CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Tak boleh nak hadap menteri bodoh, team bebal, kementerian sengal' - Tular staff pejabat menteri luah rasa kiciwa di LinkedIn.Sanggup dihadap ke mahkamah

  [Copy link]
Post time 8-10-2022 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 8-10-2022 09:41 AM
ingat lagi sepet yg demo masa konvo
last2 kerja mana?
NGO je

Tu la. Patutnya merempan anonymous masuk porom ja. Linkedin sumore. Hapo.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-10-2022 09:24 AM
Dengan kata mudah.. sebenarnya kena politically correct and play your card well...  there are time ...

Aiol suka frasa politically correct and play your card well tu. Aiol ambik masa bertahun tahun tahun blaja menda ni sebab tak diajar di sekolah, tak juga diajar di U.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 8-10-2022 06:13 PM
Ya Allah. Cerita kelig tu tatau aiol nak kesian ka nak ketawa ka.


Hahahaha kitorg ketawa je masa tu.. tp masa tu CEO kitorg berjiwa rakyat... dato ceo gi ngadap vice president and president.. backing employee.. sbb mamat tu bagus je.. cuma sembang masa makan tak kena tempat

Aku sebenarnya jumpa dia kat ofis semalam.. tu yang teringat cerita ni hahahahahahah...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
matamata replied at 8-10-2022 05:12 PM
Pak Lah dah pesan.......
Akibatnya dia kena hina dulu... Jgn buat2 lupa pulak
Bill Gates pun dah be ...

Saya ingat ni. Dulu ramai perlekeh bila ada yang highlight kepentingan food self sufficiency. Dah terhantuk baru nak tengadah masing-masing.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-10-2022 05:56 PM
Anak 3 tahun??? Dah merokok?? Anak jiran stinger ke tu? Slalu sesat melepak umah stinger sbb mak s ...

News sana katanya mak tak dapat nak halang ketagihan anak nanti tantrum
Entah camne boleh biar anak dapat rokok in the first place
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 07:29 PM | Show all posts
shernazz replied at 8-10-2022 05:37 PM
Dolu sini satim diman..
Kroni2 je banyak dpt barang niaga mcm freezer..chiller..lot kedai dan mcm2 ...

Nanti klu uols jumpa Gobind Singh lagi send my regards to him yachhh, ckp dr peminat dia dr forum cari jgn lupa yach uold hehe
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Menteri2 hauk tu harga telur pun x mampu kawal ni kan pulak nak majukan pertanian


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-10-2022 10:28 AM
Hahahaha kitorg ketawa je masa tu.. tp masa tu CEO kitorg berjiwa rakyat... dato ceo gi ngadap vic ...

Dalam dunia korporat, mulot memang tableh cabul main lepas cakap iya. Aiol teringat ajaran somebody kat aiol yang bilang jangan sesekali percaya dengan orang yang tak reti kontrol diri minum sampai mabuk. Sebab bila dia dah mabuk confirm segala rahsia boleh terbukak termasuk rahsia peribodi, rahsia pasangan, rahsia company, etc. Logik juga. Sebab bila ai perati jantan betina pemabuk ni bila dah mabuk ya Allllaahhhhhh memang ahli neraka sangat hilang hensem hilang classy segala.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
orangbiasaje replied at 8-10-2022 11:48 AM
I follow LinkedIn budak ni. Bukan keluarga have-have. Keluarga petani jua. Rasanya dia byk terpendam ...

Harap adalah pihak swasta ke apa ke nak bekerjasama dgn budak ni utk membangunkan apa2 idea dr dia (if memang ada idea bernas lah hihi) .. Food Security ni memang priority laa ni.
Frust kot dia.. Tu yg tak sabar2 nak lepas geram.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini benang promote Pee Esh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 8-10-2022 08:07 PM
Dalam dunia korporat, mulot memang tableh cabul main lepas cakap iya. Aiol teringat ajaran somebod ...

Wuh.. baru tahu gitu rupa nya... iols ni bukan traders and marketers so takda pengalaman bergaul dgn orang2 kaki minum... habis2 minum kopi jah

Tp kat corporate mmg ramai depan lain belakang lain.. kalo sejenis tak buat keja takde substance tu mmg kejanya fitnah and kutuk orang je lah sbb nak kasi diri nampak wangi..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 08:35 PM | Show all posts
Pada hakikatnya apa yg aku nampak kalau mana2 menteri atau Perdana Menteri cuba atau jadi bijak especially yang cuba nak melebih2kan atau cuba nak naikkan taraf hidup rakyat dari bawah, maka tak lama la dia pegang jawatan...
Bukan sbb kena jatuhkan team sendiri tp golongan2 elite..
Benda ni yg aku perasan tak apply kat Malaysia ja tp negara2 lain jugak termasuk USA
EX MP dari PH yg pernah jadi menteri sblm ni pun aku perasan sekarang ni pun aku perasan dah tak berapa "lantang" sgt dah sekarang...mungkin diaorg dah nampak kot
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
ashilalat replied at 8-10-2022 08:15 PM
Ini benang promote Pee Esh ke?

Pi jahanam nak promote Pee Esh
Aku akui ada buat posting iaitu mentioned pasal salah seorang bekas menteri dari gomen Pee Esh iaitu Gobind Singh yang bagus semasa menjadi bekas Menteri Komunikasi dan Multimedia
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 8-10-2022 12:19 PM
Pemimipin umno ni jurang dgn rakyat besar, tak mudah didekati, dorg letak gap dgn kita, sombong! D ...

Ya setuju sangat2
Bukan itu aje pegawai2 khas kepada menteri juga ada yang macam bangsat bilamana rakyat marhaen dan NGO nak buat appointment untuk berjumpa dengan Menteri2, Timbalan Menteri dan PM sendiri tapi tidak amanah langsung iaitu tidak di ajukan langsung kepada yang berkenaan seolah-olah buat rakyat dan NGO macam pengemis dan paling teruk pandang sebelah mata pun tak hingin serta di buat macam sampah
Bangsat2 macam ni lah yang perlu di hapuskan
Pemimpin2 bangsat macam ni lah bila tiba nak pilihanraya baru terhegeh-hegeh macam pengemis sampai sanggup mengadap dengan duduk berlutut bila menziarahi dari rumah ke rumah rakyat marhaen
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:04 PM | Show all posts
I was stating d truth. Oh btw it is a free world bebehh



Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:18 PM | Show all posts
pu3_rania replied at 8-10-2022 08:58 PM
Ya setuju sangat2
Bukan itu aje pegawai2 khas kepada menteri juga ada yang macam bangsat bilamana  ...

khenn, dorang terlalu jauh dr rakyat. Setuju part pegawai2 khas semua ni, dorg yg lebih2 sudu dr kuah decide sendiri samada nak inform ke or tak inform boss bila ada pihak2 nak jumpa. Menteri2 umno ni dorg dah lama hidop dorg jauh dr rakyat biasa, dorg mcm pandang sebelah mata je rakyat ni. Mona din pegi panjat puteajaya nakjumpa pm sbb nak serah memorandum pecat syed azmi, bila akhirnya dpt masuk ofis  pak mail serah sendiri kat dia, satu patah perkataan pun pak mail tak bercakap dgn dia, kut lah nak tanya something ke or at least nak say hello ke, nothing, bayangkan sombong tak sombongnya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Piramida replied at 8-10-2022 08:13 PM
Harap adalah pihak swasta ke apa ke nak bekerjasama dgn budak ni utk membangunkan apa2 idea dr dia ...

dlm last week akak ada nonton dokumentari di CNA channel news asia
psl food security utk spore
sbb tanah terhad, spore sanggup pajak tanah dr negara lain spt vietnam,laos etc utk pertanian.  dah hasilnya sume hanya utk spore shj.
sbb spore awal2 dh buat langkah food security dan mitigate any probs yg depa sedar yakni limited resources (land,labor in agri)
in fact kebun2 sayur kt cameron tu pun eksport ke spore ya sbb tokey dpt byrn lg lumayan la....incl durian IOI,musang king yg ditanam dimsia ni pun eksport ke spore
msia? jd bahan ketawa je la
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
btw, harap mamat ni dpt keje kat spore
sana lagi appreciate ko dik sbb nmpk ko highlight issue psl food security ni
one of their main national agenda
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-10-2022 05:45 PM
Tak buleh..  inilah sistem demokrasi perlembagaan yang kita dah setujui semenjak merdeka..



selagi takde tertulis dlm Al Quran, to me bleh je rombak.kenapa perlu tunduk dgn bangsa penjajah?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 8-10-2022 06:15 PM
Hapa boleh buat dah memang takdir A students work for C students kata Robert Kiyosaki.

ini mmg realiti di seluruh dunia
maybe student A sgt nerd, takut2 nk voice out, no common sense sbb comolot dgn buku je selama ni
manakala student C mmg easy going, ada human personal touch, maka senang nk manage people bila jd leader
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 06:30 AM GMT+8 , Processed in 0.123984 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list