CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1658|Reply: 18

Impian T.O.P Ke Bulan Tinggal Mimpi, Roket Spacex Milik Elon Musk Belum Siap

[Copy link]
Post time 3-10-2023 11:19 AM | Show all posts |Read mode
Penyanyi, T.O.P terpaksa menangguhkan hasrat menyertai misi ke bulan dijadualkan berlangsung tahun ini.


Penangguhan tersebut dibuat susulan kapal angkasa yang sepatutnya membawa mereka ke bulan masih belum disiapkan.






Profesor dari Universiti Kyunghee iaitu Kim Sung Soo turut menjangkakan misi diberi nama Dear Moon itu berkemungkinan tidak boleh dilaksanakan dalam masa terdekat.


"Kami telah melengkapkan kontrak dengan usahawan dari Jepun untuk memiliki roket yang diberi nama Starship.


"Mengikut perancangan awal, kami sepatutnya sudah berada di bulan tapi pembinaan Starship oleh syarikat SpaceX tergendala.


"Misi tersebut tidak akan diteruskan dalam tahun ini dan mungkin juga tidak dalam masa beberapa tahun akan datang," jelasnya dalam satu kenyataan.


Dear Moon merupakan satu misi yang direncanakan oleh seorang jutawan dari Jepun bernama Yusaku Maezawa untuk membawa lapan orang berpengaruh dari seluruh dunia mengelilingi bulan selama enam hari.


T.O.P yang juga merupakan bekas anggota kumpulan kpop Big Bang adalah salah seorang terlibat dalam misi berkenaan.


Rancangan tersebut diumumkan Disember tahun lalu dan turut mendapat kerjasama syarikat SpaceX milik usahawan terkenal Elon Musk.




Sumber: mStar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2023 11:42 AM | Show all posts
percaya lagi dgan mas elon tah ye tah tak nk pegi ke bulan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2023 11:47 AM | Show all posts
nasib malang nant jd mcm jutawan yg mati dalam kapal selam expedisi titanic tuh
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2023 12:02 PM | Show all posts
Patut la TOP boleh amik projek siri SG season 2 heheh tibah
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2023 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertabahlah bam top. Mas Elon tu mmg camtu. Citer nak havoc
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
mcm mana la top ni boleh terjebak dgn projek ni eh
mcm kelakau pn ada
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-10-2023 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
TOP pergi la buat lagu ker... sayang bakat ada daripada tunggu bulan tu entah jadi ker tak
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2023 11:54 PM | Show all posts
Edited by exad at 27-10-2023 02:57 PM

I guess you're putting your trust inMr. Elon again, whether you want to journey to the moon or not.




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2023 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
I.K.A888990 replied at 4-10-2023 09:28 AM
mcm mana la top ni boleh terjebak dgn projek ni eh
mcm kelakau pn ada

Youu hahagagagagaga tersedak saliva i baca komen ni


Tp tulah cemana lah bole tetibe dia terjebak nak ke bulan lak. Random sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2023 03:32 PM | Show all posts
high  ambition fuhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2023 04:56 AM From the mobile phone | Show all posts
buat lafu baru... moon cancelled
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2023 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Pergi la main movie lagi TOP ooi
aku suka sungguh karektor n personality dia dlm movie2.
Amik la lagi watak mcm dlm movie Commitment tu.
Entah dh berapa ratus kali aku katam movie tu
peel dunia nyata aku tak minat
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2023 09:24 PM | Show all posts
Dari dulu lg dgr retis bakal beroket. Justin bieber , lady gaga , lance bass etc . Tp ada ke yg dh lepas ek?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2023 02:05 AM | Show all posts
Elon is so narcissistic.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2023 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
I.K.A888990 replied at 4-10-2023 09:28 AM
mcm mana la top ni boleh terjebak dgn projek ni eh
mcm kelakau pn ada

Jutawan Jepun yg ajak dia. Tatau la kot jutawan tu sponsor ke hapa. Sbb mhl wo fees dia
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2023 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 28-10-2023 08:49 AM
Pergi la main movie lagi TOP ooi
aku suka sungguh karektor n personality dia dlm movie2.
Amik la lag ...

Nmpk tough kan dan berkarisma wataknya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-11-2023 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpala Top, fokus je kr bisnes wine ko tu. Mesti byk untung
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2023 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Yoonggi replied at 1-11-2023 01:51 PM
Jutawan Jepun yg ajak dia. Tatau la kot jutawan tu sponsor ke hapa. Sbb mhl wo fees dia

Jutawan jepun tu katanya kawan baik top kan? Sama2 minat art juga. Crew misi dear moon ni majoriti org yg terlibat dlm bidang seni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2023 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Si telon ni mcm scammer lak dah. Baru ni isu dia kata suppy tenet kat gaza tu pun katanye x betul.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 10:25 AM GMT+8 , Processed in 0.202016 second(s), 52 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list