CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1565|Reply: 12

"Lah, Ingatkan Betul" - Tular Video Pengawas Ambil Result SPM Naik BMW, Rupanya...

[Copy link]
Post time 29-6-2022 05:53 PM | Show all posts |Read mode
Sumber: Tiktok Nurul Iswanie


Baru-baru ini, tular video yang dimuat naik seorang pengguna Tiktok dikenali sebagai Nurul Iswanie menunjukkan seorang pengawas mengambil keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) di sekolah dengan memandu kereta jenama BMW.





Video tersebut secara tidak langsung membuatkan rata-rata netizen membandingkan zaman mereka mengambil slip keputusan peperiksaan SPM dengan hanya menaiki basikal dan ada juga menyindir gadis itu bahawa kereta yang dimilikinya itu dibeli oleh keluarganya dan bukan dirinya sendiri.  





Ekoran itu, mStar Online tampil untuk menemuramah gadis itu. Rupa-rupanya, ramai terpedaya dengan video yang dihasilkan gadis berumur 24 tahun ini.


Menurut gadis itu, video yang dimuat naik itu hanyalah untuk konten. Tema uniform sekolah itu pula dipakai kerana majlis anjuran syarikat yang dimilikinya.





Tambah gadis itu, majlis itu dibuat untuk menghargai pencapaian cemerlang di kalangan pekerja di syarikatnya. Gadis itu juga sangat berbesar hati untuk memberi anugerah kepada pekerjanya yang berjaya mencapai pendapatan lima angka ke atas kerana rata-rata pekerjanya merupakan pelajar yang baru tamat SPM.


Gadis itu juga sempat berkata walaupun video itu hanyalah sebuah konten, namun tujuannya adalah untuk menyampaikan mesej bahawa kita tidak akan selamanya berada di bawah sekiranya kita kuat berusaha. - CARI




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2022 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Br nk ckp sure ke bdk spm? Muka tua..tp ni MLM kah?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 09:40 PM | Show all posts
pki bimer 2series kira dh bjaya ka?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
whimsicalmusic replied at 29-6-2022 06:55 PM
Br nk ckp sure ke bdk spm? Muka tua..tp ni MLM kah?

spm repeat kali ke 15
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:37 AM | Show all posts
Dahlah kalau sumber tiktok, toksah dok percaya sgtlah...semuanya demi konten
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 01:32 PM | Show all posts
termasuk kompeni aku pun sebok nak back to school tema annual dinner
tak sedar perut MD semua macam cikgu bunting 9bulan gigih nak pakai baju sekolah
disgusting sangat
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 02:16 PM | Show all posts
encikWawad replied at 3-7-2022 01:32 PM
termasuk kompeni aku pun sebok nak back to school tema annual dinner
tak sedar perut MD semua macam  ...

amboi

melepas geram nampak


Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 03:19 PM | Show all posts

lol dah berangan nak pakai glam2 udahnya tema baju sekolah. soo out there already
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2022 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts

"Gadis itu juga sempat berkata walaupun video itu hanyalah sebuah konten, namun tujuannya adalah untuk menyampaikan mesej bahawa kita tidak akan selamanya berada di bawah sekiranya kita kuat berusaha"

I don't get the message. So, so why bother?? Uols sekolah tak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 04:32 PM | Show all posts
mcm ni pun boleh ek
suka hati ko ler labu
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 02:02 AM | Show all posts
Geng MLM je yang mengukur kejayaan dari kereta apa yang depa secara sewabeli....tak mampu bayar, bank tarik......
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
encikWawad replied at 3-7-2022 05:32 AM
termasuk kompeni aku pun sebok nak back to school tema annual dinner
tak sedar perut MD semua macam  ...

Budak2 sekolah sibuk nak bergaya macam org tua. Yg org tua pulak sibuk nak jadi budak sekolah balik. Why bother, why bother?
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 06:42 PM | Show all posts
Normabaru replied at 29-6-2022 09:40 PM
pki bimer 2series kira dh bjaya ka?

harus leee kaka.. jgn kata 2 series, ke 4,5,6 series.. janji bawak beemer, idong kembang kempis chuolsss... satu dunia kena canang...

kohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 06:09 PM GMT+8 , Processed in 0.087724 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list