CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: CARI-MRO

Shahrulezad Kata Buah Pinggang Merosot Akibat Ubat Kurus Tak Benar, Vital Organ Nad Zainal Tidak Terjejas

  [Copy link]
Post time 28-11-2022 12:25 PM | Show all posts
rasanya 2-3 hari lagi doktor akan sedarkan nad balik .. harap2 lah
kesian anak2

macam Mafarika tu
dah 1 bulan lebih kat Hospital Kajang
dia kuat
paru2 dia pun teruk jugak
nasib tak ditidurkan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 27-11-2022 01:07 PM
Kencing manis kalau tak jaga mmg akan kena buah pinggang. Last sekali serangan jantung. Tu yg org  ...

I join group diabetes.. problemnya ramai mampu pantang bersalin tp pantang mkn mknn diabetes ni pakat xnk.. sbb kena pantang mcm2 jenis mkn klu nk gula normal.. makcik2 i pon klu tgok i minum ais masa baby bawah setahun lg takut effect dr effect x kawal kencing manis..pastu acane nk bg kesedaran
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa gosip die dgn UIA i da ckp x minat dengan dia ni.. bila die kena sakit gini.. i ttp x rasa suka pon dia.. tp sebagai sesama umat.. i doakan dia dipermudahkan urusan & cepat sembuh..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 01:38 PM | Show all posts
Ada doc dah explain kenapa buah pinggang Nad terjejas. Sebab paru2 tmpt utk udara. Tapi Nad punya dah penuh darah. Jadi lepas sedut oxygen, carbon dioxide tak dpt dilepaskan, so kitaran tu dah ganggu organ dalaman Nad. Kidney yg kena dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols baca ingredients berryfull ni kemain lg buah2 dan tumbuhan2 berkhasiat.. Tp pelik lah kalo ada yg consume tu bole berak darah la... Sgt pelik kalo menda2 berasaskan tumbuhan bg effect mcm tu kt tubuh badan...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 28-11-2022 09:23 AM
Makanan mcm tu yg dia display sekian.kang betul hantar test...memcm yg mengancam....so telan je la ...

Kannn...takut kt label tulis lain, bhn sbnrnya lain....ujung2 byk gula ja... Kema berhati2 je lah... Nk selamat, jgn ambil jln mudah.. Buat exercise or jaga mkn...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Diorang kawan2 gak yg terpaling tahu mula2 sebarang kata buah pinggang affected.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 28-11-2022 09:23 AM
Makanan mcm tu yg dia display sekian.kang betul hantar test...memcm yg mengancam....so telan je la ...

Ye kot. Biasa tak bahaya. Cuma tak berkesan, overclaim produk je. Biasa yg turun pon sebab diet. So better diet sendiri ja.

Tengok kat tiktok CEO OF EXPOSE pon bagi tau yang produk berry ni memang under makanan tambahan je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
ekselen replied at 28-11-2022 03:30 PM
Kannn...takut kt label tulis lain, bhn sbnrnya lain....ujung2 byk gula ja... Kema berhati2 je lah. ...

Tak silap aritu produk aliff yg arwah wani jadi duta. Mula2 under makanan. Bila dah viral, tup2 kena banned sebab ada siburtamin. Tak tau fitnah ke betol. Tp lepas tu, produk tu yg hot dah takde permintaan. Ke kena banned ngan kkm x tau lah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
nad ni oxygen desaturate,than leads to organ failure, kidney.
dia ni asalnya tak sihat batuk2 teruk kot, tu yg lung takleh brrfungsi baik tu.

so, punca likely bukan supplement...
ok, dont quote me
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 10:14 AM | Show all posts
kalau dah badan weak pon xyah la hadap benda2 aneh tu
kurus sampai 10 kg 10 hari mmg mengundang nak jumpa tuhan cepat2

yg kurus slim dok telan kaw kaw nak sampai jadi benang ke apa baru puas hati
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 05:27 PM GMT+8 , Processed in 0.077311 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list