CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4867|Reply: 121

[Tempatan] Mereka bersalah hanya selepas dijatuhi hukuman' - Anwar

  [Copy link]
Post time 28-11-2022 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
PETALING JAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan, mana-mana individu hanya didapati bersalah apabila selesai dijatuhi hukuman.

Anwar yang juga Pengerusi Pakatan Harapan (PH), berkata demikian ketika ditanya berhubung desakan pelbagai pihak yang tidak mahu mana-mana pemimpin politik mempunyai kes mahkamah termasuk Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, dilantik dalam Kabinetnya.

Beliau bagaimanapun berkata, pihaknya akan mengambil kira pandangan semua pihak sebelum memutuskan mengenainya.

"Pandangan semua, kita ambil kira. Ia dalam perbincangan tetapi seperti mana yang kita tahu dari segi undang-undang hanya setelah ada hukuman (didapati bersalah).

"Yang lain itu kita akan beri pertimbangan," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Presiden PH, di sini.

Sebelum ini, pelbagai pihak termasuk badan bukan kerajaan (NGO) dan pemimpin politik tidak mahu mana-mana pemimpin yang mempunyai kes mahkamah dilantik dalam Kabinet.

Ia termasuk gesaan oleh Naib Presiden PKR, Nik Nazmi Nik Ahmad, yang mahu jemaah Menteri dilantik kelak bebas kes mahkamah.

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-11-2022 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:11 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Bau2 nak jahid lepas dr kes mahkamah ka ni bung nuar?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kemungkinan besar ada kluster mahkamah dlm kabinet Pak Non . Dulu, bukan main Pak Non berdegar2 kecoh2 pasal kluster mahkamah UMNO. Bila dah jadi PM dari hasilan jilat cirit, lain jadinya. Dasar….
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Solokkk at 28-11-2022 08:26 PM

Mohon panatik2 reformasi, tak type pjg2 untuk menjustifikasi akan statement Pak Non
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mojarean_X at 28-11-2022 08:19 PM

Brace for the impact, Zahid will be our new TPM

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 28-11-2022 08:17 PM
Brace for the impact, Zahid will be our new TPM

Who cares
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 08:20 PM | Show all posts

cilakak si ravi jugak jadi meme kat sini

waaaaaaaaaaaaaaaaarghkahkahkahkahkahkah


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:21 PM | Show all posts
Solokkk replied at 28-11-2022 08:16 PM
Mohon panatik2 reformasi, tak type pjg2 untuk menjustikasi akan statement Pak Non

nice outfit

waaaaaaaaaaaaaaaaarghkahkahkahkahkahkahkah


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
SonicSiLandak replied at 28-11-2022 08:20 PM
cilakak si ravi jugak jadi meme kat sini

waaaaaaaaaaaaaaaaarghkahkahkahkahkahkah

Legend pi mai pi mai tang tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
SonicSiLandak replied at 28-11-2022 08:21 PM
nice outfit

waaaaaaaaaaaaaaaaarghkahkahkahkahkahkahkah

And perut tak nampak buncit
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:22 PM | Show all posts
jadi tak salah la panggil kau bekas banduan rasuah dan liwat

dah mmg kau jatuh hukum khueeeeeeeeeeeeeeeeeeenzzzzzzst

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Indirectly heols pernah bersalah cuma disucikan
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
jalfa replied at 28-11-2022 08:26 PM
Indirectly heols pernah bersalah cuma disucikan

So, Pak Non pernah didapati bersalah oleh Mahkamah. Boleh panggil peli*at ke? Mohon panatik2 reformasi jgn kecam, tanya jer
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:37 PM | Show all posts


betullah tu, pi mai pi mai tang tu jugekkkkk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 08:38 PM | Show all posts
Solokkk replied at 28-11-2022 08:35 PM
So, Pak Non pernah didapati bersalah oleh Mahkamah. Boleh panggil peli*at ke? Mohon panatik2 refor ...

baru semalam ada forumer ungkit kisah silam video main dengan dalam gelap tu

dah ada yang sound kata jangan ungkit kisah silam

komen youtube pun sama

jangan fitnah.. kita tak ada di tempat kejadian

kemain lagi sayang dab menaruh harapan tinggi pada PM baru kesayangan diorang ni ye sol

ish ish ish


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Gitulah orang politik
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 28-11-2022 08:17 PM
Brace for the impact, Zahid will be our new TPM

Choyyyyyyyyy
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 02:57 PM GMT+8 , Processed in 0.271806 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list