CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 4391|Reply: 75

[Tempatan] Tuhan Tak Jadikan Kanabis Sia-Sia’ – Yasin Rayu Keluarkan Ganja Dari Senarai Narkotik

  [Copy link]
Post time 23-6-2022 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 23-6-2022 10:49 AM

  

Kes pendakwaan terhadap penyanyi terkenal, Yasin Sulaiman dikekalkan mengikut Seksyen 6B (1) (a) Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952. Timbalan Pendakwa Raya, Mohd Asnawi Abu Hanipah berkata, pertuduhan terhadap Yasin di Mahkamah Sesyen Petaling Jaya kerana menanam 17 pokok ganja itu kekal berdasarkan laporan kimia diterimanya petang semalam.

Bagi peguam Yasin, Ariff Azami Hussein berkata pihaknya tiada bantahan terhadap permohonan berkenaan dan berterima kasih kepada pihak pendakwaan kerana menyediakan laporan kimia dalam masa singkat.

Selain itu, keadaan semasa Yasin sempat menjadi bualan orang. Dilihat tersenyum, menerusi video dikongsikan Instagram Hlive, Yasin sempat menitipkan pesan menggesa kerajaan Malaysia mengeluarkan kanabis daripada senarai nakotik.

“Kanabis bukan narkotik, satu dunia dah tahu. 40 negara antara yang maju telah membenarkan kanabis perubatan. Tuhan tak jadikan pohon kanabis sia-sia, pohon kanabis adalah untuk rawatan. Maka, keluarkanlah kanabis daripada senarai nakotik. Terima kasih semua…” katanya.

Perkongsian video itu kemudiannya tular di beberapa platform media sosial yang lain. Kebanyakam netizen sebak dan bersimpati dengan nasib yang menimpa Yasin.

Sumber Officialhlive instagram

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 10:50 AM | Show all posts
masalahnya banyak beruk bukan buat jadi ubat
salah guna ade lah
bodoh betul dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai lelaki malaysia sruh halalkan ganja mcm dkt thailand. Bila nk halalkan LGBT?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 10:53 AM | Show all posts
eh takkanla sebab you nak jadikan benda ni commercial. dah tau anak anak muda kita akan gunakan semua ni dalam bentuk yang salah kang semua keturunan jadi penagih pulak!
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Uhhh! Begitu amanat bro yasin kita
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:14 AM | Show all posts
ko dah berapa bulan kat dalam lokap without ganja, masih ok lagi kan? dengan bantuan ubat yang diberi kat kau masa kat dalam sana.

so? ganja tu bukan jalan penyelesaian. salah tetap salah. kalau consume ubat dgn cara dan kuantiti yang betul, masalah kau ni dapat settle. bukan ganja semata2
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia hidap bipolar ke? Bkn ada ubat ke utk ni. Mariah carey pun struggle elak x nk amik ubat. Lps dh amik ubat nmpk ok pula cuma berat bdn je bertambah
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:20 AM | Show all posts
Yang ramai-ramai dalam pusat serenti tu buat ubat ke bang?
Baru ni pak sedare bagi budak 3 tahun makan sebab ubat juga ke bang?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 23-6-2022 10:52 AM
Ramai lelaki malaysia sruh halalkan ganja mcm dkt thailand. Bila nk halalkan LGBT?

Halal haram kat tanah air ni relatif. Tak ada kot kat tempat lain di dunia ni ko boleh duduk makan semeja tapi sorang kena tangkap sorang tak kena.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
ayukpingu replied at 23-6-2022 11:14 AM
ko dah berapa bulan kat dalam lokap without ganja, masih ok lagi kan? dengan bantuan ubat yang diber ...

Salah tetap salah, who decides? Bagaimana kalau benda tu sepatutnya tak salah?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:30 AM | Show all posts
Babi pun tak dibuat sia-sia. Begitu juga taik.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:30 AM | Show all posts
Babi pun hasil ciptaan tuhan.
Tp tetap haram dimakan.
Dicipta bukan bermakna perlu di consume.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:34 AM | Show all posts
Kanabis aje ke sumber yg boleh dijadikan bahan perubatan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:59 AM | Show all posts
kalau gitu boleh la cakap tuhan tak jadikan kewujudan nafsu songsang itu sia-sia gituh ??? tuhan tak jadikan arak itu sia-sia etc
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 12:20 PM | Show all posts
amende la...ramai pulak tu yg sokong...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 01:16 PM | Show all posts
fokusnya yasin nak mentekadarah kanabis ini dah sampai peringkat kayangan ... sampai boleh mencipta/menciplak kata-kata menarik sebagai rayuan atau permintaan kepada keinginannya.. kira tinggi taraf dari penagih biasalah yang tak sekolah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
ayukpingu replied at 23-6-2022 01:14 PM
ko dah berapa bulan kat dalam lokap without ganja, masih ok lagi kan? dengan bantuan ubat yang diber ...

Gemok acik Yasin titer

Sedap makan n tidur dlm penjara kot
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 23-6-2022 03:22 PM
slyfynx replied at 23-6-2022 01:30 PM
Babi pun hasil ciptaan tuhan.
Tp tetap haram dimakan.
Dicipta bukan bermakna perlu di consume.


Kaka baru nk ckp

Tuhan xjadikan face mask sia sia

Maka pakai la face mask tu betul2 bukan didagu sebagai perhiasan.

Terima kasih




Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 01:22 PM | Show all posts
setau aku takde hasil kajian yg mengatakan hisap ganja ni ada efek positif pada pesakit mental.  ganja ni ok kalau yg menghisapnye tu mmg normal, tapi kalau diagnos ada bipolar ke depression ke ape ke efek die lg teruk adelah.  try again yassin
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
jadi. kite tak bole sia2 kan khinzir la kan?

nampak elok yasin dlm tu slps jd penghuni dlm tu. ptt yasin migrate ke Thailand awal2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 06:32 AM GMT+8 , Processed in 0.087915 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list