CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

PN Main Peranan Semak Dan Imbang Dalam Parlimen Malaysia-Muhyiddin Yassin

  [Copy link]
Post time 26-11-2022 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 25-11-2022 11:17 PM
Kaki pengkhianat boleh u turn sekelip mata especially jika post piyem mstlamat utamanya...like i s ...

Dia tak boleh tarik balik ke usul undi percaya dia tu


Lg 1 masa zaman PH perintah, PH tak kawal media mainstream. Baik sgt. Senang sgt media tabur fitnah masa tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 26-11-2022 09:28 AM
Dia tak boleh tarik balik ke usul undi percaya dia tu



He shud unless he is ready to take that risk of  being ousted.....kerana aku pasti while ramai yg mendokong hasrat agong utk ada kerajaan perpaduan...mereka do not necessarily agree to anuwar being their leader...sedangkheun they have their own calon of piyem.....

Bak slogan agong....yg menang tak menang semua.....dan yg kalah tak kalah semua...begitu juga atas dasar prinsip ini partai serta ahli parlimen boleh sebut tak semua saranan tuanku kami boleh ikut dan tuanku juga perlu beri kami this privilege...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 26-11-2022 12:31 AM
I think by now Abah Din tentu dah dpt baca bahawa nasib tidak menyebelahi dia untuk jadi PM walaupun ...

Redho redho jugak...peluang 19th december undi percaya masih ada....

Nothing is too late dlm politik.......pengalaman langkah sheraton banyak mengajarnya....that everything is possible
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 09:45 AM | Show all posts
haluz replied at 25-11-2022 07:54 PM
Bersatu berniat nk gantikan UMNO.. oh no no no..

Tu pun ramai penyokong BN yang undi PN tu tak reti nak sedar2.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
akies replied at 25-11-2022 10:29 PM
Dah berangan nak jd pm semula..last2 jd ketua pembangkang.
Jadilah

Pengkhianat penjahat selagi ada ruang utk mengkhianat...dia akan  cari segenap ruang utk lakukheun...beginning with this 19th december usul undi percaya didewan rakyat...

Tungguuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 09:49 AM | Show all posts
stingergrumpy replied at 25-11-2022 11:17 PM
Kaki pengkhianat boleh u turn sekelip mata especially jika post piyem mstlamat utamanya...like i s ...

Ini iols setuju dgn stinger.
Mesti ada usaha midin tu agar dia jadi piyem.
Kalau dah namanya pengkhianat susah nak insaf.
Tahap giler dia nak jadi PM sampai lobai2 pun boleh sujud kat dia.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Nnasda53 replied at 26-11-2022 09:45 AM
Tu pun ramai penyokong BN yang undi PN tu tak reti nak sedar2.

Apa pilihan yg rakyat ada? Beend memang reject..yg tinggal .antara PN dan Dap...

Ko ghaser?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 09:52 AM | Show all posts
stingergrumpy replied at 26-11-2022 09:50 AM
Apa pilihan yg rakyat ada? Beend memang reject..yg tinggal .antara PN dan Dap...

Ko ghaser?

Tu la pasalnya.
Penyokong BN pun dah beralih arah ke PN.
Depa rasa PN tu maksum.
Tapi tertipu betapa teruknya PN tu wujud dari sebuah pengkhianatan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akusukaq at 26-11-2022 10:15 AM

Usul undi percaya tak semesti nya diterima speaker kalu abg Non dah sah dilantek agung ikut perlembagaan. Tak perlu nak nak buang masa lagi. Final say ada lah dr agung...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 25-11-2022 07:12 PM
Mahiadin betul ke awak ni gunting dalam lipatan? Musuh dalam selimut?

Sebenarnya awak ni watak anta ...

Api dalam sekam
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Lambat bagi ucapan. Ikhlas tak tu?
Nak semak imbang ek....dulu kau PM tak bagi pun parlimen bukak....senang kau songlap duit buat belanja Pru.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan risau abah.. Berusaha lah memenangi hati tuntutan rakyat malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 26-11-2022 10:14 AM
Usul undi percaya tak semesti nya diterima speaker kalu abg Non dah sah dilantek agung ikut perlemba ...

So which means dlm period 5 tahun mendatang ini...usulan undi tidak percaya can never be tabled against anuwar under the pretext yg dia sah dilantik oleh  agong sbg piyem?

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 01:01 PM | Show all posts
Nnasda53 replied at 26-11-2022 01:49 AM
Ini iols setuju dgn stinger.
Mesti ada usaha midin tu agar dia jadi piyem.
Kalau dah namanya pengk ...

Tapi mmg tak sangka lah abahcow ni, dulu tgk muka dia ingatt mcm baik2 jugaklah, sebelum true colour dia terbaraiii semua, dasatttt sungguh dia punya hadapp nak jadi pm tu, gila sungguh tahap dah tak malu. Dari dlm ph tikam kiti kanan sbb nak jadi pm sampaiii skrg perangaiiii gila nak jd pm tak sudah2.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 26-11-2022 12:23 PM
So which means dlm period 5 tahun mendatang ini...usulan undi tidak percaya can never be tabled ag ...

Boleh berubah lg kalau ada pengkhinat votes against him/langkah hotel but so far dia dah ada 2/3 majority comprise Pakatan Harapan (PH), Barisan Nasional and GPS, with the support of Parti Warisan, Muda and Parti Bangsa Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
juboqhang replied at 26-11-2022 01:02 PM
Boleh berubah lg kalau ada pengkhinat votes against him/langkah hotel but so far dia dah ada 2/3 m ...

Sekarang ler 2/3.....line up kabinet belum diumum lagi......19th december belum tentu lagi nasib terutama jika speaker dewan rakyat gives green light utk usul percaya.....kheunz?



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 26-11-2022 09:38 AM
He shud unless he is ready to take that risk of  being ousted.....kerana aku pasti while ramai yg  ...

Bangnon tak buat home work ka nak open table undi percaya ni?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 26-11-2022 01:07 PM
Sekarang ler 2/3.....line up kabinet belum diumum lagi......19th december belum tentu lagi nasib t ...

Rumours.. 30% from Pakatan Harapan, Barisan Nasional (20% to 30%), with Sabah, Sarawak and other allies. Ministers around 20+ je tak macam si cirit punya.. terang2an cabinet nak tagih sokongan!

Deputy PM II ..Petra Jaya MP Datuk Seri Fadillah Yusof, who is Gabungan Parti Sarawak kata nya with Tok Mat.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 26-11-2022 01:15 PM
Bangnon tak buat home work ka nak open table undi percaya ni?

Seperti yg aku sebut  tak pernah seingat aku  dibuat pemimpin sebelum ini utk mengusulkheun undi percaya bagi diri sendiri didewan rakyat.....

Keghairahannya menjadi piyem after 24 long years of wait may just be shortlived come 19th december ini....

He is also giving the wrong signal that lantikheun dan endorsement dari agong dan klusters raja raja utk dia jadi piyem utk rakyat, seolah teda validity utk dia masih perlukheun endorsement dari ahli dewan yg composisinya skg dlm keadaan caca merba...

On this note...aku boleh nampak ketidakbijaksanaan bangnon...doing something that is redundant...when you already have the endorsement of agong..to be piyem to lead the nation...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
semak ada 2 makna
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 07:02 PM GMT+8 , Processed in 0.131633 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list