CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1683|Reply: 20

[Dunia] Saya penyokong kuat Israel – Liz Truss

  [Copy link]
Post time 5-10-2022 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


BIRMINGHAM: Perdana Menteri Britain, Liz Truss tanpa berselindung menyatakan sokongan kuat terhadap Israel semasa seminar di Birmingham.

Beliau malah berjanji akan memastikan hubungan antara UK-Israel ke arah yang lebih kukuh.

“Saya adalah penyokong kuat Zionis Israel,” katanya lapor JewishNews.

Semasa seminar itu, Truss turut membangkitkan kebimbangan mengenai cita-cita Iran terhadap senjata nuklear.

“Percaya pada saya, UK bersama negara sekutu tidak akan membenarkan sama sekali Iran memiliki senjata nuklear.

“Di dunia ini, kita berdepan ancaman daripada rejim autoritarian yang tidak percaya tentang kebebasan dan demokrasi.

“Dua negara demokrasi, UK dan Israel perlu berganding bahu dan bekerja lebih rapat pada masa depan,” katanya.

https://www.utusan.com.my/luar-negara/2022/10/saya-penyokong-kuat-israel-liz-truss/

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Yahoo!


Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 02:59 AM | Show all posts
ha thu pun
at least dia berterus terang
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Apedehal....ngra2 arab pun awal2 byk sokong yahudi
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
siapa siapa yg kuat kristian biasanya akan sokong israel sebab menunggu ketibaan isa al masih
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:40 AM | Show all posts
so apa masalahnya?
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:43 AM | Show all posts
nothing new... bila pulak Uk tak pernah kuat sokong seroel, seroel pon wujud hasil ciptaan british dan kebangangan arab bahalol
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 5-10-2022 01:31 AM
siapa siapa yg kuat kristian biasanya akan sokong israel sebab menunggu ketibaan isa al masih

Yeap. Gereja2 di Malaysia sah2 totok Yisroel. Eh mana hada di Malaysia saja. Seluruh nusantara seluruh dunia kekdahnya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Dari dulu lagi negara kau sokong israel
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 5-10-2022 10:26 AM
Yeap. Gereja2 di Malaysia sah2 totok Yisroel. Eh mana hada di Malaysia saja. Seluruh nusantara sel ...

ummah malaysia tak tahu sejarah sebenar area tu
yg diorang tahu..israel.menceroboh saja...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
kol 'od balevav penimah,
nefesh yehudi homiyah;
ulfa'ate mizrach kadimah,
'ayin let Zion tzofiyah

'od lo avdah tikvatenu,
hatikvah bat shnot 'alpayim;
lihyot'am chofshi be'artzenu,
'eretz-Zion Yerushalaiyim





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:16 AM | Show all posts
irael berjaya jajah palestin pun sebab british yg bagi jajah...
apa yg peliknya....
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:42 AM | Show all posts
sekngucing replied at 5-10-2022 09:31 AM
siapa siapa yg kuat kristian biasanya akan sokong israel sebab menunggu ketibaan isa al masih

isa al-masih tu nanti sokong yahudi ker?

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:44 AM | Show all posts
xkan nk sokong ereb pulak
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:48 AM | Show all posts
Apa yang peliknya kalau kat negara kawan baik dah berjaya apalah sangat kat situ pula
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pelik pun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 12:39 PM | Show all posts
sekngucing replied at 5-10-2022 09:31 AM
siapa siapa yg kuat kristian biasanya akan sokong israel sebab menunggu ketibaan isa al masih

mcm tak betui jahh statement nih..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh wow sungguh terkejut.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Nothing new
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah satu egara dambaan ummah utk pergi mkn angin...kalo diberi pilihan utk melancong antara uk dgn afganistan,sah2 la ummah akn pilih uk yg kapir iteww dekk...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 11:00 AM GMT+8 , Processed in 0.121267 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list