CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9021|Reply: 141

[Netflix 2022-2023] THE GLORY Part 1 & 2 - Song Hye Kyo, Lee Do Hyun, Lim Ji Yeon, Yeom Hye Ran, Park Sung Hoon, Jung Sung Il

  [Copy link]
Post time 6-11-2022 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 21-3-2023 10:50 PM


Profile
Drama: The Glory
Revised romanization: The Glory
Hangul: 더 글로리
Director: Ahn Gil-Ho
Writer: Kim Eun-Sook
Network: Netflix
Episodes: 8
Release Date:  [Part 1 - December 30, 2022]
[Part 2 - March 10, 2023]
Language: Korean
Country: South Korea
Genre: Thriller, Drama
Content Rating: 18+

It's a sad revenge story that begins with a high school student who dreamed of becoming an architect. However, she had to drop out of school after suffering from brutal school violence. Years later, the perpetrator gets married and has a kid. Once the kid is in elementary school, the former victim becomes their homeroom teacher and starts her thorough revenge towards the perpetrators and bystanders of her bullying days.

(Source: Soompi)

CAST
Song Hye-kyo as Moon Dong-eun
Jung Ji-so as young Moon Dong-eun
Lee Do-hyun as Ju Yeo-jeong
Lim Ji-yeon as Park Yeon-jin
Shin Ye-eun as young Park Yeo-jin
Yeom Hye-ran as Kang Hyeon-nam
Park Sung-hoon as Jeon Jae-joon
Song Byeong-geun as Jeon Jae-joon
Jung Sung-il as Ha Do-yeong
Cha Joo-young as Choi Hye-jeong
Song Ji-woo as young Choi Hye-jeong
Kim Hi-eora as Lee Sa-ra
Bae Kang-hee as young Lee Sa-ra
Kim Gun-woo as Son Myeong-oh
Seo Woo-hyuk young Son Myeong-oh


Source: Asianwiki, Mydramalist, Wikipedia

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-11-2022 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 10-12-2022 09:41 PM

OFFICIAL TEASER...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2022 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 26-2-2023 02:29 PM

OFFICIAL TRAILER PART 1...



OFFICIAL TRAILER PART 2...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2022 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 22-12-2022 09:40 PM

  
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2022 02:48 PM | Show all posts
citer ni ada 2 part kan?
TT x update apa2 ke?
Part 1 (8 episode) tayang 30 Dis...
Part 2 (lagi 8 episod) tayang Mac 2023...
i nak tgk berjayakah SHK mengubah persepsi org ramai yg cakap dia suka ambik watak sepesen je...
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2022 04:43 PM | Show all posts
Nampak lain SHK skrg...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-12-2022 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 22-12-2022 02:48 PM
citer ni ada 2 part kan?
TT x update apa2 ke?
Part 1 (8 episode) tayang 30 Dis...

Oh tq...
Iols baru check update...
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2022 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by xyla73 at 30-12-2022 10:02 PM

Done epi 1-3…
It may not be comfortable to some sebab ni citer pasal bullying…apa yg diorg buat kat Dong Eun memang langsung tak berperikemanusiaan…so iols give full support utk Dong Eun jlnkan misi balas dendam kat diorg tu…tapi iols paling geram kat cikgu dia…boleh dia marah & pukul Dong Eun sebab buat report yg dia kena buli…

good job to Jung Ji So who acts as the younger Dong Eun…baru je tgk dia dlm Curtain Call…tapi Shin Ye Eun as younger Yeon Jin iols tak boleh tgk dia jadi budak jahat sebab muka dia muka budak baik…lagi2 baru tgk dia dlm Revenge of Others as a protagonist…tapi Lim Ji Yeon as adult Yeon Jin sesuai sebab muka dia memang bitchy camtu…

SHK berjaya keluar drpd comfort zone dia…i hope next time dia pilih more challenging roles mcm ni…team produksi pun xde nak cantik2kan dia sgt…so penampilan sesuai dgn watak…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-12-2022 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Done part 1 8 episode…overall this is a drama with high production quality but so far the storyline is quite predictable…element of surprises tu tak cukup…tapi berjaya jugak buat iols binge watch 8 episod tanpa henti…so percubaan pertama Kim Eun Sook utk beralih genre blh dikatakan membuahkan hasil jugaklah…can’t wait for part 2…

Selain drpd KES, ini jugak percubaan pertama Song Hye Kyo utk bawak watak yg lain drpd yg dia biasa bawak…the way she carried the character boleh diterima tapi iols lagi impressed tgk the actress yg bawak watak her younger self (Jung Ji So)…after all the harder part is when they are younger…sejujurnya scene2 masa diorg kat high school tu is very hard to watch…

Walau apa pun, drama ni iols kategorikan as a premium drama, drama mahal yg iols rasa berbaloi utk ditgk melalui channel penstriman berbayar…
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2022 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasal Lee Do Hyun, iols rasa watak dia mcm nasi tambah je dlm citer ni…xtaulah kot part 2 nanti baru watak dia berkembang…iols prefer chemistry Dong Eun dgn laki Yeon Jin…nak je biar Dong Eun rampas laki Yeon Jin tapi so far kita blm tau lagi apa actual plan Dong Eun melibatkan dia selain drpd biar dia tau yg Ye Sol tu bukan anak dia…
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2022 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Since part 2 dijangka tayang Mac 2023, iols catit dulu point2 penting yg kena ingat sementara tunggu part 2 :
1) Apa yg jadi kat Myeong-o? Betul ke dia mati? Dong Eun ada suruh Hye Jeong report polis pasal kehilangan Myeong-o…
2) harap2 nothing bad happen to ahjumma yg jadi spy Dong Eun tu…as of part 1, Dong Eun dah buat persediaan utk hantar anak ahjumma tu, Sun Ah, utk belajar kat US…agreement antara Dong Eun & ahjumma tu - Dong Eun akan tolong dia bunuh her abusive husband & ahjumma kena tolong dia jlnkan misi balas dendam kat geng2 pembuli tu
3) Apa tindakan selanjutnya yg Jae Jun akan buat lepas dia tau Ye Sol tu anak dia? Iols rasa dia plan supaya Yeon Jin divorce dgn laki dia tapi Yeon Jin pulak sedar yg she loves her husband, so plan tu mcm takkan menjadi je…btw this is also first time iols tgk Park Sung Hoon bwk watak antagonist…
4) apa jadi kat mayat another girl yg kena buli tu? Masa Yeo Jeong bukak peti mayat dia, peti tu kosong…org lain yg tau psl kewujudan peti mayat tu ialah Myeong-o…
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2022 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 31-12-2022 01:58 PM
Since part 2 dijangka tayang Mac 2023, iols catit dulu point2 penting yg kena ingat sementara tunggu ...

tqvn.. mcm best citer ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2022 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 31-12-2022 01:31 PM
Done part 1 8 episode…overall this is a drama with high production quality but so far the storyline ...

Okay i pon baru habis 8 episode .. tak tak tahu pulak ada part 1 & 2 ..hope part 2 tidak mengecewakan .. overall love SHK role this time . Since her last drama tak berapa nak hit..

Hmm possible ke tak SHK end up the yj husband?
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2022 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sazzylicious replied at 31-12-2022 08:02 PM
Okay i pon baru habis 8 episode .. tak tak tahu pulak ada part 1 & 2 ..hope part 2 tidak mengecewa ...

Kan? Dong Eun punya chemistry dgn husband Yeon Jin tu lagi kuat drpd dgn Yeo Jeong…maybe sebab faktor usia…barulah sweet revenge, Yeon Jin punya trophy husband end up pilih musuh dia sendiri yg dia hina2 & buli zaman sekolah dulu…tapi since Lee Do Hyun tu male lead, so Dong Eun either end up dgn Yeo Jeong atau dia tak end up dgn sapa2…
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2022 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 31-12-2022 08:01 PM
tqvn.. mcm best citer ni

Best uols…tapi tulah, jenuh kena tunggu bulan mac baru ada sambungan…
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2023 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni mcm bagi mesej tak payahlah nak backup pembuli2 ni…cthnya bila ada news certain celebs terpalit dgn kes buli ni, adalah komen2 yg backup diorg cakap semua tu dah berlalu lah, maafkan jelah sebab masa diorg buat tu diorg masih muda etc. macam apa yg Hye Jeong cakap…that’s not the point…citer ni tunjuk dari perspektif mangsa…efek kat mangsa blh bikin trauma seumur hidup ok…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 1-1-2023 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama Studio Dragon memang tak pernah mengecewakan... writernim Kim Eun Sook...

Seriously best drama ni... iols suka watak Dong Eun... kalau drama2 buli ni iols suka bila victim balas dendam... rasa puas hati... bukan nak galakkan balas dendam tapi pembuli2 ni kena bagi punishment sikit... biar pembuli2 ni tau macam mana perasaan victim... e.g Dongeun... ingat dia boleh lupa ke apa jadi masa dia kena buli tu... walaupun dah berpuluh tahun... scar penuh satu badan... maybe ada victim macam ahjumma spy tu... nampak happy jer...

Tak sabar nak tunggu part 2...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-1-2023 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya ni 1st time iols tengok acting Park Sung Hoon... patutlah dia selalu jadi ML... he is a good actor... annoying betul tengok dia dalam ni...

Iols suka tengok Dong Eun face to face dengan pembuli2/classmates dia tu... baru diorang tau takut...

Ahjumma spy tu lawak betul... dia kalau watak kelakar memang lawak... cuma satu jer iols takut dia kantoi masa stalking tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-1-2023 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols speku soonhee tu sama ada yeongjin yang suruh ahjussi polis tu uruskan @ parents dia dah ambil...

Myeong-o pun jadi mangsa yeongjin jugak...

Iols curious dengan backstory Dr Joo tu... takkan dia just jadi accomplice dong eun jer... selain daripada trauma appa dia kena bunuh tu...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2023 03:40 AM | Show all posts
so , i tak tengok  citer ni sebab element sadistic tapi lakonan Song Hye Kyo okay tak?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2023 12:26 AM GMT+8 , Processed in 0.124224 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list