CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Najib Cadang Naikkan Harga Petrol RON95 untuk mengekang subsidi mengalir kepada T20.Golongan T20 tidak kisah dan tidak terkesan jika harga makanan tinggi.Bernas tak idea ini?.Bincangkan (25 markah)

  [Copy link]
Post time 23-6-2022 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 23-6-2022 08:32 PM
Tu ramai yg menang kan dia kat FB tu..x tau la cybertrooper dia ke atau mmg penyokong dia..mcm van ...

Nk buat mcm mana dah yg lain pun duk sokong dia esp yg dalam umno… seeloknya dipulaukan sajok org2 Pekan tu sbb bangang duk sokong n undi najib… dh lah pelahap duit negara… xtau malu.. siap buat slogan malu apa boskurrr puihh
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 23-6-2022 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh itu sesuatu yang boleh dijangka.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku cadangkan ahli politik kerajaan dan pembakang bayor cukai 40%...tak yah nak claim2 pengecualian cukai ke haper!
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak gak markah tu…
Sudahlah kau jibun..kau suka menangguk di air yg keroh.
Cuba sekarang kau yg jadi PM…terus otak kau beku sebeku bekunya. Potong je elaun pak munteri pasola ni semua.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus juga naik harga. Kurang sesak jalan tu. Ini tiap weekend penuh jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
hashashes replied at 23-6-2022 08:09 PM
Hari tu kitorang isi minyak ron95 sebab dah tak larat sangat tiap2 kali isi full tank minyak merah c ...

Ok ke performance engine keta uolls lepas tuang 95? Kalau cc bawah 2.0 oklah consume 95.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Potong pencen Najib please
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 23-6-2022 06:51 PM
Iols sokong potong gaji dan elaun pegawai2 kerajaan yg T20 kayangan dulu. Juga GLC2 kalo bole...

Sembang pandai la ahli politik ni. Cuba sekali sentuh benda yang melibatkan income diorg..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 23-6-2022 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyaklah songel kau Najib.
Lebih baik kau terangkan pasal 1Mdb pada rakyat marhaen dan kaitannya dengan kebodohan seorang PM yg juga selaku Menteri Kewangan pada masa itu
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 23-6-2022 06:48 PM
BaiKlah sbb najib yg cadangkan iols sokonglah. Ari tu nmpk ada pak cik tu muka x puas hati sbb terpa ...

Mgkin cara kau tenung tu buat dia terasa....

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 23-6-2022 10:40 PM
Mgkin cara kau tenung tu buat dia terasa....

Mungkinlah...iols kena tundukkan pandangan lps ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
adm7 replied at 23-6-2022 06:42 PM
Subsidi ni semua orang dapat termasuk warga asing. Jadi aku sokong sangat kalau kerajaan hapuskan. K ...

Siapa ckp senang nk kwal subsidi kesihatan? Brsepah je warga asing xbyr dkt fasiliti gomen. Staff gomen pon buat x kisah. Padan muka staff KKM byk kontrak
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh babinya cadangan ni... Apa T20 tu bukan rakyat Malaysia tak layak dapat apa2 benefits ke? T20 hanya penyumbang tax untuk diserahkan kat biforti sajo fungsinya? Cincauuu
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 12:01 AM | Show all posts
Fake nya lah Najib ni bila berjuang untuk orang miskin. Pathetic gila.

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 12:28 AM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 23-6-2022 08:30 AM

Tah habis lagi ke pasal subsidi ni?

Orang kaya orang berduit bayar lebih cukai bermacam cukai. Jadi mereka juga patut dapat apa yang orang miskin, orang kurang kaya dapat.
Orang kaya yang banyak menjana ekonomi negara.

Kenapa pasal subsidi nak pertikaikan?

Menteri bodoh bangang memang tak layak jadi helm kerajaan Malaysia!
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 12:34 AM | Show all posts
Menteri bodoh ni selayaknya di hantar ke zoo sahaja untuk dijadikan tontonan warga Malaysia!

Tak habis habis pasal politik gila..pasal subsidi. Bangunkan negara. Kasi tembak di dahi siapa yang amalkan rasuah!
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-6-2022 12:45 AM | Show all posts
Orang miskin duduk flat kerajaan flat DBKL nak bayar sewa 100 sebulan pun kedekut. Orang kaya beli rumah juta juta bayar stamp duti pun dah puluh rubu /ratus ribu.

Kadi apa masalahnya jika mereka juga merasai subsidi sebagai warganegara Malaysia?
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 01:06 AM | Show all posts
yes.. rakyat jgk yg menanggung...nk tggung family lg ...nk tggung korang lg....

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Bab2 nak potong bahagian rakyat pandai. Yang bahagian sendiri makan terlebih2 tak ingat pula
Apo...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg nak laga2kan rakyat t20, m40, b40, miskin tegar tu apsal.. Kalau pemimpin ambil bahagian yg selayaknya sahaja & yg extra tu pulangkan utk rakyat sure semua dpt merasa. Cuma kena kajilah macam mana supaya bangsa asing tak dpt cekau sama
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 06:06 PM GMT+8 , Processed in 0.080741 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list