CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 58446|Reply: 91

Heroin korea cantik + pndi berlakon drama pilihan korang (thn 2010)

[Copy link]
Post time 19-1-2011 09:01 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by dauswq at 19-1-2011 09:10


1. Choi Ji woo

Tak dinafikan choi ji woo antr aktress terbaik Korea pernah dihasilkan...Satu ketika, drama lakonan beliau - Winter Sonata & Beautiful Days melonjakkn nama aktress ini di persada Asia...Namun, aku minat sbb chemistry yg ditunjukkannya dlm Stairway In Heaven...rengek tangisan yg dihasilkn amat menjadi..mgkn sbb tu dia dinamakan Princess of Tears. Dan popularitinya masih lagik kekal, buktinya, billboard (dlm drama SG) masih menggunakan Choi Ji Woo sbg model...haha

  
2. Han Chae Young

Digelar Barbie Doll Korea kerana kecantikan wajahnya bak patung itu. Mgkn ada yg tidak kenal Han Chae Young, ttp dramanya - Sassy Girl Chun Yang meninggalkn kesan amt mendalam kpd penonton fanatik Korea....Dia sudah berkahwin, dan masih juga maintain populariti. Drama lakonannya yg terbaru adalah drama pendek bersama Kim Bum & Big Bang ....


3. Shin Min-ah

Diundi sbg aktress sbg paling popular pd tahun 2010 atas keberkesanan memainkan watak "guminho" dalam drama "My Girlfriend is Guminho", Shin-Min Ah berjaya meletakkan nama se-gah dengan aktress wanita yg lain. Aku tanye kwn Korea aku di US, diorg kenal benar min-ah wlpn diorg tak tgk drama korea..bayangkan! Aku start minat min-ah sejak "a Love to kill" lagi, tp media korea mase tu kurang memberikn limelight...Berjayakah Min-ah mengekalkan status plg popular di forum CARI pula??


4. Ha Ji won

Ha Ji Won klu digandingkn dgn sesiapa pun, pasti drama tersebut laris...Lakonan sbg tomboyish dlm drama barunya bersama Hyun Bin - Secret Garden, sedikit sebanyak meninggalkn kesan romantik yg mendalam di dlm minda fans K-drama...Wajah "cute"nya masih menjadi idaman lelaki2 di luar sana!

  
5. Yoo Eun Hye

Yoo Eun Hye, spt juga Ha Ji Won, mempunyai "aura" tersendirik yg menaikkn populariti drama yg dilakonkan bersama psgn masing2....Yoo Eun Hye mula mengecapi populariti ngan debut drama - Princess Hour... Kemudian, dia menyamar sbg "lelaki" dlm drama - Coffee Prince...2 drama tersebut masih lagik disebut2 rakyat marhaen Korea dan fanatik di luar sana..
Baru-baru ini, Yoon Eun Hye mendapat peluang berlakon bersama Park Yoon Ha, ttp dibatalkan kerana Park Yoon Ha membunuh diri kemudiannya...hopefully she get another job!

   
6. Park Min Young

Sesiapa tak kenal Park Min Young, klu bukan drama yg dilakonkannya dlm "Sungkyunkwan Scandal"....Dia masih muda lagik untuk diiktiraf sbg best actress, ttp dia berjaya meletakkan namanya sebaris dengan aktress-aktress korea yg popular tahun lepas atas kehebatannya memainkn watak pompuan yg menyamar sbg "Sungkyunkwan Scholar" wlpn penglibatan wanita dlm pentadbiran ditentang keras oleh Confucian pd masa itu! She is the most promising actress of 2010

   
7. Song Hye Gyo

Song Hye Gyo dinamakan antra aktress korea terbaik di samping Choi Ji Woo 5-6 tahun lepas.....Jika Choi Ji Woo popular ngan 3 dramanya - STH, BD & WS, Song Hye Gyo pula popular ngan dramanya - Full House, All In & Autumn In My Heart...Bukan sahaja popular & terbaik dr segi lakonan, ttp wajah cantiknya sering dijadikan sandaran dlm pelbagai aktiviti komersial di Korea....Song Hye Gyo diletakkan sbg aktress ke-18 tercantik di dunia dlm senarai dikeluarkn oleh TC Chandler! Dia byk menumpukan aktiviti seninya dlm bidang perfileman dan komersial, jadi namanya kurang disebut-sebut tahun lepas kecuali hubungannya dengan Hyun Bin!

     
8. Koo Hye Sun

Koo Hye Sun tidak berlakon dlm drama pd tahun lepas, namun namanya masih meniti di bibir fanatik K-drama disebabkan "chemistry" yg kuat ditunjukkn bersama Lee Min Ho dlm Boy Over Flower....Dia mula menunjukkan bakatnya sbg pengarah drama dan menumpukan kerja-kerja di belakang takbir pd tahun lepas! Drama terbarunya adalah bersama pelakon Taiwan, Wu Zhun - Absolute Boyfriend diadaptasikn dr drama popular Japan.


9. Park Shin Hye

Tidak banyak boleh dikatakan mengenai Park Shin Hye, ttp hasil kerjanya bersama Jang Geun Suk mendapat perhatian di kalangan penonton K-drama di Japan....Drama-drama lakonannya mungkin agak kurang laku, tetapi dia banyak melibatkan diri dlm aktiviti komersial...Wlpn masih muda remaja, Park Shin Hye tidak pernah lagi mengecewakan fanatik K-drama, dan masih meletakkan namanya sebaris dgn pelakon otai sekarang! Drama terbarunya adalah bersama pelakon Taiwan juga, diadaptasi dr anime "Hayate No Gotoku"

  
10. Moon Geun Yong

Sebut saja Mae Ri, sapa tak kenal watak "cutie-mutie"nya dlm drama terbaru - Mary Stayed All Night...Bagi aku, dia mmg pelakon yg sgt comel, dan kelihatan "inesen" kerana watak yg dibawanya...Dia telah melakonkan 2 drama tahun lepas, Cinderella Sister & Mary Stayed All Night, masing2 bersama hero muda....


11. Han Ga In

Han Ga In masih diundi sbg aktress tercantik di rantau Korea di samping Kim Tae Hee & Song Hye Gyo....Namun watak yg dibawa dlm dramanya sblm ini tidak ckp untuk menggelarknnya sbg pelakon terbaik...Taun lepas dia berlakon dlm drama Bad Guy di samping Kim Nam Gil setelah 3 tahun berehat....Aku masih lagik merindui wataknya dlm Witch Yoo Hye & Super Rookie!



12. Kim Tae Hee

Korea masih menyimpan khazanah yg berharga iaitu Kim Tae Hee disamping Song Hye Gyo dan Jun Ji Hyun...Bukan sahaja memiliki wajah yg cantik, bahkan lakonannya amat berkesan terutama drama IRIS, STH dan Love In Harvard...Aku tekad nak tonton drama terbarunya bersama Song Seung Hun - My Princess dijangka akn meletup spt Secret Garden....


13. Son Ye Jin

Son Ye Jin bnyk menunjukkn kualiti lakonannya dlm bidang perfileman, manakala dramanya kurang mendapat sambutan....Lakonannya bersama Lee Min Ho - Personal Taste pada taun lepas agak kurang menyerlah, namun terpulang kepada penaksiran individu masing2...


14. Kim So Yeon

Kim So Yeon mula mengecapi populariti slps lakonannya sbg agen perisik North Korea dlm IRIS berjaya membuka mata
pengarah/produser untuk meletakkannya sbg pelakon utama..drama2 lakonannya pada taun lepas ialah Dr. Champ & Prosecutor Princess


15. Han Hyo Joo

Han Hyo Joo agak menyerlah pd taun lepas kerana membwkn watak sbg gundik dlm drama Dong Yi..Namun, aku lebih suka lakonannya dlm Brilliant Legacy...


P/s: nama2 yg aku tak sebut mgkn tak berapa popular pd tahun lepas atau terlalu kertu dlm pndgnku. Cth: Lee Da Hee, Jung So Min, Go Hyun Jung & bbrp nama lain yg tdk diletak

slmt mengundi aktress terbaik korang tahun 2010
Multiple Polls: ( Max 3 choices ), Total 225 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-1-2011 09:15 AM | Show all posts
fav aku sentiasa ~ Ha Ji Wo
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2011 09:17 AM | Show all posts
fav aku sentiasa ~ Ha Ji Wo
limau Post at 19-1-2011 09:15


dh start tgk ker?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 09:20 AM | Show all posts
ak pon undi ha ji won gk
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 09:23 AM | Show all posts
dh start tgk ker?
dauswq Post at 19-1-2011 09:17



    belum laa.. tp aku mmg suker dia sejak Memories In bali
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 09:25 AM | Show all posts
ak undi hye gyo, ye jin ngan hyo joo...lakonan mmg mntap..disebbkn tiga je ley undi ak nk tmbh 1 lagi...choi ji woo...lakonan dorg 4 ni mmg mntap sgt..bab sedih tu mmg touching sgt2...

winter sonata,autumn,brilliant lgcy &summer scent...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-1-2011 09:25 AM | Show all posts
7. Song Hye Gyo..haruslah dia nie..comel gtu...FULL HOUSE forever..tgk 10x pun xbosan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 09:25 AM | Show all posts
aku ske Moon Geun Yong........
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-1-2011 09:31 AM | Show all posts
tak baper nk igt nama2 derang ni..tapi kalu tgk muka igt lah....hehehehhe....suka tgk citer korea..p tu lah berebut x dan memalam balik kjer bz sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 09:43 AM | Show all posts
Post Last Edit by skymania at 19-1-2011 09:53

aku vote..ga in..geun yong ngan hyoo joo..

nih based drama yg aku tgk 2010..

aku paling sker hyo joo dlm dong yi!!~ superb brilliant!!~
kalu ga in plak..masih teringat2 die dlm bad guy..
geung yong plak..opkos marr me marry..dah die sngt hebat..dr watak seorng yg dingin ke happy go lucky...cinderrella sister to marry me mary..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 09:51 AM | Show all posts
sky...

Han Ga In mana ada berlakon dlm Bad Love...tapi Bad Guy...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 09:53 AM | Show all posts
sky...

Han Ga In mana ada berlakon dlm Bad Love...tapi Bad Guy...
isabel Post at 19-1-2011 09:51


ahahahaha...bad guy..salah... yg hampeh hero mati last skali..saiko oocaayy!!~

jap pi edit.. bad love tuh yg queen seon dok tuh..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2011 09:55 AM | Show all posts
Reply 12# skymania

lee yo won...

ala sky kau lupa ker dulu
aku gigih suruh tgk drama tu...
smpi tersasul kau yek
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 09:59 AM | Show all posts
Hoi TT maner heroin sassy girl....


makwe rain...

motip xmasuk carta :@
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2011 10:03 AM | Show all posts
Reply 14# teky

Jun Ji Hyun bkn nafi ker kapel ngan Rain?

Ju Ji Hyun tak berlakon drama yek thn lepas
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 10:06 AM | Show all posts
Reply 15# dauswq


    Aku xpeduli nak jugak............:@
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-1-2011 10:07 AM | Show all posts
Reply 16# teky

bnykler kau....
sila buat senarai sendirik!:@
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 10:11 AM | Show all posts
Reply  teky

bnykler kau....
sila buat senarai sendirik!
dauswq Post at 19-1-2011 10:07



    daus dah vote tu , bagilah kredittt
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2011 10:12 AM | Show all posts
Reply 18# limau

mintak kt kaka bel
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 10:16 AM | Show all posts
Reply 17# dauswq


    aku boikot thread neh...................
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 03:30 AM GMT+8 , Processed in 0.102805 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list