CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 5343|Reply: 60

[Jenayah] Datin bergelut dengan penyamun maut. Suspek anak saudara mangsa diburu polis

  [Copy link]
Post time 24-9-2022 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by mojarean_X at 25-9-2022 08:06 AM

SEREMBAN: Seorang Datin terbunuh dalam pergelutan dengan seorang lelaki yang memecah masuk rumahnya dalam kejadian di Taman Paroi Jaya di sini malam tadi.

Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Nanda Maarof berkata, polis menerima maklumat berhubung kejadian itu pukul 8.25 malam melibatkan kematian seorang mangsa wanita berusia 70-an.Hasil siasatan tempat kejadian mendapati terdapat kesan kecederaan di anggota badan mangsa.Beberapa barang peribadi mangsa telah tiada,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Difahamkan, mangsa adalah  isteri kepada seorang bekas ahli perniagaan bergelar Datuk.

Menurut beliau, mayat mangsa dihantar ke Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban bagi  bedah siasat.

Beliau berkata, setakat ini motif kejadian masih dalam siasatan dan polis sedang memburu suspek yang terlibat dalam kejadian tersebut.Sehubungan kejadian itu, polis memohon seorang saksi iaitu Mohd. Faizul Mohamad Ali Kamil, 45, yang beralamat di Lot 24 Kampung Berkat Chembong, Rembau untuk membantu siasatan.

Orang ramai boleh menghubungi Pegawai Penyiasat, Asisten Superintenden Fauzan Azima Razak di talian 06-6033222 bagi menyalurkan maklumat. – UTUSAN

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Paroi Jaya ni kat Stadium Paroi
Blkg kampung aku je ni
Cuak jgj bila dgr dr pagi tadi kwn2 wassap ttg kejadian
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-9-2022 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
chandrahusin replied at 24-9-2022 03:44 PM
Paroi Jaya ni kat Stadium Paroi
Blkg kampung aku je ni
Cuak jgj bila dgr dr pagi tadi kwn2 wassap tt ...

Ada apa2 gosip x dari group wasap tu?
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana suami makcik tu waktu kejadian
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 24-9-2022 03:48 PM
Ada apa2 gosip x dari group wasap tu?

Takde gosip apa
Info kejadian je
Kena rompak kot ada brg hilang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-9-2022 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
chandrahusin replied at 24-9-2022 03:54 PM
Takde gosip apa
Info kejadian je
Kena rompak kot ada brg hilang


Ohhh....btw orang tua tu melayu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 24-9-2022 03:56 PM
Ohhh....btw orang tua tu melayu ke?

Iye Melayu
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 24-9-2022 03:50 PM
Mana suami makcik tu waktu kejadian

Dlm artilce tulis mangsa & suami berada di rumah semasa kejadian.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
kenal kot..tu yg bunuh
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa jd kat hb dia...

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 24-9-2022 04:09 PM
kenal kot..tu yg bunuh

Tu yg polis cari Mohd Faizul Mohd Ali kamil tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
chandrahusin replied at 24-9-2022 03:44 PM
Paroi Jaya ni kat Stadium Paroi
Blkg kampung aku je ni
Cuak jgj bila dgr dr pagi tadi kwn2 wassap tt ...

Mertua akak iolss duduk situ. Tapi rumah dia rumah teres depan padang. Tgk rumah arwah ni mcm yg lot banglo tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ACC106 replied at 24-9-2022 04:07 PM
Dlm artilce tulis mangsa & suami berada di rumah semasa kejadian.

Tu yg pelik.. kalau motif merompak si suami tak diapa-apakan plk. Polis cari mohd faizul tu sbg saksi bukan suspek
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 24-9-2022 04:24 PM
Mertua akak iolss duduk situ. Tapi rumah dia rumah teres depan padang. Tgk rumah arwah ni mcm yg l ...

Cepat soh kakak chuols jadi informer porem
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 04:36 PM | Show all posts
matchstick replied at 24-9-2022 03:50 PM
Mana suami makcik tu waktu kejadian

"Saya difahamkan, ketika kejadian, mangsa bersama suami berada di rumah ini," katanya.


Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Datin katanye....datuk mana ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 04:41 PM | Show all posts
Aku bagi C minus ja lah wartawan ni. Cerita kata mangsa ada bersama dgn suami masa kejadian tiba2 polis cari saksi dari Rembau.

Kalau drama boleh la kata ada scene kena potong tak lulus tayangan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah ni tepi jalan besar dekat dengan trafik light nak masuk Taman Paroi Jaya.. Belakang rumah ni pulak tanah luas tapi guarded dengan tembok and dawai duri. Kalau kene rompak macam agak pelik.. tapi pape pon kena tunggu siasatan polis la.

Btw mangsa ni dengan husband dia datok datin. Ada rumah sendiri dekat taman tu jugak. Rumah dalam artikel ni rumah anak dia. Anak dia baru je beli dari owner lama. Rasa awal tahun ni baru buat kenduri doa selamat. Arwah ni harini baru lepas post mortem n nak kebumi dekat Chembong Rembau.. Kebetulan sama pulak alamat dengan saksi yang polis tengah carik..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 24-9-2022 04:29 PM
Tu yg pelik.. kalau motif merompak si suami tak diapa-apakan plk. Polis cari mohd faizul tu sbg sa ...

Selalunya polis akn letak saksi.....
Sebenarnya dia tu lah suspek.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 24-9-2022 04:36 PM
"Saya difahamkan, ketika kejadian, mangsa bersama suami berada di rumah ini," katanya.

Aku baca part ni..tp soalan aku tu lebih kpd nk tahu apa suami dia buat waktu kejadian. Tgk je ke, tidur ke, tgh masak kt dapur ke etc. Sbb polis cari org lain sbg saksi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 11:13 PM GMT+8 , Processed in 0.231233 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list