CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6764|Reply: 26

CKD MOTO 4 INLINE

[Copy link]
Post time 5-1-2011 05:54 PM | Show all posts |Read mode
Kali terahir moto engine 4 inline di CKDkan adalah ZXR250, lepas tu dah tak der....kenapa yek?
Apakah moto engine 4 inline >600cc yang sesuai di CKDkan di Malaysia sekarang?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-1-2011 09:59 AM | Show all posts
tunggu KTM nk buat CKD.. tak silap launch hujung jan ni.. wallahualam...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 04:26 PM | Show all posts
ryuk, yg KTM tu 125cc punya model kan? ke yg D690 pun nak CKD sama?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 05:09 PM | Show all posts
ryuk, yg KTM tu 125cc punya model kan? ke yg D690 pun nak CKD sama?
nik2121 Post at 6-1-2011 16:26


kalau tak salah pendengaran aku... Duke 690 tu pun nak CKD... kalau tak salah la...
nanti kalo jumpa owner dia aku tanya lagi.. (psssttt... salah sorang owner pyoorcycle tu jiran aku...)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2011 12:32 AM | Show all posts
kalau tak salah pendengaran aku... Duke 690 tu pun nak CKD... kalau tak salah la...
nanti kalo ...
ryo_takahashi1 Post at 6-1-2011 17:09



    Duke guna V-twin kan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 09:57 AM | Show all posts
Reply 5# biscuit_merie


    single cylinder 4 stroke...
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 10-1-2011 10:18 PM | Show all posts
Reply  biscuit_merie


    single cylinder 4 stroke...
ryo_takahashi1 Post at 8-1-2011 09:57



    4 inline tak der ker nak di CKD kan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2011 01:27 AM | Show all posts
4 inline bunyi sedap...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-1-2011 09:14 AM | Show all posts
4 inline bunyi sedap...
RizalRE Post at 11-1-2011 01:27



bunyi begitu subjektif. ada yg teruja dgn bunyi dry clutch.. ada yg syahdu dgn bunyi vtwin... ada gak yg inzal dgn bunyi ekjos LC yg mod kawkaw punya...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2011 09:36 AM | Show all posts
bunyi begitu subjektif. ada yg teruja dgn bunyi dry clutch.. ada yg syahdu dgn bunyi vtwin...  ...
ryo_takahashi1 Post at 11-1-2011 09:14


dgr dek medang... mau majuk
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2011 09:39 AM | Show all posts
dgr dek medang... mau majuk
RizalRE Post at 11-1-2011 09:36


err... errrr.... ampun medangggg... ampunnnnn....
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2011 04:16 PM | Show all posts
Duke sebelum ni pun CKD jugak.. kenapa sekarang baru kecoh KTM CKD. Mofaz pasang. Pasang tayar je dapat status CKD.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2011 06:00 PM | Show all posts
Duke sebelum ni pun CKD jugak.. kenapa sekarang baru kecoh KTM CKD. Mofaz pasang. Pasang tayar je da ...
Kilokahn Post at 18-1-2011 16:16


kena jolok maaaaaaaaa.... dapat status CKD buleh letak rege lagi murah... bagus gak...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 09:11 AM | Show all posts
Date: 19 Jan 2011 (Wednesday)
Location: Elite Speedway Track
Time : 10:00am - 05.00pm

Program:
- Registration and sign up - 10.00am
- KTM racer show - 10.30am
- Demo side - 11.00am
- Lunch Break - 12.30pm
- Demo ride - 1.30pm
- 690 Duke challenge - 3.30pm
- Gift giving for 690 Duke challenge - 4.30pm
- Ending - 5.00pm

Info: Kapar Motor
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 09:11 AM | Show all posts
Post Last Edit by tuah_r at 19-1-2011 09:12

SUMBER BERITA HARIAN 17 JAN 2011
http://www.bharian.com.my/bharia ... enalDukeCKD/Article

Model 690, 690R dapat sambutan peminat supermoto

KTM Malaysia, pengedar motosikal Kraftfahrzeuge Trunkenpolz Mattighofen atau lebih popular dengan nama KTM di negara ini, akan melancarkan model berkuasa tinggi Duke 690 dan Duke 690R pemasangan tempatan (CKD) susulan peningkatan populariti jenama motosikal Austria itu di kalangan peminat motosikal tempatan.

Sumber industri berkata, motosikal berkuasa tinggi dalam kategori Supermoto atau gabungan antara model motosikal jalan raya dan ‘motorcross’ itu akan dijual pada harga atas jalan RM44,800 seunit bagi Duke 690 dan RM48,915 bagi Duke 690R.
Harga itu masing-masing adalah 18.6 peratus atau RM10,272 dan 17.3 peratus atau RM10,262 daripada harga model diimport sepenuhnya (CBU) iaitu RM48,915 seunit bagi Duke 690 dan RM59,177 bagi Duke 690R.

“Supermoto berkuasa tinggi kini semakin mendapat tempat di kalangan peminat motosikal di negara ini, sekali gus membuka peluang kepada KTM Malaysia untuk mengembangkan lagi operasinya menerusi pengenalan beberapa model CBU.

“Buat permulaan model CKD Duke 690 dan Duke 690R diperkenalkan esok, sebelum model Duke 200 pada harga antara RM15,000 hingga RM18,000 seunit dijangka dilancarkan menjelang hujung tahun ini atau awal tahun depan,” katanya ketika dihubungi kelmarin.

Tinjauan Berita Harian di sebuah ejen jualan terlarisnya iaitu Welly World Cycle Sdn Bhd di Sungai Buloh, Selangor, mendapati tempahan bagi kedua model itu sudah pun di buka sejak sebulan lalu.
Bayaran muka yang dikenakan adalah RM15,100 seunit bagi Duke 690 dan RM16,415 seunit bagi Duke 690R dengan kadar faedah pinjaman 4.8 peratus.

Seorang jurujual syarikat berkenaan berkata, jumlah tempahan setakat ini amat memberangsangkan memandangkan populariti penyertaan KTM dalam Moto GP, motorcross serta rali terkenal seperti Paris-Dakar.

Mengenai kegusaran pengguna berhubung kesukaran mendapatkan alat ganti khususnya motosikal keluaran Eropah di negara ini, katanya, perkara itu kini bukan lagi menjadi masalah utama khususnya bagi motosikal KTM.

“Selain ejen jualan di seluruh negara, KTM juga kini memiliki pusat servis dan alat ganti di beberapa bandar utama di Selangor, Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Terengganu dan Sarawak.

“Alat ganti KTM mudah didapati susulan sambutan memberangsangkan motosikal itu oleh pengguna di negara ini sejak 10 tahun lalu dan harganya juga amat berpatutan,” katanya.

Pada masa sama, jelasnya, motosikal KTM juga sudah terbukti dari segi kualiti dan ketahanan di litar lumba dan rali
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 09:13 AM | Show all posts

690 rasanya



200 cc (model asal 125)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-1-2011 06:50 PM | Show all posts
SUMBER BERITA HARIAN 17 JAN 2011


Model 690, 690R dapat sambutan peminat supermoto

KTM Mal ...
tuah_r Post at 19-1-2011 09:11



    Kraftfahrzeuge Trunkenpolz Mattighofen -apa maknanya nie?
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2011 02:38 AM | Show all posts
Reply 17# biscuit_merie


Motor vehicles Trunkenpolz Mattighofen.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2011 04:07 PM | Show all posts
dgr dek medang... mau majuk
RizalRE Post at 11-1-2011 09:36 AM


aku dah menjauhkan diri dgn bunyian2 sebegitu rope.....ekzos aku skang senyap shahdu je.....almaklumlah....dah psg balik Eksoz Ori..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2011 12:41 AM | Show all posts
aku dah menjauhkan diri dgn bunyian2 sebegitu rope.....ekzos aku skang senyap shahdu j ...
medangmru Post at 20-1-2011 16:07


nasib baik...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 07:03 AM GMT+8 , Processed in 0.503995 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list