawaran berkenaan.

Kata Gambit lagi, dia lebih kecewa apabila pengurusnya memberitahu, isteri Aziz sekali lagi bertindak tidak matang apabila terus menurunkan harga sebanyak RM5,000 lagi kepada RM30,000.

"Saya rasa diri dipersendakan apabila Lily bermain tarik tali tentang tawaran harga tersebut. Daripada RM40,000 menjadi RM35,000 dan akhirnya dia tawarkan saya RM30,000. Adakan ia satu cara yang profesional?

"Bayangkan, saya terpaksa membatalkan tawaran berlakon filem lain kerana filem Azura 2011 ini di mana ia membabitkan penggambaran di Paris dan London selama 10 hari dan beberapa minggu di sekitar Malaysia.

"Saya tahu Aziz merupakan seorang pengarah filem yang berpengalaman. Tetapi isterinya mungkin terlalu muda untuk menguruskan mengenai tawaran perjanjian harga,” katanya.

Dengan penjelasan yang diberikan ini, Gambit berharap tiada lagi kontroversi remeh yang boleh menjejaskan karier lakonannya kerana dia ingin memberi tumpuan dalam kerjaya seninya.

Azura 2011 merupakan kesinambungan filem Azura arahan Deddy M. Borhan yang diterbitkan pada tahun 1984 lakonan Jamal Abdillah sebagai Zack sementara Ogy Ahmad Daud sebagai Azura.

Akibat masalah yang timbul itu tempat Gambit dikatakan digantikan oleh pelakon baru Shahz Jaszle.





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-2-2011 01:47 PM | Show all posts
sesuai sgt hero dan heroin baru...

hero = shaz jazle xboifren finalis Dewi Remaja Anzalna Nasir
heroin = penah ade kes gado ngan Anzalna Nasir gak..

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 01:47 PM | Show all posts
huh tk sker gn dia nie...ckp cm bagus..poyo jerk..elok ler tuh amik pelakon lain
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-2-2011 01:49 PM | Show all posts
dua2 x suka.. baekk gambit o bini aziz... mmg x professional.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 01:49 PM | Show all posts
XProfesional n xmatang....muda sgt kot..kena blaja banyak lg..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 01:51 PM | Show all posts
haku xminat ngan gambit..
poyo jer..

tp cara Pn Lily pn mcm salah gak bg aku la
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-2-2011 01:54 PM | Show all posts
aku x bape minat kat gambit nih, tp kalu aku kat tempat dia memang hangin jgk satu badan. sepatutnya isu offer tu p&c coz selalunya akan ada written contract. bkn sesuka hati jek nak disclose kat sesape.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 01:55 PM | Show all posts
aku x bape minat kat gambit nih, tp kalu aku kat tempat dia memang hangin jgk satu badan. sepatutnya isu offer tu p&c coz selalunya akan ada written contract. bkn sesuka hati jek nak disclose kat sesape.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-2-2011 02:00 PM | Show all posts
wah,banyak jugak rm40k tu dapat....harap2 pecah panggung lah...kalau pecah punggung kot2 tak mampoo nak bayar
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 02:03 PM | Show all posts
sape lak lily ni??????? aziz pon satu kalao nk uruskan harge bg la org pro yg buat,. tau la liliy tu bini ko,. tpi kalao dh sengl,..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 02:15 PM | Show all posts
kan dh malu wahai puan lily oi... yg pg pukul canang tu naper?? apa daa tak profesoional... go gambit gooo.. i like ur style
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 02:17 PM | Show all posts
x professional isteri bang long ni.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-2-2011 02:21 PM | Show all posts
kan dh malu wahai puan lily oi... yg pg pukul canang tu naper?? apa daa tak profesoional... go gambi ...
ardilna30 Post at 1-2-2011 14:15



   dulu pernag bc kat satu benang yg kak lily ni QC.... x taw la betul ke idak......
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 03:07 PM | Show all posts
dedua tak profesional...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 03:08 PM | Show all posts
hah lily nih mmg nmpk beno tak pro nye....dah lah blagak sombong.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 03:09 PM | Show all posts
kt thread mane ntah... katanye si gambit ni stok2 pelakon yg tak desperate. bagus2...  jgn angguk aje. know ur rights la kan...

tp dari segi acting... aku rasa shahz jaszle nye lakonan lagi ada jiwa dari si gambit ni. tapi in term of loooooook... si gambit lagi rembess... hehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-2-2011 03:10 PM | Show all posts
Korang denghar jer laa nanti citer LILY tu...banyak citer wooo.!!!!..kesian aku nenghok Abang Ajis SEmang nih..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 03:13 PM | Show all posts
sian gambit.. dia nmpk hensem dlm  gmbr 2.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-2-2011 03:13 PM | Show all posts
Korang denghar jer laa nanti citer LILY tu...banyak citer wooo.!!!!..kesian aku nenghok Abang Ajis S ...
ALDRIN Post at 1-2-2011 15:10



   dah alang2 tu citer je la kat sini...
cer cite... cer cite...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-2-2011 03:14 PM | Show all posts
sian gambit.. dia nmpk hensem dlm  gmbr 2.
kbtop Post at 1-2-2011 15:13



   dia mcm EF gak.... cantikkk klu duk diam x bercakap... bile bukak je mulut hazaabbbb.....
mcm kayuuu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 06:47 AM GMT+8 , Processed in 0.077241 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list