CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 37644|Reply: 585

Ganggu Dan Kahwin Tanpa Izin- Bakal Disaman Sebab Hina Mahkamah, Ira Kazar Tetap Tenang Tengok Netflix

  [Copy link]
Post time 16-1-2023 03:12 PM | Show all posts |Read mode
Peguam Puteri Sarah Liyana iaitu Datuk Akberdin Abdul Kader memaklumkan anak guamnya itu akan meneruskan saman injuksi terhadap keluarga Kazar Saisi kerana didakwa telah melanggar perintah mahkamah.


Menurut Akberdin, Ira Kazar dan keluarganya melanggar perintah injuksi apabila memuat naik kenyataan berkaitan Puteri Sarah di media sosial selepas perintah itu dikeluarkan.


Foto: mStar




"Kami akan mulakan prosiding menghina mahkamah terhadap Ira Kazar, ayahnya dan kakaknya kerana terang-terangan telah melanggari perintah mahkamah yang dikeluarkan oleh mahkamah sivil tempoh hari.


"erintah injunksi itu memang kekal sehingga sekarang tapi jelas sekali mereka sudah melanggar perintah berkenaan," katanya kepada mStar.


Pihak Akberdin juga sudah menghantar surat amaran kepada keluarga Kazar, namun mereka sekali lagi melanggar dan menganggu defendan.


Lebih berani lagi Ira dan Syamsul bernikah di luar negara tanpa mendapat persetujuan daripada mahkamah syariah di Malaysia.










"Kita akan tunjukkan jenis-jenis pelanggaran yang telah dilakukan. Sebelum ini memang mereka telah melanggar namun selepas diberi surat amaran, mereka tidak lagi melakukannya.


"Kali ini nampaknya memang pelanggaran yang paling dahsyat. Mereka sama sekali tidak boleh menganggu defendan sehingga kes mahkamah selesai.




Foto: IG




"Tapi mereka buat lagi dan terus ke luar negara bernikah tanpa mendapat izin mahkamah di sini (Malaysia). Jelas, perbuatan itu bercanggah dengan perintah injunksi," ujarnya.


Sementara itu melihat IG Storynya, isteri Syamsul Yusof itu memuat naik paparan skrin tengah chill je layan Netflix  -CARI




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-1-2023 03:14 PM | Show all posts
IK order pop corn sekali tak tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:17 PM | Show all posts
bahagia la ira jd taitai...sol xde layan neflix..sol balik..gelek..untung la..bahagia hidup ira..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Masyuk Dato Akberdin ni, banyak client dia dr artis sampai ke kenamaan. Mesti firm heols bagus handle cases.

Langkah yg bagus Sarah hire Dato Akberdin ni sebab kes sivil & kes shariah Sarah dua2 Dato Akberdin yg handle. Sama macam ex husband Emilia si Faisal sofa merah tu.

Senang kerja. Pakai satu lawyer, xpayah nak asing2 kes pakai lawyer atau firm lain2.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:19 PM | Show all posts
fuhhh PS bagi cukup2 ni ...kasi muflis dorg ank beranak
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2: Masyuk Dato Akberdin ni, banya ...


Pakai satu lawyer maksudnya? Lawyer dalam legal firm sama pg mahkamah gaduh dengan lawyer legal firm sama ke?

Tak ke bermasam muka bila balik ofis nanti?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ira ni mmg goyang kaki jela... Nama dia je yg kuar sana sini.. Tp bayar2 saman sume tu pakai duit sol ma... Apa dia nak takut pun...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:24 PM | Show all posts
mmg la chill..bukan dia ada kerja pun. cita2 jd tai2 dh tercapai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-1-2023 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakasotong2 at 16-1-2023 03:31 PM
CiliPadiSedap replied at 16-1-2023 03:19 PM
Pakai satu lawyer maksudnya? Lawyer dalam legal firm sama pg mahkamah gaduh dengan lawyer legal fi ...


Kes di mahkamah sivil & kes di mahkamah syariah Sarah dua2 pakai lawyer yg sama. Kes gangguan Ira Kazar & family dan kes cerai Sarah pakai wakil peguam yg sama, Dato Akberdin.  
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Biadapnya penyondol ni...perangaiiii
Cool la kekonon tu
Patut la mak sol sol sol ckp pompuan kejam...memg patut kena laknat
Kesian sarah...4 tahun hadap pompuan rempit ni...aku yg baca ni pn menyirap je darah dgn perangai dorg sekeluarga..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Mau x senang hati tgk netflix
Lepas ni jd tai tai
Xde madu dh
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2 replied at 16-1-2023 03:28 PM
Kes sivil & kes syariah Sarah dua2 pakai lawyer yg sama. Kes gangguan Ira Kazar & family dan kes c ...

Oh faham2. Fikir lawyer sama tempat kerja fight each other dekat court. Dah macam beregu campuran pula.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:31 PM | Show all posts
primarikey replied at 16-1-2023 03:28 PM
Biadapnya penyondol ni...perangaiiii
Cool la kekonon tu
Patut la mak sol sol sol ckp pompuan kejam.. ...

i is terbayangkan muka dia tergelak sinis sambil membaca komen2 nurtizen....hati kering beb
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:31 PM | Show all posts
Lepas ni dia no. 1... No more Madu-Madu... Hajat dia kesampaian... Keje goyang jeee
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:34 PM | Show all posts
Iols nak tgk kesudahannya je kes injuksi ni.
Yg lain2 malas sgt iols nak komen.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:36 PM | Show all posts
Eleh, chill konon, padahal hidup tak tenang pun dok kena maki kiri kanan depan belakang..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-1-2023 03:41 PM | Show all posts
ig kakak dia pun dh lenyap...tengah goyah la tu...adan uke
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:41 PM | Show all posts
lamanya nak tunggu proceeding, kes jadi drag jika ada salah sorang tak bersetuju utk bercerai. case adik aku sekejapan je sebab dua - dua nak cerai.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes injuksi ni memang menarik sayangnya tak ramai perempuan terutama isteri nak fokus dan amik tau pasal ni sbb korang takmo masuk melaka kononnya kena diam dan redho jelaa ye dak sambil lepaskan kemarahan kt anak2 dan menyalahkan diri sendiri.
Padahal dah ada undang2 utk pihak ketiga nih, cakna dan amik tau laa hak korang.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Chad replied at 16-1-2023 03:31 PM
Lepas ni dia no. 1... No more Madu-Madu... Hajat dia kesampaian... Keje goyang jeee

Tak tau berapa lama pegang title no1 tu. Harap tak lama
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 08:08 AM GMT+8 , Processed in 0.192774 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list